Kula od karata

Jasmina Lukač

Jasmina (Spasić) Lukač rođena je 1969. u Paraćinu, završila beogradski Fakultet političkih nauka 1993. i od tada radi kao novinar i urednik u dnevnim i nedeljnim novinama, najduže u dnevnom listu Danas, od 1999. Kao koautor objavila je priručnik za mlađe kolege - Političko izveštavanje (2005), kao i elektronski roman Inverno.

Marsovac

Aleksandar Vučić nije nepobediv. NJegova politička nepobedivost je čist privid. Taj privid proizvodi u manjoj meri lojalnost naprednjaka.

Kad prankuje predsednik

Dobar dan, ovde kabinet predsednika Republike Srbije, da li imate nešto protiv da predsednik u programu jedne televizije pročita prepis vašeg razgovora s njim iz 2003. godine?

Šest minuta

Kao što pojedini portali običavaju da iznad teksta stave napomenu "vreme čitanja 7 minuta", na početku ovog bi trebalo da piše "vreme uvida u internet podatke 6 minuta".

Greh bojkota

Demonstranti na ulicama i parlament bez opozicionih poslanika - to je ono što je uzdrmalo Vučićevu vlast ove zime i proleća.

Privid snage SNS

Prividno, Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, izašli su iz demonstracija "1 od 5 miliona", kao pobednici.

Udarac u glavu

Možete biti medijski konsultant/lobista Gorana Vesića, odnosno čovek za podmukli pritisak na javni prostor, kao što je to Ivan Radovanović.

Naša Aleksandra

Potragom za kandidatima čija bi savršenstva dovela do uspeha na izborima 2020. - u to se ovog leta pretvara borba Vučićeve vlasti i građansko-demokratske opozicije.

Milo i Vučić

Ako se mitropolit Amfilohije ponovo bude suprotstavio predsedniku Vučiću tako da to izađe u javnost, kao na majskom saboru SPC, može samo da se pomoli čekajući političku odmazdu.

Gde je otišla Dijana

Pitanje svih pitanja prošlih dana u našoj politici nije imaju li Vučić i Priština sporazum i kada će ga proglasiti, niti da li Đilas može da ugrozi ozbiljno naprednjake na izborima 2020.

Koga „svrbi“ Boško

Protesti ne bole kao zimus Vučića i njegove, ali zadržala se u njihovim redovima izvesna teška nelagoda, što se najviše vidi po tome koliko ih "svrbi" Boško Obradović.

Nada

Vučićevo pojavljivanje u Skupštini znači samo jedno - opasnost po njegovu vlast koja se zimus pojavila sa protestima "1 od 5 miliona" više ne postoji.

Kako se dobijaju izbori

Dugonoga Ruskinja, alkohol i novac na ekskluzivnom mestu - Ibici, upravo gledamo dragi čitaoci, kako se dobijaju izbori za Evropski parlament.

Popravljanje

Trenutno se nalazimo u drugoj fazi popravljanja javne slike, odnosno imidža Aleksandra Vučića. U tu svrhu vodi se masivna kampanja, koja je nastavak terenske "Budućnost Srbije".

Sabor na Đurđevdan

Protest svih protesta - tako bismo mogli da opišemo okupljanja protiv vlasti započeta 23. novembra u Kruševcu. Imali smo odjek tromesečnih demonstracija iz 96/97.
PrvaPoslednja