Resetovanje

Safeta Biševac

Kada bi Danas svojim „prvoborcima“ delio spomenice, bila bi verovatno prvi nosilac, jer je od prvog dana i prvog broja u našoj dnevnoj novini. Pre Danasa, radila u Našoj Borbi. Bila je urednica unutrašnje rubrike, izveštavala iz Skupštine Srbije, Haškog tribunala, studentskih i političkih protesta, bavila se ljudskim pravima, humanitarnim i izbegličkim temama. Trenutno je kourednica dodatka Sandžak Danas.

Bravo, Džo

Šteta što deca sve ređe gledaju stare, dobre crtane filmove, sa neprevaziđenim junacima u koje spada i Pera Detlić.

Tražili Dritana, dobili Šaipa

Danima i nedeljama nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori na kojima je poražen DPS Mila Đukanovića, u Srbiji se mogla čuti kuknjava - hoćemo Dritana Abazovića, kada ćemo mi da dobijemo takvog političara, želimo i mi nova lica...

Pa, idite na Kosovo

Mandatarka Ana Brnabić danas bi trebalo Skupštini da predloži nove ministre i iznese ekspoze, a da li će se među zadacima nove Vlade naći obračun sa ekstremnom desnicom, čućemo.

Pozitivna geografija

Prateći politička dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, čovek može značajno da poboljša svoje poznavanje geografije.

Običan radni dan

"Da se Ante Marković pojavio 10 godina ranije, Jugoslavija bi bila kvasac za mnoge stvari u EU, a on najpopularniji političar posle Tita", izjavio je poslednji jugoslovenski ministar spoljnih poslova Budimir Lončar za Jutarnji list.

Hiljadu i više dolara

Manfred Barnrajter, 73-godišnji penzioner iz Austrije i njegova supruga dobili su pismo od američkog predsednika Donalda Trampa.

Hoklica diplomatija

Čudo se desilo. Američki Savet za nacionalnu bezbednost (NSC) "brani" predsednika Srbije Aleksandra Vučića od zvanične Moskve. Kao da to nije dovoljno - citira ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina.

Crnogorski 5. oktobar

Čudo se desilo. DPS Mila Đukanovića poražen na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 30. avgusta, a tri opozicione liste najavljuju formiranje nove, ekspertske vlade.

Javio se Sveto

Duže od dve nedelje nakon spornih predsedničkih izbora i višednevnih masovnih demonstracija, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko se ne da. Vlada Belorusijom 26 godina i ne odlazi mu se s vlasti.

Kafanske priče

Srbija, bar njen opozicioni deo, može da odahne. Snimak kafanskog razgovora Nikole Jovanovića, doskorašnjeg potpredsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, u kome najavljuje da prelazi u Stranku slobode i pravde Dragana Đilasa, šefa bivše partije vređa na nacionalnoj, a Mariniku Tepić na seksističkoj osnovi, neće uticati na rad  Udružene opozicije Srbije.
PrvaPoslednja