Reč tajkuna

Ime autora poznato redakciji

Biografija poznata redakciji

Za sreću je potrebno…

Vrlo je poučno istraživanje o najsrećnijim narodima. Kod nas je u medijima predstavljeno da su to najsrećnije države. Pogrešno, ne mogu države da budu srećne, mogu samo njeni građani.

Kome nema spasa

Sve smo pokušali. I veštačko disanje, i elektrošokove, i još jedan bajpas, i adrenalin, i nitroglicerin. I ništa nije vredelo. Na naše oči se ugasio.

Zahvalnost profesorki

Dugujem veliku zahvalnost profesorki Mariji Bogdanović, nekadašnjoj rektorki Beogradskog univerziteta, što je u javni prostor vratila i na svojevrstan način rehabilitovala davno ekskomuniciranu reč "domaćin".

EU birokratija

Evropska unija je divna ideja nastala iz plemenitih pobuda okupljanja i prosperiteta evropskih država i naroda. Sve oči građana Evrope bile su uprte u nju, ljudi su sanjali i borili se da njihove države postanu članice Unije.

Vreme je

Reč konkurentnost vrlo retko je u upotrebi. Najčešće postane aktuelna kad se objavljuje lista konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, pa se o njoj razglaba nekoliko dana.

Kovid kredite napala korona

Kao da je juče bilo. Bože, kakva to beše euforija. Zadnjeg dana marta Leta Dvadesetog ministar Mali slavodobitno objavi državnu pomoć privredi i građanima od 5,1 milijarde evra. Mala država, velika pomoć.
PrvaPoslednja