Resetovanje

Safeta Biševac

Kada bi Danas svojim „prvoborcima“ delio spomenice, bila bi verovatno prvi nosilac, jer je od prvog dana i prvog broja u našoj dnevnoj novini. Pre Danasa, radila u Našoj Borbi. Bila je urednica unutrašnje rubrike, izveštavala iz Skupštine Srbije, Haškog tribunala, studentskih i političkih protesta, bavila se ljudskim pravima, humanitarnim i izbegličkim temama. Trenutno je kourednica dodatka Sandžak Danas.

Uzbunjivač iz Valjeva

Mesec dana u životu ljudskog bića je, moglo bi se reći, ništa. Godina ima 12 meseci, prosečni životni vek u Srbiji je 75 godina i jedan mesec je, manje-više, zanemarljiv.

Šarene laže

Taman kada smo počeli da se pitamo da li je otac ministra policije posredovao u sumnjivoj trgovini oružjem, ko će platiti rekonstrukciju rekonstrukcije Trga Republike, da li su studenti koji su zauzeli Rektorat u pravu, "puče" novi problem.

Bumerang revizionizma

Verovatno se mnogima, posebno u mladosti, dešavalo da ih društvo, ređe ili češće, ne razume i ne prihvata. Pokušavate da se uklopite, ali ne ide.

Stajaći cirkus

Pred raspad rahmetli Jugoslavije i početak ratova na tlu nekadašnje države bratskih naroda i narodnosti, predsednici šest republika, članovi Predsedništva SFRJ, uz nekoliko pratećih ministara, održali su niz sastanaka.

„Oluja“ prođe

Ko kaže da je ovogodišnje obeležavanje 24-godišnjice "Oluje" prošlo bez ikakvih pomaka i promena? U načelu je to verovatno tačno, jer su očekivano i uobičajeno, Hrvatska i Hrvati slavili, Srbija i Srbi žalili.

„Oluja“ stiže

Meteorolozi ovih dana upozoravaju na vremenske nepogode, a kod nas svaka jača kiša i oluja izazove paniku. Portal jednog tabloida nedavno je upozorio građane da se spreme jer ni manje ni više nego "Neman stiže".

Koleginica Svetlana

Krajem septembra navršiće se tri godine od smrti Svetlane Đurđević Lukić, novinarke i analitičarke. Imala je 54 godine.

Au revoir Macron

Šteta što Brižit Makron nije pratila supruga u Beogradu. Da je došla, bila bi to prilika da vidimo modni okršaj "prvih dama" Francuske i Srbije, Brižit Makron i Tamare Vučić, dva stila, dve generacije...

Srebrenica i „Jama“

Ukopom posmrtnih ostataka 33 žrtve, u Memorijalnom centru Potočari sutra, 11. jula, biće obeležene 24 godine od genocida u Srebrenici.

Deja vu

Kao što je najavljeno, zbog takse od 100 odsto na robu iz Srbije, u četiri većinsko srpske opštine na severu Kosova je sve stalo.

„Čudo“ na Bosforu

U Istanbulu se desilo "čudo". Opozicioni kandidat Ekrem Imamoglu pobedio je na izborima za gradonačelnika Istanbula Binali Jildirima, bivšeg turskog premijera i kandidata vladajuće AKP Redžepa Tajipa Erdogana.
PrvaPoslednja