Extra time

Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

Zatvoreno

Košarkaška sezona samo što nije počela, a nije još izmišljen tako genijalan "protokol" koji bi predupredio sve zdravstvene klopke i omogućio da se ona kako-tako i završi.

(Pre)ćutanje

Savo Milošević i Partizan, dolazak, boravak i odlazak, jeste uobičajena srpska fudbalska priča, ali ipak dovoljno različita i ilustrativna da bi se mogla smatrati i poučnom.

(Pre)suđenje

Meč koji je u evropskim fudbalskim kupovima najskuplji, ali i po pitanju sportskog prestiža najvredniji, završen je pobedom Bajerna, ne bi bilo nezasluženo ni da je kazaljka pretegla na stranu PSŽ-a.

LBB

Sedam dana pre početka Superlige Srbije u fudbalu sve je u najboljem redu.

„Ludak“ (2)

Fudbaleri Lidsa su kolo pre kraja Čempionšipa obezbedili prvo mesto i posle 16 godina se vratili u Premijer ligu.

Publika

U ovim koronarnim vremenima postalo je već opšte mesto jadikovanje na temu kako sport nije isto bez publike, kako je ona deo njegove suštine, te da ni njegovo finansijsko veličanstvo TV prenos ne može nadomestiti tu magičnu interakciju između onih na terenu, i onih na tribinama.

Privid

Normalnost je nešto što se u Srbiji odavno ne živi, a u martu i aprilu je glavni vapaj bio - kad ćemo se vratiti "normalnom" životu.

(PR)eteralo

U Srbiji je prosto pravilo da, što o čemu manje znaš, to o istom imaš rigidnije i "nepromenljivo" mišljenje. Po principu to je tako i- tačka.

(Ne)pravda

Najmanje pet košarkaških klubova se posle konačnih odluka Evrolige za ovu i narednu sezonu smatra direktno oštećenim, tačno pet su istom na neki način bili privilegovani.

Insajderi

Ognjen Koroman, bivši fudbalski reprezentativac a sada trener FK Smederevo, rešio je ovih dana da postane "insajder" iz fudbalskog (polu)sveta, da "digne glas" i navodno skrene pažnju na gomilu marifetluka u našem profesionalnom loptanju.

(Ne)pravda

Ako uradiš ovako, pogrešićeš, a ako se odlučiš za onako - opet ćeš pogrešiti. No risk, no profit - rekli bi valjda Amerikanci.

Rat i mir u Maksimiru

Na ovom prostoru se godišnjice i obljetnice obeležavaju sa istom količinom emocija, bile one vezane za događaje koji se smatraju pobedama, pa makar realno gledano one bile poražavajuće.

Fajnal 18

Pretpostavimo da bi se moglo desiti da Evroliga 24. Ili 25. maja donese odluku da se oba takmičenja pod njenim okriljem nastave u nekom novom formatu i završe.
PrvaPoslednja