Kula od karata

Jasmina Lukač

Jasmina (Spasić) Lukač rođena je 1969. u Paraćinu, završila beogradski Fakultet političkih nauka 1993. i od tada radi kao novinar i urednik u dnevnim i nedeljnim novinama, najduže u dnevnom listu Danas, od 1999. Kao koautor objavila je priručnik za mlađe kolege - Političko izveštavanje (2005), kao i elektronski roman Inverno.

Pariz-Lučani

Ono što je snašlo Vučića u Parizu na obeležavanju stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu potpuno je otkrilo "meki trbuh" njegove vlasti.

Večni fašizam

Otprilike u isto vreme kada je Aleksandar Vučić zaokružio svu vlast – predsedničku, parlmentarnu i pokrajinsku – kritička javnost u Srbiji setila se već poluzaboravljenog Umberta Eka.

Revolt

Mnogo pre nego što je Dragan - vlasnik dnevnog tabloida u kome se ljudi oslovljavaju po imenu ili nadimku - postao izrevoltiran namerom sadašnjih opozicionara Đilasa i Šolaka "da se obogate", naučio je dobro ko u Srbiji sme biti izrevoltiran.

Mučnina

Koliko je mučna bila predsednička kampanja Saše Jankovića 2017. godine videlo se uživo na "okruglom stolu" opozicije, prvom događaju tog formata posle više decenija.

Mešanje

Tamo 90-ih, znalo se gde su politički projektovane srpske zemlje, prema karti vremenske prognoze, ustanovljene u vreme Radio-televizije Srbije Milorada Vučelića.

Ukidanje

Ishod "konsultativnog" referenduma, kojim se jedna trećina građana Makedonije složila sa novim imenom "Severna" i sa ulaskom u EU i NATO, dobri su po Vučićevu vlast u Beogradu samo na kratki rok.

Pad

Kako radi Vučićev krizni marketing videli smo u petak uveče nakon što su tog jutra, kao u užasnom košmaru, stradala dvojica radnika na gradilištu Beograda na vodi, padom sa 21. sprata.

Popovićevi dokumenti

U jednom je mladi Marko Matić, koji se predstavlja na TV Pinku i u drugim medijima tog formata, kao urednik istraživačkog portala Antidot savršeno u pravu - za razliku od njega ja nemam "bogatu i brojnu dokumentaciju" koju mi je ustupio Vladimir Beba Popović.

Đinđić i Vučić

Tačno je da Aleksandar Vučić i Zoran Đinđić imaju nešto zajedničko, ali to nije pisanje Danasa, Blica, Vremena i NIN-a.

Vučić ne igra za istoriju već za moć

Od svih pogrešnih tumačenja koji su odjednom u javnoj sferi postali viralni, trenutno je najpogrešnije to da će naš predsednik u vezi Kosova voditi računa o tome kako će ga istorija pamtiti. Uzgred, to što je pogrešno i to što se brzo širi u uzajamnoj su vezi.
Prva Poslednja