Kula od karata

Jasmina Lukač

Jasmina (Spasić) Lukač rođena je 1969. u Paraćinu, završila beogradski Fakultet političkih nauka 1993. i od tada radi kao novinar i urednik u dnevnim i nedeljnim novinama, najduže u dnevnom listu Danas, od 1999. Kao koautor objavila je priručnik za mlađe kolege - Političko izveštavanje (2005), kao i elektronski roman Inverno.

Pad gradova

Da li će Paraćin i Šabac "pasti", odnosno sadašnji gradonačelnici Saša Paunović i Nebojša Zelenović biti smenjeni, ne zavisi od toga šta opozicioni birači misle o njima.

Vreme trpljenja

Iz Sretenjskog intervjua za Informer, prvom posle četiri godine kako je naznačeno, predsednik Vučić je, može se reći, stavio do znanja ko mu ide na živce.

Sami u igri

Naši vlastodršci odavno sebe vide kao moćnike koji oblikuju svest i javnost baš onako kako im je tog jutra naloženo. Baš onako kako im je poslato, tako i nastupaju, sledeći zadato.

Vučićev udar

Vučićeva ideja spuštanja izbornog praga sa pet na tri odsto deluje kao udar iznutra na politiku Srbije, ali pokazuje i koliko je on spreman da se prilagođava situaciji.

Tihi otpor

Po pitanju opozicionog bojkota ima zaista budalastih tumačenja - na primer da je odlučujuće da li će na izbore izaći PSG Sergeja Trifunovća.

Dvaput izbori

Opšte izbore vrh vladajuće SNS neupadljivo odavno najavljuje za Mladence - za 22. mart 2020.

Ulazak

Ulazimo polako u neposrednu kampanju pred izbore 2020. Bio dan glasanja u martu, aprilu ili najkasnije moguće 3. maja, u mesecu decembru koji je pred nama, postavljaju se osnove nastupa.

Ceca ženi sina

Četvrt veka kasnije nakon svadbe pevačice Svetlane Ražnatović i vođe paravojnih formacija Željka Ražnatovića Arkana, gala venčanje njihovog sina pokazalo je ko je pravi pobednik 20. veka.

Migracija mejlova

Instrukcija od Dragana Đilasa će ti stići, kontrolisaćeš Danas kao što Vučić kontroliše Orlića...

Alibi

U širim političkim krugovima tvrdi se da Savez za Srbiju traži alibi, odnosno način da izađe iz kampanje bojkota i da ipak učestvuje na opštim izborima 2020.

Pola slike

Srđan Bogosavljević i Ipsos uporno nas obaveštavaju ne o stanju javnog mnjenja već o uspešnosti Vučićeve mašine za pravljenje svesti.
PrvaPoslednja