Reč tajkuna

Ime autora poznato redakciji

Biografija poznata redakciji

Halo, revizore

Evo prošlo je mesec dana kako je nevladina ekspertska organizacija visokog renomea Transparentnost Srbija pozvala Vladu da objavi ključne informacije o svim državnim nabavkama od uvođenja vanrednog stanja.

Ko je stvarno Robin Hud

Da li su Tupamarosi moderni Robin Hud? Ozbiljno se pita pre neki dan u reklami jedna televizijska stanica najavljujući dokumentarni film o marksističkim zlikovcima koji su 70-tih godina prošlog veka terorisali Latinsku Ameriku držeći se parole "oko za oko" tako što su pljačkali banke i otimali diplomate da bi obezbedili novac za nabavku oružja.

Prvi milion

Slobodno me pitajte kako sam zaradio prvi milion...... samo me ne pitajte kako sam ga potrošio. Floskula da ne treba pitati bogate ljude kako su zaradili prvi milion još je jedna mantra koju ljudi ponavljaju bez mnogo razmišljanja a zapravo je glupa, netačna i duboko negativna.

Državne firme su zlo

Nimalo dobro stoji Srbija u Briselu kad su u pitanju pregovaračka poglavlja o pristupanju Evropskoj uniji vezana za konkurentnost i tržište. Naši evropski mentori ne kriju frustraciju i nezadovoljstvo načinom kojim Srbija napreduje u stvaranju poslovnog ambijenta koji treba da podstiče konkurentnost i institucija na kojima konkurentnost počiva.

Loša zamena za tržište

Može Rasim LJajić da kao ministar trgovine formira koliko god hoće radnih grupa da sagledaju sve aspekte zabrane rada nedeljom trgovinskih objekata. DŽaba mu. Predsednik države već je odlučio. "Protiv sam neradne nedelje i ne razumem ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom. Takve odluke ne treba da donosimo", rekao je predsednik države.
PrvaPoslednja