Leptir mašna

Nenad Kulačin

Rodio se u Beogradu, pa preselio u Bor, a onda se vratio u prestonicu, i sada živi u Šapcu. Novinarsku karijeru započeo u „Našoj Borbi“, nastavio u „Franfurtskim Vestima“ i nedeljniku „Standard“. Televizija Enter mu je bila prva TV stanica. Na B92 je radio kao urednik Vesti, a onda iznenada odlazi u Šabac na istoimenu televiziju, nekoliko meseci i evo ispisuje devetu godinu boravka u gradu na Savi. U četrdeset i kusur godina odlučio je da stane pred kamere i započinje seriju intervjua u okviru emisije „Vesti plus“. Umoran od televizije, ali i zbog insistiranja novog glodura TV Šabac da ne rade zajedno, prelazi u „Glas Podrinja“ gde i dalje prima honorar. Zajedno sa našim piscem Markom Vidojković postaje autor i voditelj prvog srpskog političkog isterne – Dobar, loš, zao. Sanja trenutak kada će moći novinarstvom da se bavi u Beogradu na način koji to radi u Šapcu.

Jahači apokalipse

Poštovani građani Srbije, izgleda da je Prvorođeni našao način kako da nas sve zajedno natera da ostanemo kod kuće i da preguramo ovu pandemiju.

Oda toalet papiru

Aktuelan odnos između vlasti u Srbiji i naroda bi mogao da se svede pod rečenicu - nemate vi toliko toalet papira koliko mi možemo da držimo konferencija za štampu.

Seks u doba korone

Kada jednog dana sve ovo prođe, neko će morati građanima Srbije da objasni kako smo od "najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva kojeg ima i na Fejsbuku" stigli do vanrednog stanja za svega 16 dana.

„Cenzusić“ kao cilj

Od dolaska na vlast Srpske napredne stranke, izbori u Srbiji, naročito parlamentarni, izgubili su svoj smisao i prestali su da budu ono što bi trebalo biti. Pobednik se unapred znao bez ikakvih zadrški. Tako je i sada.

Samo da ne uđe u tenak

Imati ministra odbrane Aleksandar Vulina dovoljno je apsurdna situacija sama po sebi. Još ako, pride, nešto i poradi u svom sektoru, to situaciju čini još apsurdnijom. Da li treba da se bilo ko od nas bavi ovakvim apsurdom?

Stado na ispaši

U srpskoj političkoj istoriji krupnim slovima biće upisana imena svih stranaka, pokreta, udruženja, pa i pojedinaca koji su su suprotstavili režimu Prvorođenog i odbili da učestvuju u predstavi koje neki nazivaju - predstojećim izborima.

Četiri televizije

Poštovani građani Srbije, vas 200.000, možda niste znali, ali Sporazum sa narodom je prestao da postoji onog trenutka kada je Savez za Srbiju odlučio da ne ide na pregovore sa predstavnicima vlasti koji su organizovani na Fakultetu političkih nauka.

Imuni na smog

Prosto je poražavajuća činjenica koliko je ovu vlast bolelo uvo za situaciju sa zagađenjem u pojedinim gradovima u Srbiji.

Jazavci pred tužilaštvom

Taman kada čovek pomisli da daljeg i veće apsurda nema, poput vulkana iz grotla Centralne otadžbinske uprave Srpske napredne stranke pojavi se nova, brža, jača, bolja - budalaština.

Metamorgana!

Zemlja koja je dozvolila da joj premijer dr Zoran Đinđić bude pogubljen, takoreći, streljan na ulasku u Vladu, nikako nije smela da dozvoli da na vlast dođe ekipa ljudi okupljena oko Prvorođenog.
PrvaPoslednja