Resetovanje

Safeta Biševac

Kada bi Danas svojim „prvoborcima“ delio spomenice, bila bi verovatno prvi nosilac, jer je od prvog dana i prvog broja u našoj dnevnoj novini. Pre Danasa, radila u Našoj Borbi. Bila je urednica unutrašnje rubrike, izveštavala iz Skupštine Srbije, Haškog tribunala, studentskih i političkih protesta, bavila se ljudskim pravima, humanitarnim i izbegličkim temama. Trenutno je kourednica dodatka Sandžak Danas.

Osam i više dana

Višak vremena i otključani kanali SBB odlična su kombinacija u "danima korone". Nabasah tako na zanimljivu nemačku seriju "Osam dana". Priča nije originalna, ali serija je odlična.

Ministar i džentlmen

Kada otvorite sajt Ministarstva spoljnih poslova Srbije, prva, dosta bajata vest vas informiše da je Sijera Leone 18. država koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova, da su u Žabarima, u okviru Regionalnog stambenog programa, izbegličkim porodicama uručeni ključevi 12 stanova, da Ministarstvo pažljivo prati situaciju u svetu u vezi sa korona virusom i pruža pomoć svim državljanima Srbije...

Grafički neradnik

Hajde da to ovako postavimo - ko ne ume da vlada sobom, njime vlada ko hoće a pravilo je da ni taj ne ume da vlada sobom. Liči li vam ovo na opis stanja stvari u Srbiji? Ako liči, nastavite dalje.

Vučić u Vašingtonu

Ne znam zašto, ali mnogi su ubeđeni da dnevni list Danas "mrzi Vučića". Mi, kao, stalno kritikujemo vlast, pre svega predsednika Aleksandra Vučića, a volimo "tajkune" i opoziciju Đilasa, Jeremića i ostale.

Crnogorska gibanja

U Crnoj Gori su nastavljeni protesti, litije i molebani protiv Zakona o verskim slobodama koji, kako neki tvrde, diskriminiše SPC.

Godina pacova

Povodom predstojeće kineske Nove godine, na Kalemegdanu je prošle nedelje otvoren novogodišnji vašar. Nesvakidašnje obeležavanje kineske Nove godine, prilika je da Peking i Beograd ponovo pokažu odlične veze.

Godina izbora

Da smo živi i zdravi još godina 100, dočekasmo i 2020. Za početak i nju treba preživeti sa što manje muke i više osmeha, ali da li je to moguće kada živimo na “brdovitom Balkanu”?

Čudo neviđeno

Da nastavim gde sam prošle nedelje stala. "Autoput, sija mesec žut, a ja pevam na sav glas, idem kući, jurim sto na gas..."
PrvaPoslednja