Resetovanje

Safeta Biševac

Kada bi Danas svojim „prvoborcima“ delio spomenice, bila bi verovatno prvi nosilac, jer je od prvog dana i prvog broja u našoj dnevnoj novini. Pre Danasa, radila u Našoj Borbi. Bila je urednica unutrašnje rubrike, izveštavala iz Skupštine Srbije, Haškog tribunala, studentskih i političkih protesta, bavila se ljudskim pravima, humanitarnim i izbegličkim temama. Trenutno je kourednica dodatka Sandžak Danas.

Svi na poligraf

Pre nekoliko dana jedna televizija je podsetila kako je u Srbiju stigao krompir, čak dva-tri veka nakon što je počelo njegovo uzgajanje u Evropi.

Ostajte ovde

Frilenseri, koje uglavnom čine radnici na internetu i Vlada Srbije se još nisu dogovorili o načinu na koji će zaposleni u ovoj grani plaćati porez. Problem su zaostala dugovanja koje država želi da naplati.

Predsednik je ljut

Vreme teče, vreme leti i Vladi Srbije se već približava važnih 100 dana, kada se obično analizira šta je ko od ministara uradio i kako ceo kabinet funkcioniše.

Novo doba

Ko je očekivao da će porazom DPS na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, brzo doći do dramatičnih promena, verovatno je razočaran.

Pravda za Dudu

Šah je drevna igra koju mnogi vole, a u pasionirane šahiste, opšte je poznato, spada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zasvirajte saksofon

"Prisluškivanje" je odličan film Fransisa Forda Kopole iz 1974.  u kome je fantastični Džin Hekman maestralno odigrao glavnu ulogu.

Imam dilemu

"Nemam dilemu da ćemo izgubiti naredne izbore. Ne zbog toga što nas narod neće. Poraz će biti isforsiran brutalnom krađom koja će prethodno temeljno biti pripremana kroz brojne pritiske i zahteve stranog faktora, posebno oko izbornih uslova. No, to mi daje snagu za dalju borbu", napisao je poslanik SNS Vladimir Đukanović nedavno na Tviteru.

Nedostaje Đurić Marko

Mladi poslanici SNS aktuelnog skupštinskog saziva nastavljaju da briljiraju. Luka Kebara, Lav Pajkić, Milan Savić, Biljana Pantić Pilja...

Pukao sistem

Na današnji dan 1979. Svetska zdravstvena organizacija potvrdila je da je virus velikih boginja iskorenjen.
PrvaPoslednja