Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

"Marfijev" sistem 2
04.07.2023. 15:00

„Marfijev“ sistem

Mladi košarkaši Srbije (do 19 godina) završili su takmičenje na Svetskom prvenstvu u Debrecinu na šestom mestu. Prva je opet, ubedljivo, kao i u skoro svim starosnim kategorijama i to već po navici, bila Španija. I to bi bilo to, jedna od vesti sa jednog od mnogih takmičenja mlađih kategorija u mnogim sportovima koja se održavaju uglavnom u ovim letnjim mesecima.
Ko koga zajABAva 3
02.06.2023. 15:41

Ko koga zajABAva

Regionalno košarkaško takmičenje prošlo je za sve ove godine sve faze koje su uopšte moguće: od komercijalnog povoda, preko utočišta za neke koji su mislili da su kod kuće ugroženi ili prisilne stanice na putu za Evropu, do relativno profesionalne lige, ipak jače od svih nacionalnih iz država iz kojih joj dolaze klubovi.
Život posle smrti 4
25.04.2023. 15:30

Život posle smrti

Situacija u Fudbalskom klubu Partizan nije ni najmanje alarmantna. Po onoj čuvenoj replici iz filma - "sad mu nije ništa", nit šta oseća, nit šta hoće, nit šta može.
Vera u trenera 5
14.04.2023. 15:30

Vera u trenera

U Srbiji je odavno sasvim uobičajeno pa ispada i normalno da se u javnosti priča sve i svašta.
Čiji su naši "večiti" 6
05.04.2023. 14:32

Čiji su naši „večiti“

U samo nekoliko dana oni koji ponekad veruju i u ono što vide svojim očima, a ne samo zvaničnim saopštenjima i još  masovnijim spinovanjima, mogli su da dobiju "odgovor" na "večito" pitanje: čiji su naši Zvezda i Partizan. Odnosno čiji su više i najviše, jer su to "nacionalni brendovi", dakle, pripadaju svima nama.
Nedodirljivi 7
28.03.2023. 15:30

Nedodirljivi

Bilo kakva asocijacija, sličnost i dodirna tačka sa istoimenim filmom koji govori o Eliotu Nesu i njegovoj ekipi koja se bori sa Al Kaponeom i mafijom, a još više sa korupcijom u policiji, ne postoji.
Gensek urednik 8
21.03.2023. 15:30

Gensek urednik

Pričali su stariji ljudi u ono vreme kad je televizija na ovom prostoru bila još maloletna za neki događaj: Jel bilo u Dnevniku; ako nije, onda se nije ni desilo.
Neko sasvim treći 9
21.02.2023. 15:30

Neko sasvim treći

Finale Kupa Koraća bilo je opet u Nišu, kako je ovde davno već pisano "So najs in Niš", košarkaši Crvene zvezde su uzeli treći trofej zaredom, u polufinalu su pobedili Megu, a u polufinalu najvećeg rivala Partizan iako su gubili i sa 18 poena razlike. I to bi agencijski bilo to, ali suštinski i fenomenološki nameću se neke druge stvari koje ne mogu biti stvar mentaliteta, ali kao da su to kod nas postale.
Jedna karijera 10
17.02.2023. 15:30

Jedna karijera

Džajića kao fudbalera se skoro ne sećam. Osim kao kroz maglu kako se poigravao sa švedskim bekom Andersonom, a više iz priča da mu je slična žrtva bio i Španac Kamačo.
Vrati pamet u glavu 11
20.01.2023. 15:30

Vrati pamet u glavu

Nemoj onda niko da se čudi kada mu navijači skandiraju "Vrati konju glavu".
Ko je kriv Hrvatima 12
30.12.2022. 15:30

Ko je kriv Hrvatima

Bolje biti dužan nego tužan - nezvanična je i nepisana maksima u srpskom profesionalnom sportu. Ustvari, više od maksime, način poslovanja pa i način života. Dužan se može biti bilo kome, a tužni ne treba da budu "navijači" i navijači, posebno ovi prvi jer su drugi nedužni.
Odakle im (naše) pare 13
27.12.2022. 15:30

Odakle im (naše) pare

Baš u vreme darovanja na "njihov" Božić, malo pre darovanja na "njihovu" Novu godinu koju i mi onako kooperativno slavimo, u srpskom sportu, ovog puta u košarci, još jednom je u žiži inače "večno" pitanje: Odakle im pare.
Katar(za) 14
06.12.2022. 15:30

Katar(za)

Biti 29. na svetu "u bilo čemu" ne bi se u Srbijici trebalo smatrati neuspehom, u nekim drugim okolnostima naravno. U situaciji kad su nam redom najveći ili najbrži rast, razvoj, stopa zapošljavanja, strane investicije, životni standard, rast prosečne plate i još mnogo koječega, onda za zadovoljstvo nema mesta.
Kako "ukinuti" opoziciju 15
15.11.2022. 15:30

Kako „ukinuti“ opoziciju

Na izbore koji nisu bili izbori u FSS se već zaboravilo, a prethodnog vikenda bili smo svedoci predsedničkih izbora u FK Crvena zvezda, jedinstvenih u našem sportu, koji su izbori bili još manje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. septembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.