Extra time

Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

hVLAla

Nije bilo tako davno, pred kraj prošle godine na ovom mestu izašla je kolumna pod naslovom "hAVla".

Potkusur

U srpskom fudbalu sve može, bukvalno sve. Jedino što ne može je dobiti odgovor na najjednostavnija pitanja.

Pola-polo

Vaterpolisti Srbije prvi put posle ihaha godina vratiće se sa nekog velikog takmičenja bez medalje i to je nešto na šta nacija nikako nije navikla, očigledno će joj i za tako nešto biti potrebno dosta vremena.

De-de planeto (2)

Nije bilo tako davno kad je Real za dovođenje Gereta Bejla iz Totenhema platio obeštećenje od 100 miliona evra i to je tad obeleženo kao probijanje "zvučnog zida", bilo je očigledno da su srušene sve barijere i da se srljanje u dekadenciju (de-de) neće samo od sebe zaustaviti.

Tiraž

Ništa nije tako ometeno u razvoju i isto tako sklono padu kao tiraž – bio bi slobodni prevod zaključka jednog britanskog teoretičara medija koji datira iz osamdesetih godina prošlog veka. Pogađate, novine su tad u ogromnom procentu više živele od tiraža nego od reklama. Ništa nije tako ometeno u razvoju kao urednik/novinar koji je uveren […]

Dođem ti…

Jasno je svima da se fraza iz naslova ne nastavlja sa "...na slavu", "na ispomoć", pa ni "pod prozore".

Putuj, Jevropo

Muški odbojkaški klub Vojvodina biće jedini predstavnik Srbije u evropskim takmičenjima naredne sezone.

KLS

Poznato je manje-više većini koja nije na "vi" sa sportom šta skraćenica iz naslova znači. Tačnije: šta bi trebalo da znači.

Depeša iz Niona

Ozbiljno raščišćavanje taloga u srpskom fudbalu, otkrivanje i kažnjavanje svih koji rade o glavi integritetu takmičenja (čitaj: nameštaju utakmice), sređivanje stanja u sudijskoj organizaciji i njena zaštita od čelnika klubova i drugih vrsta pritisaka - sumirano bi glasio "programski" cilj skoro svih predsednika Fudbalskog saveza i njihovih saradnika, pa i ovih sadašnjih.

NaKUPci

Sve je u sportu manje-više trgovina, složiće se većina, prihvatala ili ne prihvatala "moderno" shvatanje vrhunskog gladijatorstva.

Srećna nova ’46

Sve je počelo, biće, pre tri godine kad je rezultat izjednačen na 27:27, onda su usledili produžeci, a evo ovog proleća na red su došli i penali.

Inicijativa

Davno je to bilo, ima evo tri i po godine. Subotički Spartak gostovao je na Karaburmi OFK Beogradu, tada superligašu, i izgubio 2:0.

Vruć teren

Slika ne laže: dok košarkaši Crvene zvezde izlaze na parket dvorane Morača u Podgorici, na centru ih čekaju dve kreature "u civilu" koji svakog pojedinačno pljuju, dobacuju im nešto, prete prstom.
PrvaPoslednja