Otvorena fabrika kineske kompanije "Lianbo" u Kaću, radna mesta za oko 500 ljudi 1Foto: Lianbo/Promo

Kineska kompanija „Jiangsu Lianbo Precision Technology“, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove kao rotore i statore, za sve vrste motora u automobilskoj industriji, otvorila je danas svoju prvu fabriku u Evropi, u Radnoj zoni u Kaću, saopšteno je.

Kompanija se prostire na 14.000 kvadrata, a u njoj će biti zaposleno do 500 ljudi.

Vrednost celokupne investicije iznosi više od 80 miliona evra.

Na svečanoj ceremoniji zvaničnog puštanja u rad fabrike u Kaću bili su prisutni potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, ambasador Kine u Srbiji Li Ming, kao i predstavnici kompanije „Lianbo“ i njihovi partneri.

Vučević je rekao da otvaranje fabrike u Kaću nije nešto što se dešava svaki dan i podrazumeva, nego plod ozbiljnog rada, jasne strategije, ali i čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

„Najdraže mi je što sam od naših državljana, koji su među prvima zaposleni u Lianbou, čuo da su zadovoljni onim što im je pruženo. Očekujemo da broj zaposlenih iz Srbije raste, da plate budu dobre i konkurentne, u skladu sa najvišim prosekom zarade koji, uz Beograd, karakteriše i Novi Sad“, istakao je Vučević.

Lianbo je porodična firma sa sedištem u Dženđangu, koja u svoje postojeće tri fabrike u Kini zapošljava više od 800 ljudi, a poznata je i po proizvodnji komponenata za potrebe Folksvagena, Nideka i Boša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari