Resetovanje

Safeta Biševac

Kada bi Danas svojim „prvoborcima“ delio spomenice, bila bi verovatno prvi nosilac, jer je od prvog dana i prvog broja u našoj dnevnoj novini. Pre Danasa, radila u Našoj Borbi. Bila je urednica unutrašnje rubrike, izveštavala iz Skupštine Srbije, Haškog tribunala, studentskih i političkih protesta, bavila se ljudskim pravima, humanitarnim i izbegličkim temama. Trenutno je kourednica dodatka Sandžak Danas.

Godina pacova

Povodom predstojeće kineske Nove godine, na Kalemegdanu je prošle nedelje otvoren novogodišnji vašar. Nesvakidašnje obeležavanje kineske Nove godine, prilika je da Peking i Beograd ponovo pokažu odlične veze.

Godina izbora

Da smo živi i zdravi još godina 100, dočekasmo i 2020. Za početak i nju treba preživeti sa što manje muke i više osmeha, ali da li je to moguće kada živimo na “brdovitom Balkanu”?

Čudo neviđeno

Da nastavim gde sam prošle nedelje stala. "Autoput, sija mesec žut, a ja pevam na sav glas, idem kući, jurim sto na gas..."

Događanje naroda, ponovo

Čuste li šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao za prekjučerašnju Koraksovu karikaturu na naslovnoj strani Danasa? "Baš sam lepo ispao, super mi sve ono stoji!

Gnu desnica

Mnogi misle da je Ivan Tasovac fantastičan direktor Beogradske filharmonije, retki misle da je bio dobar ministar kulture, ali verovatno bi se i prvi i drugi složili da je izuzetno rečit i duhovit.

Lipar je svet

Što kod nas vole razne teorije zavere i scenarije u kojima konspiracija, strani faktor, skriveni motivi moraju da imaju presudnu ulogu. Koliko smo samo puta od vlasti čuli da neće dozvoliti "ukrajinski" ili "makedonski" scenario?

Po šumama i gradovima

Možda se ponavljam, ali 20. oktobar mi je neobično drag praznik. Na taj dan je 1944. oslobođen Beograd u Drugom svetskom ratu, a taj datum, godinama skoro zaboravljen, "naprednjaci" su od dolaska na vlast "vaskrsli".

Uzbunjivač iz Valjeva

Mesec dana u životu ljudskog bića je, moglo bi se reći, ništa. Godina ima 12 meseci, prosečni životni vek u Srbiji je 75 godina i jedan mesec je, manje-više, zanemarljiv.

Šarene laže

Taman kada smo počeli da se pitamo da li je otac ministra policije posredovao u sumnjivoj trgovini oružjem, ko će platiti rekonstrukciju rekonstrukcije Trga Republike, da li su studenti koji su zauzeli Rektorat u pravu, "puče" novi problem.
PrvaPoslednja