Extra time

Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

KLS

Poznato je manje-više većini koja nije na "vi" sa sportom šta skraćenica iz naslova znači. Tačnije: šta bi trebalo da znači.

Depeša iz Niona

Ozbiljno raščišćavanje taloga u srpskom fudbalu, otkrivanje i kažnjavanje svih koji rade o glavi integritetu takmičenja (čitaj: nameštaju utakmice), sređivanje stanja u sudijskoj organizaciji i njena zaštita od čelnika klubova i drugih vrsta pritisaka - sumirano bi glasio "programski" cilj skoro svih predsednika Fudbalskog saveza i njihovih saradnika, pa i ovih sadašnjih.

NaKUPci

Sve je u sportu manje-više trgovina, složiće se većina, prihvatala ili ne prihvatala "moderno" shvatanje vrhunskog gladijatorstva.

Srećna nova ’46

Sve je počelo, biće, pre tri godine kad je rezultat izjednačen na 27:27, onda su usledili produžeci, a evo ovog proleća na red su došli i penali.

Inicijativa

Davno je to bilo, ima evo tri i po godine. Subotički Spartak gostovao je na Karaburmi OFK Beogradu, tada superligašu, i izgubio 2:0.

Vruć teren

Slika ne laže: dok košarkaši Crvene zvezde izlaze na parket dvorane Morača u Podgorici, na centru ih čekaju dve kreature "u civilu" koji svakog pojedinačno pljuju, dobacuju im nešto, prete prstom.

Osveta

Svima vama, a i sebi samom sam dosadio pričama o verbalnom nasilju na ovom podneblju, od 200 i kusur ovih pisanija bavi se ovako ili onako potpunom neodgovornošću za javno izrečeno, bilo to nepromišljeno (ređe) ili s predumišljajem (obično).

Saopštenje

Staro je pravilo da saopštenje služi onda kad nemate šta pametno da kažete ili kad imate nešto ružno da sakrijete.

Novica

Verbalno nasilje postalo je ovde odavno deo navijačkog folklora, čak je, prećutno, kao manje zlo počelo da se smatra "neizbežnim" i "uobičajenim".

Veliko PRanje

Nije to bilo pre sto godina, ni slično. Najviše je decenija i kusur prošla od tada.

Vrlo loša uvertira

Igrala se jedna sasvim obična utakmica, što se uobičajeno naziva "bez rezultatskog", a preciznije bi bilo - bez takmičarskog značaja. Jedna od ekipa igrala je samo za prestiž (FMP), druga je na dugom štapu posle eventualne pobede morala da očekuje još jedno čudo, da bi popravila svoj plasman na tabeli.

Slagalica

Nije da je baš tako pravilno, ali simpatično zvuči da kad neko slaže jednom, pa drugi, treći, četvrti put, to nazovemo "slagalicom".

Dan D i D1

Dešavalo se to i ranije. Bivalo je čak, tvrde oni sa dužim sećanjem i većim hard diskom, da se Zvezda i Partizan i Partizan i Zvezda sastanu u fudbalu i košarci istog dana.

Drž’te lopova

Dva puta zaredom je na ovom mestu u ovo doba godine osvanuo naslov "So najs in Nis", treći put "bog" nije pomogao.
PrvaPoslednja