Leptir mašna

Nenad Kulačin

Rodio se u Beogradu, pa preselio u Bor, a onda se vratio u prestonicu, i sada živi u Šapcu. Novinarsku karijeru započeo u „Našoj Borbi“, nastavio u „Franfurtskim Vestima“ i nedeljniku „Standard“. Televizija Enter mu je bila prva TV stanica. Na B92 je radio kao urednik Vesti, a onda iznenada odlazi u Šabac na istoimenu televiziju, nekoliko meseci i evo ispisuje devetu godinu boravka u gradu na Savi. U četrdeset i kusur godina odlučio je da stane pred kamere i započinje seriju intervjua u okviru emisije „Vesti plus“. Umoran od televizije, ali i zbog insistiranja novog glodura TV Šabac da ne rade zajedno, prelazi u „Glas Podrinja“ gde i dalje prima honorar. Zajedno sa našim piscem Markom Vidojković postaje autor i voditelj prvog srpskog političkog isterne – Dobar, loš, zao. Sanja trenutak kada će moći novinarstvom da se bavi u Beogradu na način koji to radi u Šapcu.

Jadno i bedno

Čovek stvarno treba da bude mnogo jadan i bedan da posle veličanstvene pobede, pri tom čiste kao suza, ne pokaže ni zrno empatije, a o odgovornosti da i ne govorimo, kada je reč o žrtvama korona virusa.

Ostalo je još – ne ubi!

Srpska napredna stranka na jedinstvenom je putu da za osam godina svoje vladavine prekrši svih deset. To je najveći rezultat vladavine ove stranke, odnosno Prvorođenog, za proteklih osam godina.

Kad tata zloupotrebi sina

Prvorođeni sve što uradi, uradi planirano, tendenciozno i sa namerom da iz toga izvuče pozitivne poene po sebe i svoje. Tako je i sa kompletnom aferom oko njegovog sina.

Jadan je taj SNS

Kampanja za predstojeće izbore u Srbiji 21. juna je uveliko u toku, barem kada je reč o Prvorođenom i njegovoj ekipi.

Zezni Prvorođenog

Džaba nama što pričamo o tome da je tih prokletih 100 evra od našeg novca kada je percepcija velike većine građana Srbije da je to lični poklon predsednika Srbije, Prvorođenog, glavom i bradom.

Dokle protiv RTS-a

U osnovi gotovo svakog protesta u Srbiji, još od prvih demonstracija 9. marta 1991. godine, jeste - Radio-televizija Srbije.

Ljudi, šta čekamo?

Šta još treba da se desi da bismo se probudili i pokrenuli? Više vremena smo zarobljeni u kućama nego što imamo pravo da udahnemo svež vazduh.

Korona u doba Vučića

Prvorođeni to ne prašta da neko ili nešto bude u prvom planu. Kao što je onomad primetio Sergej Trifunović - ljubomoran je na koronu.

Otvoreno pismo struci

Poštovani profesori, doktori, primarijusi, oficiri u rezervi - Kisić Tepavčević, Kon, Stevanović, Nestorović, svi vi koji ste nam se u ime struke obraćali proteklih dana,

Jahači apokalipse

Poštovani građani Srbije, izgleda da je Prvorođeni našao način kako da nas sve zajedno natera da ostanemo kod kuće i da preguramo ovu pandemiju.

Oda toalet papiru

Aktuelan odnos između vlasti u Srbiji i naroda bi mogao da se svede pod rečenicu - nemate vi toliko toalet papira koliko mi možemo da držimo konferencija za štampu.

Seks u doba korone

Kada jednog dana sve ovo prođe, neko će morati građanima Srbije da objasni kako smo od "najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva kojeg ima i na Fejsbuku" stigli do vanrednog stanja za svega 16 dana.
PrvaPoslednja