Kula od karata

Jasmina Lukač

Jasmina (Spasić) Lukač rođena je 1969. u Paraćinu, završila beogradski Fakultet političkih nauka 1993. i od tada radi kao novinar i urednik u dnevnim i nedeljnim novinama, najduže u dnevnom listu Danas, od 1999. Kao koautor objavila je priručnik za mlađe kolege - Političko izveštavanje (2005), kao i elektronski roman Inverno.

Milo i Vučić

Ako se mitropolit Amfilohije ponovo bude suprotstavio predsedniku Vučiću tako da to izađe u javnost, kao na majskom saboru SPC, može samo da se pomoli čekajući političku odmazdu.

Gde je otišla Dijana

Pitanje svih pitanja prošlih dana u našoj politici nije imaju li Vučić i Priština sporazum i kada će ga proglasiti, niti da li Đilas može da ugrozi ozbiljno naprednjake na izborima 2020.

Koga „svrbi“ Boško

Protesti ne bole kao zimus Vučića i njegove, ali zadržala se u njihovim redovima izvesna teška nelagoda, što se najviše vidi po tome koliko ih "svrbi" Boško Obradović.

Nada

Vučićevo pojavljivanje u Skupštini znači samo jedno - opasnost po njegovu vlast koja se zimus pojavila sa protestima "1 od 5 miliona" više ne postoji.

Kako se dobijaju izbori

Dugonoga Ruskinja, alkohol i novac na ekskluzivnom mestu - Ibici, upravo gledamo dragi čitaoci, kako se dobijaju izbori za Evropski parlament.

Popravljanje

Trenutno se nalazimo u drugoj fazi popravljanja javne slike, odnosno imidža Aleksandra Vučića. U tu svrhu vodi se masivna kampanja, koja je nastavak terenske "Budućnost Srbije".

Sabor na Đurđevdan

Protest svih protesta - tako bismo mogli da opišemo okupljanja protiv vlasti započeta 23. novembra u Kruševcu. Imali smo odjek tromesečnih demonstracija iz 96/97.

Ako predsednik dođe

Pitanje da li opozicioni poslanici treba da se vrate u skupštinsku salu ako Maja Gojković oko 6. maja i Đurđevdana hitno sazove sednicu o Kosovu, je pogrešno.

Opozicija nije još spremna

Da opozicija u liku Saveza za Srbiju, nije spremna da preuzme vlast, videlo se 13. aprila. Veliki skup tog dana bio je uvod ne u zaoštravanje protesta protiv Vučića nego u smirivanje i popuštanje.

Mirini naslednici

Šta mislite, koliko je tačno njih u Beogradu odahnulo kada je Mira Marković ispustila dušu u Moskvi ponevši sa sobom mračne tajne nastanka naše sadašnje vladajuće klase?

Zasluge

Vučić ničim nije zaslužio da imam dobro mišljenje o njemu - ovim stavom jedan od uglednika upravo izaziva lavinu opozicionog oduševljenja.

Oligarsi

Mora da je Vučić dosad bio ubeđen da je okružen potpuno lojalnim, mada nesposobnim ljudima, i da je dovoljno da on sam bude sposoban i pametan za sve njih.

Za slobodu naroda

Bošku Obradoviću upad u zgradu RTS nije prvi takav slučaj - upadao je on sa svojim pristalicama i na tribine Peščanika, ali i u RIK nakon izbora 2016. i pravio demonstracije ispred TV Pinka.

Šetnja za Zorana

Javno mnjenje u Srbiji je godinama u potrazi za novom politikom i novim ljudima sa svežim idejama. Ali, to je lažna potraga, koja je sama sebi cilj.
PrvaPoslednja