Živa Vekecki

Rođen 1. avgusta 1957. godine u Jarkovcu (Banat), gde je završio i osnovnu školu. Gimnaziju završio u Beogradu, FPN nije – birajući između diplome i novinarstva izabrao ovo drugo. Počeo 1978. godine kao dopisnik zagrebačkog Večernjeg lista, pet godina kasnije “dopisuje se” sa novosadskim Dnevnikom, a od 1997. godine je u Danasu, sve do 2016, kada je, pošto je “izgubio dobar glas” (operisao rak glasnih žica), otišao u penziju. Poslednjih godinu dana iz hobija opet piskara za Danas.

Ne pomaže ni sveća: O igrama i rezultatima reprezentacije Srbije u fudbalu 2
27.11.2023. 13:00

Ne pomaže ni sveća: O igrama i rezultatima reprezentacije Srbije u fudbalu

Posle skoro četvrt veka, preciznije 24 godine, fudbaleri Srbije uspeli su da se plasiraju na završnicu Evropskog prvenstva i, naravno, to nam je u prirodi, nismo zadovoljni. Naprotiv, više je onih koji kritikuju i selektora i fudbalere. Nije mi samo jasno na osnovu kojih paramatera oni očekuju još bolje igre i rezultate reprezentacije.
Poklon od "teče" 3
20.11.2023. 13:00

Poklon od „teče“

Skoro neprimetno je ovih dana prošla vest da je engleski premijerligaš Everton kažnjen oduzimanjem deset bodova. Prema pisanju engleskih medija slična, čak i rigoroznija, kazna se očekuje za Mančester siti i Čelsi. Kazna je izrečena zbog kršenja pravila o profitu i održivosti u Premijer ligi.
Kupujmo domaće, ulažimo u našu decu 5
07.11.2023. 09:39

Kupujmo domaće, ulažimo u našu decu

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigrali su u razmaku od samo četiri dana dve takmičarske utakmice - jednu u okviru Evrolige i drugu u ABA ligi.
Kupujte domaće 6
30.10.2023. 13:00

Kupujte domaće

Svojevremeno su treneri iz Srbije osvajali titule prvaka vodeći klubove iz "liga petice" (Engleska, Španija, Italija, Nemačka i Francuska). Miljan Miljanić, a potom i Vujadin Boškov su osvajali trofeje sa Realom.
Fudbaler (ni)je roba 8
09.10.2023. 13:00

Fudbaler (ni)je roba

Nedavno (4. oktobra) pre 45 godina zagrebački Večernji list je na svojim sportskim stranama objavio moju prvu vest i - tako je počelo. U minulih skoro pola veka nagledao sam svega i svačega na sportskim (pre svega fudbalskim) terenima.
Demonstracija moći 9
02.10.2023. 15:00

Demonstracija moći

Ne želim da se previše uplićem da li je Dan žalosti u Srbiji zbog tragičnog događaja u selu Banjska opravdan ili ne, ili zašto nije bio istog dana kada je proglašen na Kosovu (koliko znam, tako nam bar tvrde naše vođe, mi smo još uvek jedna država) ali... Gubitak ijednog života je tragedija. Za mene lično je mnogo veća tragedija kada u saobraćajnoj nesreći pogine četvoročlana porodica nego što je pogibija ova četiri čoveka u oružanom sukobu (ko se mača lati...).
Loše je, biće gore 10
25.09.2023. 15:00

Loše je, biće gore

Poslednjih desetak godina prilikom susreta sa prijateljima na uobičajeno pitanje "kako si" odgovaram "danas sam gore nego juče, ali bolje nego što ću biti sutra", ili skraćeno "loše, ali biće gore". Upravo tim rečima se može opisati i situacija u srpskom fudbalu.
Čudna smo mi sorta 11
18.09.2023. 13:00

Čudna smo mi sorta

Đorđe Balašević, jedan od najboljih kantauntora sa ovih prostora, je u svojoj pesmi "Balada o Vasi Ladačkom" između ostalog napisao i da je on bio "čudna sorta". Meni se sve pričinjava da Vasa nije usamljena jedinka, odlika je to mnogih nas sa ovih prostora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.