Beli listić

Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Genocid se vratio kući

Kolektivno negiranje, relativizacija ili opravdanje genocida kao pretežni odnos ovdašnjeg društva prema najtežem zločinu od Drugog svetskog rata na evropskom tlu, zapravo je utemeljeno na ideji koju u drugostepenom odnosu prema tom masakru izražavaju.

Lepi, beli zubi Ane Brnabić

"Pokazali smo takozvanoj eliti, koja nas proglašava za 'bezube naprednjake' da smo kulturu vratili u fokus, što je izuzetno značajno i zbog ekonomije", poručila je juče građanima i takozvanoj eliti premijerka Ana Brnabić u intervjuu za Novosti.

Ne dirajte Vučića

Aleksandar Vučić se plaši uticaja Rusije jer je svestan da oni zaista predstavljaju opasnost, da su u stanju da izazovu nestabilnost kako u Srbiji tako i u regionu.

Odbrana i novi dani Malog

Pretpostavka je da je za iole pristojnog i minimalno obaveštenog građanina Srbije postavljanje bivšeg gradonačelnika Beograda na mesto ministra finansija nešto što nije mogao da zamisli da će se zaista dogoditi.

Zadovoljstvo zločinom

Ta naopaka i bolesna potreba glasnog obeležavanja zločina koji je počinio onaj drugi, upiranje prstom, kukanje, podsmevanje, patetično zlostavljanje lažnim i predimenzioniranim informacijama onih koji o tome ne znaju ništa, s jedne strane...

Ugao Solunske i Sibinjanin Janka

Vojna policija izbacila je juče u cik zore iz svog napuštenog objekta na Dorćolu grupu aktivista koji su pronašli smisao javnog i privatnog izraza u promociji prava onih koje je država sistemski obespravila.

Kako se skida Vučić

Zašto Saša Janković, aktuelni lider građanske opcije u Srbiji, odgovara na prozivke predsednika Srbije o tome da je za nezavisnost nekadašnje južne srpske pokrajine, rečima da ne bi nikada potpisao priznanje Kosova?

Vučićevo priznanje je laganje

Utisak o tome da se ubrzava proces rešavanja kosovskog problema koji opterećuje obe države i čini živote običnih ljudi, bez obzira na nacionalnost - albansku ili srpsku - teškim i zarobljenim u uzajamnoj netrpeljivosti, nalazi se u svom punom jeku.

Snaga mrtvog Miloševića

Inicijativa za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, jednom od najvećih zločinaca na evropskom tlu, pokrenula je društveni dijalog o tome ko je zapravo ovaj ne-čovek bio.
Prva Poslednja