Kula od karata

Jasmina Lukač

Jasmina (Spasić) Lukač rođena je 1969. u Paraćinu, završila beogradski Fakultet političkih nauka 1993. i od tada radi kao novinar i urednik u dnevnim i nedeljnim novinama, najduže u dnevnom listu Danas, od 1999. Kao koautor objavila je priručnik za mlađe kolege - Političko izveštavanje (2005), kao i elektronski roman Inverno.

Oligarsi

Mora da je Vučić dosad bio ubeđen da je okružen potpuno lojalnim, mada nesposobnim ljudima, i da je dovoljno da on sam bude sposoban i pametan za sve njih.

Za slobodu naroda

Bošku Obradoviću upad u zgradu RTS nije prvi takav slučaj - upadao je on sa svojim pristalicama i na tribine Peščanika, ali i u RIK nakon izbora 2016. i pravio demonstracije ispred TV Pinka.

Šetnja za Zorana

Javno mnjenje u Srbiji je godinama u potrazi za novom politikom i novim ljudima sa svežim idejama. Ali, to je lažna potraga, koja je sama sebi cilj.

Ograničeni mandat

Kolege iz Nedeljnika su se dosetile - a zašto Srbija ne bi uvela ograničeni mandat premijera i tako izbegla da se Vučić pretvori bilo u Mila bilo u Putina, kad već ne može da bude Dodik.

Izbori

Kriza Vučićeve vlasti, sad je izvesno, biće duga i teška, ali on ima način da je preseče. Može sebi da skrati mandat ostavkom i da se raspišu vanredni predsednički izbori.

Treći mesec

Ulične demonstracije protiv Vučića ušle su u treći mesec, ako računamo da su prve održane u Kruševcu 30. novembra.

Tačka udara

Vučićeva vlast je kao kristal - spolja deluje čvrsto ili glatko, ali postoji tačka gde usmeren udar može da je lako razbije i rasprši u krhotine.

Čeda umesto Vučića

Šta je uradila francuska vlast kada je imala Žute prsluke u rušilačkim demonstracijama na ulici – predsednik Makron je pozivao na razgovor i pregovore, a premijer Filip nudio termin i čekao njihovu delegaciju na Jelisejskim poljima.

Advokatica Nevena

I do nas običnih novinara dospevala je vrlo dozirano priča da se nešto u vrhu Srbije ozbiljno poremetilo.

Da nam Vučić nešto da

U šetnji opozicije u subotu nije bilo toliko mladih, nije bilo desnice, nisu to šetali gubitnici tranzicije, već srednja klasa, ljudi u srednjim 40-im godinama i stariji, i o tim ljudima treba da povedemo računa, i nešto i njima treba da damo.

Mozak

Jedna bliska osoba početkom novembra pričala mi je o svom košmaru. “Sanjao sam užasan san, kako idem na ekshumaciju Slobodana Miloševića, ali ne u Požarevac, nego negde na Dedinju.
PrvaPoslednja