Extra time

Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

U oFSSajdu

Groteskno je zaista zazvučala izjava donedavno Komesara za regularnost takmičenja FSS Dragiše Binića da mu je "muka" da sluša priče iz Partizana o navodnim greškama sudija i žalbama UEFA.

Proleće… 8. u oktobru

Nije ovo u naslovu ono što su pomislili siroti Beograđani na "centralnom" juče kad im je, ničim izazvan, gradski "kralj kaldrme i drenaže" pustio "tople probe", sedam dana "pre roka".

Kod OK Kokeze (2)

Baš je neskromno, ali je baš i tačno. Pod gornjim naslovom pre pet dana tekst je završen rečenicom: "I 'dan pre' derbija 'med i mleko' su bili sumnjivi, 'dan posle' će to biti još više".

Kod OK Kokeze

Ako je neko čuo da se tako nešto još negde desilo, ili da je bilo nešto slično, neka to obelodani odmah, ili neka ćuti večno.

MentOlitet

Srbi većinski skoro isto reaguju na komediju i tragediju. Sve je ovde drama, jelte, pa se i u slavlju i u tugi ponašamo skoro isto, neumereno u oba slučaja. Sa ne tako retkim i pevanjem i pucanjem.

Maksimirenje

Pretpostavimo da se moglo desiti. Na dan žreba za Ligu šampiona, a pre početka istog, zamislite da su kuglice uslišile želje nekih odavde, i nekih odande i da su u istu grupu elitnog fudbalskog takmičenja stavili Dinamo iz Zagreba i Crvenu zvezdu iz Beograda.

Ljigamenti

Često mi u poslednje vreme na pamet padne LJubodrag Duci Simonović.

hVLAla

Nije bilo tako davno, pred kraj prošle godine na ovom mestu izašla je kolumna pod naslovom "hAVla".

Potkusur

U srpskom fudbalu sve može, bukvalno sve. Jedino što ne može je dobiti odgovor na najjednostavnija pitanja.

Pola-polo

Vaterpolisti Srbije prvi put posle ihaha godina vratiće se sa nekog velikog takmičenja bez medalje i to je nešto na šta nacija nikako nije navikla, očigledno će joj i za tako nešto biti potrebno dosta vremena.

De-de planeto (2)

Nije bilo tako davno kad je Real za dovođenje Gereta Bejla iz Totenhema platio obeštećenje od 100 miliona evra i to je tad obeleženo kao probijanje "zvučnog zida", bilo je očigledno da su srušene sve barijere i da se srljanje u dekadenciju (de-de) neće samo od sebe zaustaviti.

Tiraž

Ništa nije tako ometeno u razvoju i isto tako sklono padu kao tiraž – bio bi slobodni prevod zaključka jednog britanskog teoretičara medija koji datira iz osamdesetih godina prošlog veka. Pogađate, novine su tad u ogromnom procentu više živele od tiraža nego od reklama. Ništa nije tako ometeno u razvoju kao urednik/novinar koji je uveren […]

Dođem ti…

Jasno je svima da se fraza iz naslova ne nastavlja sa "...na slavu", "na ispomoć", pa ni "pod prozore".
PrvaPoslednja