Resetovanje

Safeta Biševac

Kada bi Danas svojim „prvoborcima“ delio spomenice, bila bi verovatno prvi nosilac, jer je od prvog dana i prvog broja u našoj dnevnoj novini. Pre Danasa, radila u Našoj Borbi. Bila je urednica unutrašnje rubrike, izveštavala iz Skupštine Srbije, Haškog tribunala, studentskih i političkih protesta, bavila se ljudskim pravima, humanitarnim i izbegličkim temama. Trenutno je kourednica dodatka Sandžak Danas.

Dolazi Makron

Koliko ste samo puta čuli da vlast kvari ljude, političari ne mare za običan svet, nemaju oni ljudskosti, samo ih vlast zanima... Zato je lepo kada neko vlada suvereno, ali ima empatiju prema "malom" čoveku.

Ode Angela

Opet se desilo. Ono što se, Allahu hvala, retko dešava i zato se, kad se desi, duboko zamislim. Ponekad i zabrinem.

Smrdibube

Nekada davno, čini se u prošlom životu, kada je predsednik Srbije bio Tomislav Nikolić, Beograd je, decembra 2014. godine, posetio kineski premijer Li Kećang.

„Pametni“ voajerizam

Kada biste negde na putu naišli na vozilo u plamenu, da li biste se: A - zaustavili i pomogli, B - nastavili svojim putem uz misao neko drugi će pomoći, C - izvadili mobilni, snimali i žurili da na društvene mreže postavite snimak?

Neka čeka Zapad

"Brisel će malo sačekati da ponovo vidi predsednika Srbije", izjavio je nedavno šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, objašnjavajući da je izostala svaka podrška Zapada Vučićevim idejama za rešenje kosovskog pitanja i odnosa Srba i Albanaca.

Čitaj domaće

Šta nam javlja The Onion, satirični portal sa kog je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "skinuo" podatak da u SAD na svakih 10 sekundi gine po jedan perač prozora.

Utisak nedelje

Nekada je, čini se davno, mada nije puno godina prošlo, najpre na TV Studio B od 1991 do 2002. godine, a onda na B92 do septembra 2014., postojala emisija "Utisak nedelje", autorke i voditeljke Olje Bećković.

Rat komšija

"Dame i gospodo, prekidamo program najnovijim vestima. U dvadeset minuta do osam, profesor Farel iz 'Maunt DŽenings' opservatorije video je nekoliko eksplozija plina koje su se pojavile u pravilnim razmacima na Marsu".

Pokazna vežba

Onaj koji nikada ne spava, ne jede i ne pije, već samo čita (dnevno 500-600 strana o Kosovu), radi i brine o srpskom narodu ma gde živeo, građanima i državi Srbiji.
Prva Poslednja