Extra time

Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

Veliko PRanje

Nije to bilo pre sto godina, ni slično. Najviše je decenija i kusur prošla od tada.

Vrlo loša uvertira

Igrala se jedna sasvim obična utakmica, što se uobičajeno naziva "bez rezultatskog", a preciznije bi bilo - bez takmičarskog značaja. Jedna od ekipa igrala je samo za prestiž (FMP), druga je na dugom štapu posle eventualne pobede morala da očekuje još jedno čudo, da bi popravila svoj plasman na tabeli.

Slagalica

Nije da je baš tako pravilno, ali simpatično zvuči da kad neko slaže jednom, pa drugi, treći, četvrti put, to nazovemo "slagalicom".

Dan D i D1

Dešavalo se to i ranije. Bivalo je čak, tvrde oni sa dužim sećanjem i većim hard diskom, da se Zvezda i Partizan i Partizan i Zvezda sastanu u fudbalu i košarci istog dana.

Drž’te lopova

Dva puta zaredom je na ovom mestu u ovo doba godine osvanuo naslov "So najs in Nis", treći put "bog" nije pomogao.

Kalinić

U protivprirodnoj vezi sporta i politike, skoro uvek je sport ona, znate koja strana, politika je uvek "gore", a sportu preostaje da još pokazuje kako mu se to sviđa.

Sport za sve

Utakmica mladih vaterpolista (14 godina) Partizana i Beograda prekinuta je zbog tuče na tribinama u kojoj su učestvovali roditelji - bila je vest koja je "sablažnjavala" javnost minule nedelje.

hAVla

Kraj decembra je vazda bio idealan za lavinu lakirovki, svečarska podvlačenja crte koja se "hrišćanski" samo dobra sećaju, a zla zaboravljaju ili praštaju.

Provokacija

Došlo neko zlo doba za ovu profesiju ili ono što je od nje ostalo. Kad je bilo ono zlo doba za koje smo mislili da grđe biti ne može, jedan tadašnji političar, i ministar, i profesor na univerzitetu, ušao je u anale izjavom u toku intervjua da se "ne slaže sa pitanjem".

Scenogram

Sede u Varni negde pored mora predsednik Srbije (PS), premijer Grčke (PG), premijer Rumunije (PR) i naravno domaćin premijer Bugarske (PB).

Ja selektor (2)

Pre tačno godinu i 17 dana, na istom ovom mestu javno sam se kandidovao za mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Zabrinut kao i cela nacija što tačno 217 dana, jedan sat i 11 minuta pre početka Mundijala u Rusiji Srbija nije imala selektora.

Slana bara

Delegat ništa sumnjivo nije video. Ni komesar za integritet takmičenja (!?).

Mundijal na vodi

Rumuni, Grci i Bugari pojma nemaju. Letimična potraga po tamošnjim portalima, i onim više i onim manje ozbiljnim, bila je uzaludna.

Danke

Nije to normalno - potpuno uprkos euforiji konstatovao je jedan moj poznanik osvajanje zlatne medalje odbojkašica Srbije na Svetskom prvenstvu.
PrvaPoslednja