Reč tajkuna

Ime autora poznato redakciji

Biografija poznata redakciji

I nama treba „profesionalni skepticizam“

Savet za finansijsko izveštavanje Ujedinjenog kraljevstva (FRC) kaznio je pre neki dan revizorsku firmu Prajsvoterhauskupers (PwC) s 5,8 miliona dolara jer je propustila da primeti nepravilnosti kod informatičke kompanije Redsentrik u kojoj je radila reviziju godišnjih izveštaja.

Samoponiženje

Stid me je. Postideo sam se sunarodnika posle dve informacije, jednu sam čuo a drugu pročitao, vezane za ozbiljno narušenu kulturu rada i shvatanje posla.

Teško vreme

Teško vreme dolazi za poslovanje u Srbiji. Vreme koje neće biti naklonjeno privrednicima. Pred nama je vreme neizvesnosti izazvano političkom nestabilnošću.

Sve nijanse sive

Pilično nezapaženo prošlo je u javnosti istraživanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Istraživanje je posvećeno stavovima privrede o sivoj ekonomiji, a obuhvatilo je i uslove poslovanja u Srbiji.

Nova podvala vlasti

Svedoci smo još jednog pokušaja podvale vlasti. Ovog puta javnosti je bačena da je glođe populistička „koska“ zvana Zakon o poreklu imovine. Vlast nesposobna da građanima obezbedi državu kao pristojan i jeftin servis u kome svako sebi može da obezbedi pristojan životni standard dosetila se da ponovo huška javnost na bogate ljude koji su imetak […]
PrvaPoslednja