Kula od karata

Jasmina Lukač

Jasmina (Spasić) Lukač rođena je 1969. u Paraćinu, završila beogradski Fakultet političkih nauka 1993. i od tada radi kao novinar i urednik u dnevnim i nedeljnim novinama, najduže u dnevnom listu Danas, od 1999. Kao koautor objavila je priručnik za mlađe kolege - Političko izveštavanje (2005), kao i elektronski roman Inverno.

Kulturna ofanziva

Spomenikom Nemanji i filmom o Dari iz Jasenovca Vučićeva vlast sprovodi opsežnu kulturnu ofanzivu, nezamislivih razmera do pre deset godina.

Treći mandat

Vučić se sada bori za treći mandat na vlasti, i ako mu pođe za rukom da ga osvoji, uspeće ono što nisu ni Milošević ni Tadić.

Šta je metro Vučiću

Metro nije zamena za Kosovo, kako tvrde po broju pristalica sitna ali po medijskom odjeku glasna desna paraudruženja u Srbiji, dajući svoju ocenu Vučićevog susreta sa Makronom.

Sve počinje od Dijane

Godinama u političkim krugovima u Beogradu ide ista ocena stanja politike u Srbiji svedena u rečenici "ovo će da pukne" ili "ovo samo što nije puklo".

Đilasov rejting

Ništa tako ne lecne vrhušku SNS-a kao kad neko uradi njima ono što oni rade drugima i u čemu veruju da su nenadmašni.

Kako sam oterala Svetislava Basaru iz Danasa

"Iz Danasa sam otišao zbog sve otvorenijeg neprijateljstva jednog dela redakcije, npr. eminentne Jasmine Lukač, koja, je li, nema nikakve veze sa Đilasom (urnebesni smeh vrabaca iz offa) - a koja mi je pre godinu dana u lice rekla da bi me, da se ona pita, 'oterala iz Danasa'...

Marinika i Grigorije

Ironiju sa kojom je Aleksandar Vučić pre četiri godine izgovarao rečenicu "pa je li su vaša oba kandidata i Janković i Jeremić pobedili" pokušala je da prizove Ana Brnabić.

Rat klanova

Ratovi političkih klanova unutar Srpske napredne stranke najviše besne oko Beograda.

Novi početak

Ulazimo u 2021. koja će možda biti izborna kakav god dogovor da padne između Ivice Dačića i onih iz opozicije koju budu hteli da pregovaraju sa njim.

Poruka

Sa čim će naša opozicija izaći pred evropske poslanike i SNS kada počne taj mnogo zazivani novi krug pregovora o izbornim uslovima?

Odakle dolazi novi vođa

Novi opozicioni vođa i glavni takmac Vučiću na predsedničkim izborima doći će sa društvenih mreža ili sa neke slične javne pozornice (televizija).

Nismo kao oni

Nenadmašan je u kampanji "nismo kao oni, drugačiji smo i bolji" već dugo godina Aleksandar Vučić.

Jednostranost

Kad i kako će naprednjaci tačno oboriti same sebe s vlasti ne možemo mi spolja znati, ali čini se da ih nervoza zbog korona pandemije, kojom nisu u stanju valjano da upravljaju, baš gura preko ivice.

Malo je i naš

U ljutim opozicionim krugovima nije bilo nikakvog razumevanja za to kada je sada počivši patrijarh Irinej u oktobru 2019. okačio Vučiću orden Svetog Save povodom osam vekova samostalnosti srpske crkve.

Radnička bajka

Koja bi društvena grupa mogla da preokrene političko stanje u Srbiji i oslabi Srpsku naprednu stranku, odnosno oduzme joj deo njene ogromne moći?
PrvaPoslednja