Leptir mašna

Nenad Kulačin

Rodio se u Beogradu, pa preselio u Bor, a onda se vratio u prestonicu, i sada živi u Šapcu. Novinarsku karijeru započeo u „Našoj Borbi“, nastavio u „Franfurtskim Vestima“ i nedeljniku „Standard“. Televizija Enter mu je bila prva TV stanica. Na B92 je radio kao urednik Vesti, a onda iznenada odlazi u Šabac na istoimenu televiziju, nekoliko meseci i evo ispisuje devetu godinu boravka u gradu na Savi. U četrdeset i kusur godina odlučio je da stane pred kamere i započinje seriju intervjua u okviru emisije „Vesti plus“. Umoran od televizije, ali i zbog insistiranja novog glodura TV Šabac da ne rade zajedno, prelazi u „Glas Podrinja“ gde i dalje prima honorar. Zajedno sa našim piscem Markom Vidojković postaje autor i voditelj prvog srpskog političkog isterne – Dobar, loš, zao. Sanja trenutak kada će moći novinarstvom da se bavi u Beogradu na način koji to radi u Šapcu.

I ja sam Jovo Bakić

Drugi put u proteklih nekoliko meseci desilo se da je srpsko tužilaštvo reagovalo posle nastupa Prvorođenog u javnosti i to na način na koji je to pretpostavio u svom izlaganju.

Bagra u napadu

Srbiju i Srbe je više uznemirio fajt između giganta Googla i Huawei-a, nego sve ono izrečeno i urađeno sudiji Miodragu Majiću protekle nedelje.

Blesav je on odavno

Srbiji je, konačno, predstavljen plan za rešavanje kosovsko-metohijskog problema. Taj plan, doduše, nije obelodanjen ni na Saboru Srpske pravoslavne crkve, niti u Skupštini Srbije, a ni u Briselu.

Zašto ćutiš, Beograde?

Postoji jedan grad koji najviše volim na svetu. To je Beograd. Mnogo je razloga za to, a najveći je možda taj što trenutno ne živim u njemu. Mnogo mi nedostaje. Čak i ovakav izrovan, porušen i izranjavan.

Čovek sa planom bez plana

Dobismo mi, dragi moji, još jednu šamarčinu od Prvorođenog. Ispadosmo mi krivi za sve ono što nam se dešava, jer nismo njega slepo pratili u odlučujućoj borbi za budućnost Srbiji, a to je bitka za izgubljeno Kosovo i Metohiju.

Deco, učite matematiku!

Večno ću biti zahvalan Prvorođenom što je još jednom, po ko zna koji put, pokazao da je neviđena kukavica, jer nije smeo da miting podrške samom sebi organizuje neradnim danom, već je to uradio u petak, 19. aprila.

Miševi bedni

Upregli su se svi, i kuso i rogato, ne bi li svoje glavoklimače ubedili da je u subotu ispred Doma Narodne skupštine bilo 7.500 ljudi.

Lud, bezobrazan, pokvaren

Za svih ovih sedam godina vladavine Prvorođenog i njegove Srpske napredne stranke, bez ikakvog straha i zadrške, slobodno mogu da napišem da se radi o ludoj vlasti na čelu sa čovekom koji je, ne samo bezobrazan, već i pokvaren.

Na ulici glasni, na Pinku nemi

Apsolutno ne osuđujem nikoga, nemam pravo na to. Ko sam ja da bih to i radio. Za razliku od mnogih sa one strane mraka, verujem da je svaki čovek slobodan da radi šta hoće, kada hoće i koliko hoće.

E, crni Miroslave

Jedan od najvećih grehova Prvorođenog, a ima ih podosta, predstavlja urušavanje institucija. Sve ono čega se dohvatio, a ostao je možda, na primer, Košarkaški savez Srbije, ili Društvo za zaštitu ptica, uništio je svojom bolesnom potrebom i politikom da ime sve i odmah.

Mama Boba u raljama Pinka

Dočekao sam to da mi rođena majka u telefon histerično, usred šetnje ka zgradi policije u 29. novembra, prebacuje što sam na ulici i zašto učestvujem u rušilačkim demonstracijama u Beogradu.

Upišano dete u pesku

Polako se približavamo početku osme godine kako nas je sve zajahao jedan čovek. Jaše nas, jaše i ne ispušta dizgine iz svojih ruku. Nije on Tomislav Nikolić, pa da mu se takva prilike omakne.

Mali ljudi i „smederevac“

Nedeljama želim da napišem kolumnu koju bih od srca posvetio najvećoj novinarskoj balegi u novijoj istoriji Srbije, ali zahvaljujući Prvorođenom to mi ne polazi za rukom.

Kakav lav, strašan lav

Naš narod nije samo blagosloven time što se Prvorođeni bori za Kosovo, već i što se bori kao lav. Sada patrijarh Irinej može punim plućima da ponovi svoje divljenje prema liku i delu Prvorođenog, pošto je potvrdu za svoje bogougodne reči dobio lično od njega.
PrvaPoslednja