Extra time

Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

(Tar)ABA (2)

Nepunih mesec dana prošlo je otkad utakmica Budućnost - Crvena zvezda u Podgorici nije odigrana jer se gostujuća ekipa nije pojavila na terenu.

(Tar)ABA

Desetak dana prošlo je od neodigravanja utakmice ABA lige Budućnost - Crvena zvezda u Podgorici, a (konačne) odluke o registraciji utakmice i eventualnim kaznama još nema i potpuno je neizvesno kada će biti doneta.

Zvižduci

Aplauzi i zvižduci su manifestacija odobravanja (podrške) ili negodovanja (protesta) u odnosu na nekoga (nešto), nečije ponašanje ili istupanje.

Neima(ri)

Kaže se ovde kad se opisuje nešto u velikim količinama, ili pak kad se mnogo obećava: kamioni, avioni... Od ne tako davno dodaje se: ...i stadioni.

Audio

Nije radio drama, nije ni Orson Vels, nije da se iko (ko bi trebalo) baš potresao i začudio, a još manje zamislio. Ali jeste u desetak minuta tonskog zapisa kompresovana slika i prilika srpskog fudbala. Sad i ovde.

(S)menadžeri

Možda su Englezi stvarno izmislili fudbal da radnici ne bi ludovali po ulicama. Možda i iz drugih razloga. Ali kad se već rodilo, valjalo ga je i ljuljati.

Tumbanje

Kad tabloidi u Srbiji nešto "saznaju", tu nisu ni najmanje slučajni ni vreme, ni mesto, ni tema. A ponajmanje meta.

Moranje

U opštoj kakofoniji svih vrsta medija, većinski "namenske" industrije, i još većoj raznovrsnih izjava, "izjava", takozvanih ekskluziva i bezočnih izmišljotina i manipulacija, ono što smo nekad zvali "javna reč", izgubilo je i težinu, i svrsishodnost, osim da reakcije na iste "pale" polemike na društvenim mrežama.

Iz 2 u 1

Smederevo - Kabel namešteno! I to javili iz UEFA! Ma hajde, od na hiljade utakmica koje su igrane tog dana baš ta im je bila sumnjiva, u drugoj ligi Srbije.

U oFSSajdu

Groteskno je zaista zazvučala izjava donedavno Komesara za regularnost takmičenja FSS Dragiše Binića da mu je "muka" da sluša priče iz Partizana o navodnim greškama sudija i žalbama UEFA.

Proleće… 8. u oktobru

Nije ovo u naslovu ono što su pomislili siroti Beograđani na "centralnom" juče kad im je, ničim izazvan, gradski "kralj kaldrme i drenaže" pustio "tople probe", sedam dana "pre roka".

Kod OK Kokeze (2)

Baš je neskromno, ali je baš i tačno. Pod gornjim naslovom pre pet dana tekst je završen rečenicom: "I 'dan pre' derbija 'med i mleko' su bili sumnjivi, 'dan posle' će to biti još više".

Kod OK Kokeze

Ako je neko čuo da se tako nešto još negde desilo, ili da je bilo nešto slično, neka to obelodani odmah, ili neka ćuti večno.

MentOlitet

Srbi većinski skoro isto reaguju na komediju i tragediju. Sve je ovde drama, jelte, pa se i u slavlju i u tugi ponašamo skoro isto, neumereno u oba slučaja. Sa ne tako retkim i pevanjem i pucanjem.
PrvaPoslednja