Fusnote

Aleksej Kišjuhas

Sociolog iz Novog Sada. Docent na Filozofskom fakultetu u spomenutom gradu. Redovni kolumnista Danasa od 2006. godine.

U Tabanoviću podignuta crkva

Kada su Tabanovčani prvi put pre dve godine imali priliku da odlučuju kako da bude potrošen novac koji je u ovom selu prikupljen od poreza na imovinu, jednoglasno su izabrali predlog da se izgradi crkva.

Učiti od naših komšija

Međunarodna radionica projekta "Solidarnost i uključivanje građana u cilju prevencije i upravljanja kriznim situacijama od strane opština i regiona u promenljivoj i dinamičnoj Evropi - SOLICRIS", u okviru programa Europe for Citizens, održana je u šabačkom Centru za stručno usavršavanje.

Partizan u Top 16 fazi Evrokupa

Košarkaši Partizana plasirali su se večeras u Top 16 fazu Evrokupa, pošto su u Beogradskoj areni pobedili Ritas sa 86:81 (23:21, 23:19, 22:17, 18:24) u osmom kolu Grupe B.

Google Docs dobijaju pametno pisanje

Google Docs je odlična onlajn zamena za popularne Office pakete. Integracija sa drugim Google proizvodima, naročito Google Drive i Gmail, čini Docs odličnim besplatnim izborom.

Princ Endru odstupa od kraljevskih dužnosti

BBCPrinc Endru Vojvoda od Jorka izjavio je da odstupa od kraljevskih dužnosti, jer je skandal sa Džefrijem Epstajnom postao „glavna smetnja“ u kraljevskoj porodici. Princ Endru, 59, rekao je da je tražio dozvolu od kraljice da se povuče. Rekao je da se solidariše sa žrtvama seksualnog prestupnika Epstajna. Vojvoda je bio na meti kritika nakon […]

UNICEF obeležio Svetski dan deteta

Kroz brojne aktivnosti, kao i svakog 20. novembra, UNICEF u Srbiji je jubilarni  30. put obeležio godišnjicu donošenja Konvencije o pravima deteta - Svetski dan deteta.

Opasna hrana: Pet namirnica koje izazivaju bolest ili čak smrt

Getty ImagesNeke vrste hrane možda izgledaju bezopasno, ali njihovo konzimiranje može da ima ozbiljne posledice Hrana najčešće deluje bezopasno. Ali istina je da ne možemo sve da jedemo što poželimo, a da ne primenimo mere opreza, poput pažljivog odabira, kuvanja ili pripreme, kao što je uklanjanje nejestivih ili otrovnih delova. Bez tih koraka, neke namirnice […]

Rusija, Srbija i špijuniranje: Šta znamo do sada

BBCRuski službeni automobil Bezbednosno informativna agencija potvrdila je autentičnost video snimka na kojem se navodno vidi ruski obaveštajac kako navodno daje novac jednom srpskom agentu BIA. Ovaj snimak postavljen je na društvenu mrežu Jutjub 17. novembra, a potom ga je na Tviter nalogu podelio bugarski istraživački novinar Hristo Grožev. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je Vojno-bezbednosnoj […]
PrvaPoslednja