Kula od karata

Jasmina Lukač

Jasmina (Spasić) Lukač rođena je 1969. u Paraćinu, završila beogradski Fakultet političkih nauka 1993. i od tada radi kao novinar i urednik u dnevnim i nedeljnim novinama, najduže u dnevnom listu Danas, od 1999. Kao koautor objavila je priručnik za mlađe kolege - Političko izveštavanje (2005), kao i elektronski roman Inverno.

Beograđanke

I Nebojša Krstić i Boris Tadić su delimično u pravu, prvi kad kaže da je intelektualna elita protiv Vučića, a drugi da opozicija pogrešno usmerava pažnju javnosti.

Igre opsade

Naša Skupština je u opsadnom stanju od 13. aprila prošle godine, ali ne zbog velikog opozicionog skupa kojim su zapravo raspušteni dotadašnji subotnji protesti.

Braniti Čedu

Zašto se ljudi toliko naslađuju sudbinom Čedomira Jovanovića, šta im je on lično, kao i ovoj zemlji uradio, zaprepašćen je na Tviteru jedan Čedin drug i liberal, izrazito građanski opredeljen, rado viđen medijski gost.

Nismo rođaci

Nemojmo se zavaravati - dokle god se liberalni deo naše vladajuće klase toliko gadi same reči "narod", dotle ćemo imati ovako trule vlasti kao što je Vučićeva.

Crni glas

Žurka u izbornoj noći u sedištu Srpske napredne stranke koju su pohodili i Aleksandar Vučić i Čedomir Jovanović, nema ništa zajedničko sa slavljem kada je Tomislav Nikolić padao igrajući kolce. Tada, 2012, nekakva stranka je napravila neki izborni rezultat.

Gorčina

Izborna noć 21. juna 2020. razlikovala se u mnogo čemu od izborne noći 24. aprila 2016. mada je oba puta padala kiša.

Mešanje u izbore

Kad četiri i po dana uoči dana glasanja objavite da je predsednik Srbije pozvan u Belu kuću zajedno sa Hašimom Tačijem na sastanak, čiji će ishod biti objavljen baš na taj epski srpski datum Vidovdan, 28. juna, to je pre svega neposredno i jako mešanje u srpske izbore.

Nedostatak završnice

Vučiću i SNS nedostaje jaka završnica kampanje, koju su oni po pravilu u poslednjih nekoliko pohoda dovršavali na terenu spoljne politike.

Bele vrane i crne ovce

Budući da se plate "običnih" novinara u svim srpskim medijima kreću u visini prosečnih primanja u Srbiji, baš tako obično i prosečno izgleda i život novinarske porodice.

Korona izbori

Poštovani čitaoci, naš politički dodatak Izborna groznica, nakon pet izbornih ciklusa, više ne objavljujemo u ranijem obliku i obimu, a evo i zašto.

Nedodirljivi

Neverovatno je kako se stalno postavlja isti okvir koji iznova daje istu vrstu kontrole naše javne scene, a da smo toga malo ili nimalo svesni.

Gvozdeni tron

Uprkos koroni, ali uprkos i ozbiljnim vikend demonstracijama prošle zime sadašnji izbori 2020. u Srbiji imaju istu temu.
PrvaPoslednja