Extra time

Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

Insajderi

Ognjen Koroman, bivši fudbalski reprezentativac a sada trener FK Smederevo, rešio je ovih dana da postane "insajder" iz fudbalskog (polu)sveta, da "digne glas" i navodno skrene pažnju na gomilu marifetluka u našem profesionalnom loptanju.

(Ne)pravda

Ako uradiš ovako, pogrešićeš, a ako se odlučiš za onako - opet ćeš pogrešiti. No risk, no profit - rekli bi valjda Amerikanci.

Rat i mir u Maksimiru

Na ovom prostoru se godišnjice i obljetnice obeležavaju sa istom količinom emocija, bile one vezane za događaje koji se smatraju pobedama, pa makar realno gledano one bile poražavajuće.

Fajnal 18

Pretpostavimo da bi se moglo desiti da Evroliga 24. Ili 25. maja donese odluku da se oba takmičenja pod njenim okriljem nastave u nekom novom formatu i završe.

„Navijači“

Makar 40 od 270 i nešto pisanija pod ovim nadnaslovom, direktno ili indirektno se bavilo ovom "pojavom", kao društvenim, političkim, kulturološkim ili sociopatološkim fenomenom.

Zamisli život

Niko ne zna kako će sve izgledati posle korone - najzastupljenija je rečenica sportskih poslenika svih vrsta za ovih mesec i po, dva od kad je pandemija stavila katanac na sva sportska borilišta.

Dolar i moral

Stručne ali i odokativne procene koliko će ovaj planetarni haos da košta pljušte sa svih strana, optimisti tvrde da će sve to kad-tad narod pozlatiti, a pesimisti da ni najcrnja procena nije nerealna.

U procepu

I u vreme velikog straha a vrlo često i još većeg haosa u kome se našla planeta, sport je po interesovanju ljudi zauzeo visoko mesto.

(Tar)ABA (2)

Nepunih mesec dana prošlo je otkad utakmica Budućnost - Crvena zvezda u Podgorici nije odigrana jer se gostujuća ekipa nije pojavila na terenu.

(Tar)ABA

Desetak dana prošlo je od neodigravanja utakmice ABA lige Budućnost - Crvena zvezda u Podgorici, a (konačne) odluke o registraciji utakmice i eventualnim kaznama još nema i potpuno je neizvesno kada će biti doneta.

Zvižduci

Aplauzi i zvižduci su manifestacija odobravanja (podrške) ili negodovanja (protesta) u odnosu na nekoga (nešto), nečije ponašanje ili istupanje.

Neima(ri)

Kaže se ovde kad se opisuje nešto u velikim količinama, ili pak kad se mnogo obećava: kamioni, avioni... Od ne tako davno dodaje se: ...i stadioni.

Audio

Nije radio drama, nije ni Orson Vels, nije da se iko (ko bi trebalo) baš potresao i začudio, a još manje zamislio. Ali jeste u desetak minuta tonskog zapisa kompresovana slika i prilika srpskog fudbala. Sad i ovde.

(S)menadžeri

Možda su Englezi stvarno izmislili fudbal da radnici ne bi ludovali po ulicama. Možda i iz drugih razloga. Ali kad se već rodilo, valjalo ga je i ljuljati.

Tumbanje

Kad tabloidi u Srbiji nešto "saznaju", tu nisu ni najmanje slučajni ni vreme, ni mesto, ni tema. A ponajmanje meta.
PrvaPoslednja