Reč tajkuna

Ime autora poznato redakciji

Biografija poznata redakciji

Profesori i biznismeni

Kome treba Ekonomski fakultet? Postavio sam to, više retoričko, pitanje u razgovoru s jednim novinarom i odmah sam i saopštio svoje mišljenje: "Nikome, osim studentima koji hoće da budu profesori na tom fakultetu".

Nove podele

Da li je neko negde pročitao ili načuo, ja nisam, možda mi je promaklo, da je u Srbiji bilo koja državna ustanova, institucija, agencija, služba, opština, komunalno preduzeće ili državna kompanija smanjila zarade zaposlenih makar i simbolično za jedan dinar ili otpustila makar jednog radnika zbog ekonomske krize izazvane epidemijom korona virusa?

Za više preduzetništva u politici

Izbori se približavaju i ja sa određenom obeshrabrenošću sagledavam paletu političkih proizvoda koji nam se nude u predizbornoj kampanji. Strepim od još jedne propuštene prilike i izgubljenog vremena Srbije, tog dragocenog resursa modernog sveta, i u naredne četiri godine.

Brevijar političkog parazita

Svim svojim fizičkim, funkcionerskim i marketinškim sposobnostima ali i državnim novcem u predizbornu kampanju uključio se i šef penzionerske partije, kopredsednik Nacionalnog tima za preporod srpskog sela i ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

Halo, revizore

Evo prošlo je mesec dana kako je nevladina ekspertska organizacija visokog renomea Transparentnost Srbija pozvala Vladu da objavi ključne informacije o svim državnim nabavkama od uvođenja vanrednog stanja.

Ko je stvarno Robin Hud

Da li su Tupamarosi moderni Robin Hud? Ozbiljno se pita pre neki dan u reklami jedna televizijska stanica najavljujući dokumentarni film o marksističkim zlikovcima koji su 70-tih godina prošlog veka terorisali Latinsku Ameriku držeći se parole "oko za oko" tako što su pljačkali banke i otimali diplomate da bi obezbedili novac za nabavku oružja.
PrvaPoslednja