Leptir mašna

Nenad Kulačin

Rodio se u Beogradu, pa preselio u Bor, a onda se vratio u prestonicu, i sada živi u Šapcu. Novinarsku karijeru započeo u „Našoj Borbi“, nastavio u „Franfurtskim Vestima“ i nedeljniku „Standard“. Televizija Enter mu je bila prva TV stanica. Na B92 je radio kao urednik Vesti, a onda iznenada odlazi u Šabac na istoimenu televiziju, nekoliko meseci i evo ispisuje devetu godinu boravka u gradu na Savi. U četrdeset i kusur godina odlučio je da stane pred kamere i započinje seriju intervjua u okviru emisije „Vesti plus“. Umoran od televizije, ali i zbog insistiranja novog glodura TV Šabac da ne rade zajedno, prelazi u „Glas Podrinja“ gde i dalje prima honorar. Zajedno sa našim piscem Markom Vidojković postaje autor i voditelj prvog srpskog političkog isterne – Dobar, loš, zao. Sanja trenutak kada će moći novinarstvom da se bavi u Beogradu na način koji to radi u Šapcu.

Ovo mnogo boli

Sve na kraju dođe na svoje mesto, pa tako i sopstveni osećaj da si bitan, važan i uticajan. Realno, teško da će to da ukapira Prvorođeni, jer on i dalje živi u ubeđenju da je visoko uvaženi član međunarodne zajednice kome se svi dive, čestitaju mu na neviđenim uspesima i klanjaju do neba.

Rasime, spasi se

Prosto mi je nemoguće da pomislim da se barem jednom u proteklih šest dugih godina Rasim Ljajić nije nijednom zapitao, ugledavši svoje ministarsko lice u ogledalu: Šta ja tražim u ovoj vlasti?

Osarapili se

U povlasticama ove vlasti uživaju mnogi koji do pre neku godinu nikako ne bi mogli sebe da vide uz nju. U zamenu za te benefite ti ljudi, nažalost, moraju toliko nisko da padnu da ih posle te vlasti više ništa neće podići - moralno.

Lidlovanje ludom radovanje

Dočekasmo i taj dan da veliki Lidl dođe u naše krajeve. Zahvaljujući politici poslovanja, Lidl je svih 16 izgrađenih objekata otvorio jednog dana, tako da je uskratio priliku Prvorođenom da otvara jedan po jedan.

Mrvica srama

"Srbija je demokratska zemlja u kojoj nema cenzure", rečenica je koju je javnosti saopštio neko iz Filmskog centra Srbije, a u vezi sa skandalom koji je zadesio srpski filmski svet.

Windows error

Grešna nam je duša, svima nama koji smo se ogrešili o bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Ode bik za kilo mesa

Protutnjao je Prvorođeni Kosovom za nešto manje od 24 sata, ali ga Metohija ovoga puta nije videla. Nisu ga videli ni u selu Banja, važnije su bile Gazivode od živih ljudi, ali to je politika.

Geniji, stručnjaci, menažerija

Nešto duže od trajanja vojnog roka u SFRJ trajala je i dilema našeg Prvorođenog o tome da li je Srbiji potrebno uvođenje obaveznog služenja vojske. Toliko mi je vremena bilo potrebno da revidira stav.

Kukavičje jaje iz Jajinaca

Taman kada čovek pomisli da prozbori koju reč o ljudskoj potrebi da se pod stare dane namiri tako što će da postane član SNS, a da prethodno godinama nije plaćao račune preduzeću koje drži ta ista partije, desi se vest da se Prvorođeni povlači iz politike.

Vučićišizam

Koliko god to zvučalo nerealno, navijački, strastveno, izdajnički ili potpomognuto stranim agenturama, Srbija više nego ozbiljno klizi ka nečemu što liči na Nemačku sa kraja dvadesetih i početka tridesetih godina prošlog veka.
Prva Poslednja