Leptir mašna

Nenad Kulačin

Rodio se u Beogradu, pa preselio u Bor, a onda se vratio u prestonicu, i sada živi u Šapcu. Novinarsku karijeru započeo u „Našoj Borbi“, nastavio u „Franfurtskim Vestima“ i nedeljniku „Standard“. Televizija Enter mu je bila prva TV stanica. Na B92 je radio kao urednik Vesti, a onda iznenada odlazi u Šabac na istoimenu televiziju, nekoliko meseci i evo ispisuje devetu godinu boravka u gradu na Savi. U četrdeset i kusur godina odlučio je da stane pred kamere i započinje seriju intervjua u okviru emisije „Vesti plus“. Umoran od televizije, ali i zbog insistiranja novog glodura TV Šabac da ne rade zajedno, prelazi u „Glas Podrinja“ gde i dalje prima honorar. Zajedno sa našim piscem Markom Vidojković postaje autor i voditelj prvog srpskog političkog isterne – Dobar, loš, zao. Sanja trenutak kada će moći novinarstvom da se bavi u Beogradu na način koji to radi u Šapcu.

Imuni na smog

Prosto je poražavajuća činjenica koliko je ovu vlast bolelo uvo za situaciju sa zagađenjem u pojedinim gradovima u Srbiji.

Jazavci pred tužilaštvom

Taman kada čovek pomisli da daljeg i veće apsurda nema, poput vulkana iz grotla Centralne otadžbinske uprave Srpske napredne stranke pojavi se nova, brža, jača, bolja - budalaština.

Metamorgana!

Zemlja koja je dozvolila da joj premijer dr Zoran Đinđić bude pogubljen, takoreći, streljan na ulasku u Vladu, nikako nije smela da dozvoli da na vlast dođe ekipa ljudi okupljena oko Prvorođenog.

Mali slinavci

"Ja sam hronično bolestan čovek. I danas sam bolestan, pod terapijom." "Sve što sam imao o tome da kažem, rekao sam. Više puta sam odgovarao na ta pitanja i više o toj temi neću govoriti."

Stručnjak, srčka, a?

Kada se informacija o tome da je na VMA primljen Prvorođeni pojavila na Tviteru u petak veče, mnogi su napali izvor ove vesti. A, onda su botovi zajahali osobu koja je prvo to obznanila, i tada je bilo jasno da se nešto čudno dešava.

Par godina za nas

Na današnji dan 1994. godine preminuo je jedan od najvećih umetnika na jugoslovenskoj muzičkoj sceni - Milan Mladenović.

Radikali, srećan rođendan!

Nikada u novijoj istoriji Srbije Srpska radikalna stranka i njen lider Vojislav Šešelj nisu dobili veći aplauz nego na proslavi 11. rođendana Srpske napredne stranke.

Drekavac i uzbunjivač

Jedna od najvećih enigmi sa kojima sam se u skorije vreme susreo je ona koja je svoje otelotvorenje dobila na dva nedavna skupa u našem glavnom gradu. U pitanju su dva protesta i jedno pitanje između njih.

Kako je Marić propušio

Već nekoliko godina svako jutro Milomir Marić oralno zadovoljava jednog čoveka koji ga isto vreme održava u životu i blagostanju.

Beda ljudska iz Lučana

Bilo je ovih dana mnogo događaja koji su u ovoj ili onoj meri obeležili našu društvenu stvarnost, ali nijedan od njih nije bio toliko odvratan, ogavan i neljudski poput onog ispred suda u Ivanjici.

Burek i đubre

DŽet-leg je zeznuta stvar. Iz nekog razloga mnogo je nezgodnije kada se leti iz Amerike ka Evropi nego obrnuto.
PrvaPoslednja