Nenad Kulačin

Rodio se u Beogradu, pa preselio u Bor, a onda se vratio u prestonicu, i sada živi u Šapcu. Novinarsku karijeru započeo u „Našoj Borbi“, nastavio u „Franfurtskim Vestima“ i nedeljniku „Standard“. Televizija Enter mu je bila prva TV stanica. Na B92 je radio kao urednik Vesti, a onda iznenada odlazi u Šabac na istoimenu televiziju, nekoliko meseci i evo ispisuje devetu godinu boravka u gradu na Savi. U četrdeset i kusur godina odlučio je da stane pred kamere i započinje seriju intervjua u okviru emisije „Vesti plus“. Umoran od televizije, ali i zbog insistiranja novog glodura TV Šabac da ne rade zajedno, prelazi u „Glas Podrinja“ gde i dalje prima honorar. Zajedno sa našim piscem Markom Vidojković postaje autor i voditelj prvog srpskog političkog isterne – Dobar, loš, zao. Sanja trenutak kada će moći novinarstvom da se bavi u Beogradu na način koji to radi u Šapcu.

Zašto je važno Kraljevo 1
19.09.2023. 07:00

Zašto je važno Kraljevo

Zašto Kraljevo, i ne samo Kraljevo? Možda zato što Beograd ne daje rezultate. I kada je Beograd goreo, sredinom maja i početkom juna, bilo je tu Kraljeva. Sećate se onih tabli okačenih oko vratova aktivista Lokalnog fronta sa imenima ubijenih ljudi unazad 12 godina.
Predsednik sa 3% ljudskosti 2
12.09.2023. 07:00

Predsednik sa 3% ljudskosti

Svakome iole razumnom biću trebalo je da pripadne muka kada je video predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako poput voditelja na telešopu, u jeftinoj, ali pažljivo smišljenoj produkciji, predstavlja narodu jeftine proizvode iz njegove korpe.
Život, a ne table 3
05.09.2023. 07:00

Život, a ne table

Vlast u Srbiji je učinila sve da amortizuje nezapamćeni zločin koji se dogodio 3. maja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i da sa čuvenom krilaticom - Sistem funkcioniše, krene u novu školsku godinu.
Možemo li to? 4
29.08.2023. 07:00

Možemo li to?

Da se odmah na početku razumemo - nisam za bojkot izbora, objasniću zašto, ali bih voleo da se data reč konačno ispoštuje, takođe bih objasnio.
Budi muško, štiti ženu 5
15.08.2023. 07:00

Budi muško, štiti ženu

Stravičan zločin u Gradačcu (BiH) potresao je sve. Posle takvog monstruoznog čina svako iole pri sebi postavi sebi na desetine pitanja.
A šta bi sa spiskom? 7
25.07.2023. 07:00

A šta bi sa spiskom?

Način na koji funkcioniše ova vlast je odvratan i arogantan, čak i kada su u pitanju najveće tragedije koje su nas ikada zadesile. Lakoća sa kojom je "Skupština Srbija" prihvatila stav roditelja nastradale dece u "Ribnikaru" da se prekine rad Anketnog odbora jedna je od najporažavajućih situacija kojima smo svedočili unazad nekoliko meseci.
Devojke, ljubav, a ne mržnja 8
18.07.2023. 07:00

Devojke, ljubav, a ne mržnja

Ne znam koji je to trenutak u životu kada shvatite da je suština života ljubav, a ne mržnja. Vi, očigledno, niste to još shvatile i nije to mnogo ni strašno sada. Nikada, ali nikada, ne znate šta nosi život, a bićete večno obeležene "Vulinovim žigom". I to je breme koje ste same sebi nakačile na svoja nejaka leđa.
Botovska je muka pregolema 9
11.07.2023. 07:00

Botovska je muka pregolema

Pojava bilo kakvih spiskova u društvima poput srpskog nikada nije dobra, ali ne mogu da lažem da mi nije prijalo kada sam na društvenim mrežama upoznat sa postojanjem spiska 14 hiljada i kusur botova Srpske napredne stranke.
Vreme je za osveženje 10
04.07.2023. 07:00

Vreme je za osveženje

Osvajanje slobode u Srbiji, ispunjenje bilo kojeg zahteva na ulici, kao i borba za iole malo pravde u ovoj izgubljenoj zemlji, nikada nije bilo lako. Tako se i aktuelni protesti protiv nasilja suočavaju sa konstantnim propitivanjima i zamerkama.
Rambo, ne napadaj 11
27.06.2023. 07:00

Rambo, ne napadaj

Da je Srbija normalna demokratska država bilo kakvi zahtevi ili rasprave o Bratislavu Gašiću i Aleksandru Vulinu ne bi postojali. U takvoj zemlji neko poput ove dvojice ni u kakvoj "rotaciji" ne bi mogao da bude na takvim odgovornim funkcijama.
Čekajući novu Zadrugu 12
13.06.2023. 07:00

Čekajući novu Zadrugu

U danima kada smo obeležili 40 dana od dva najveća masovna ubistva u istoriji Srbije doživeli smo da nas jedna neostvarene rijaliti starleta sa radnom knjižicom overenom u naprednjačkom informativnom politbirou svrsta u isti koš sa maloletnim monstrumom koji je ubio devet đaka i čuvara u "Ribnikaru".
Skrušeni radikal 13
06.06.2023. 07:00

Skrušeni radikal

Nešto se strašno desilo sa našim predsednikom. Odjednom, preko noći, nema više puteva, fabrika, BeDePea, stadiona, bolnica, plata, penzija, već samo ubistva i grobovi.
Kako je JK našla novog menadžera 14
30.05.2023. 07:00

Kako je JK našla novog menadžera

Pisati o JK posle briljantnog uratka Dragoljuba Draže Petrović možda nije baš ni pametno, ali u međuvremenu je njen učinak toliko iritirao svet oko nas da će mi glodur Danas sigurno oprostiti na ovoj drskosti.
Praznina i nada 15
23.05.2023. 07:00

Praznina i nada

Prvi put od kada pišem za Danas osećam veliku prazninu. Šta napisati i reći o danima koji su za nama, a tek o onima koji su ispred nas.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. septembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.