Na drugi pogled

Božidar Andrejić

Novinarstvom se bavi od 1969. Stalno od 1973. Pisao za niz listova i časopisa, redovno u Omladinskim novinama, čiji je bio i glavni urednik (NON), urednik u Borbi i Našoj borbi. Od „Borova sela“ 1991. do „5. Oktobra“ 2000. dopisnik ugledne bratislavske Pravde, a sarađivao i sa WDR i Dojče vele. Jedan od osnivača i prvi direktor dnevnika Danas. Bio je član Predsedništva UNS i jedan je od osnivača  NUNS. Urednik niza knjiga i autor tri.

Plavi most

Malo se ko čudi što se Učiteljsko naselje na Konjarniku u Bgd još tako zove. Da nije trolejbusa krštenog po tom odredištu možda bi ime već "uginulo".

Najduži dan

Rasejan, zaboravih da je prošle subote bio svečani trobroj, pa nije bilo ove rubrike, a bila prigodna. Evo je uz sitne izmene.

Suva jaruga

U temeljima moderne (koji apsurd!) srpske države jest jaruga. Marićevića. Jaruga nad jarugama u Orašcu.

Status rupčage

Konačno je asfaltirana, možda i svečano puštena u rad, rupčaga nasred beogradske ulice Svetogorske, tj. "pokojne" Save Kovačevića.

Pobeda&neredi

Ispašće da sam zaključak ovog teksta davno pribeležio. Ali nisam imao – uvod. Dobio sam ga onomad, slučajno. Četvrtak li beše, kad se igrao nekakav fudbalski derbi u Bgd-u.

Grupno streljanje

Više puta poslednjih meseci ostajao sam bez interneta. Dakle, i bez TV-a i veze na fiksnom telefonu, što mi baš i nije nedostajalo.

Zavodljivost reklama

Čega i kakvog ima u izlogu, nema u radnji! Znam, iako se nevoljko priznaje, to je jedan od postulata svake reklame. Ona mora da ulepša ono što propagira.

S( )vrha trabunjanja

Ko je čitao prošli tekst shvatio je da se nastavlja priča o trabunjanju koje dolazi s vrha i sad dodajemo - koja mu je svrha. Nažalost, ponovićemo samo ono što je toliko očigledno, pa je postalo i uobičajeno. I ta je uobičajenost gora od svega.
PrvaPoslednja