Reč tajkuna

Ime autora poznato redakciji

Biografija poznata redakciji

Vreme je

Reč konkurentnost vrlo retko je u upotrebi. Najčešće postane aktuelna kad se objavljuje lista konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, pa se o njoj razglaba nekoliko dana.

Kovid kredite napala korona

Kao da je juče bilo. Bože, kakva to beše euforija. Zadnjeg dana marta Leta Dvadesetog ministar Mali slavodobitno objavi državnu pomoć privredi i građanima od 5,1 milijarde evra. Mala država, velika pomoć.

Nezgodna braća

Za mnoge, upućene i neupućene, veoma iznenađujuće zazvučala je pretnja resornog ministra ruskim i kineskim graditeljima da će im to biti poslednji posao u Srbiji ako na vreme ne završe prugu od Beograda do Subotice.

Nulti termin

Ima simbolike.U danu kad je veliki majstor biznisa pazario Centar Sava objavljena je vest o vakcini protiv kovida 19. "Važan dan za čovečanstvo, svet se vraća u normalu", bili su naslovi svih svetskih medija koji su nam vratili nadu.

Žilava mafija

Država nije uspela, uz ogromne višedecenijske napore vlade i milijarde potrošenih para poreskih obveznika i evropskih fondova, da razvije južni deo zemlje koji je već sto godina jedan od najnerazvijenijih i najsiromašnijih regiona Evrope.
PrvaPoslednja