Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Kad genocidaši konačno zaćute 1
29.07.2021. 15:00

Kad genocidaši konačno zaćute

Negiranje genocida i drugih ratnih zločina kao i veličanje ratnih zločinaca od juče je zabranjeno u Bosni i Hercegovini.

Lako je Dačiću sa Tadićem 3
15.07.2021. 15:00

Lako je Dačiću sa Tadićem

To je potpuno jasno, to je tako bilo 30 godina unazad. Izborićete se za bolje izborne uslove, svakako, ali u nečemu što je realno, prihvatljivo i što je održivo.

Škorpion i Tigar 4
01.07.2021. 15:00

Škorpion i Tigar

Ne postoji čvršći odraz i dosledniji kontinuitet ratnozločinačke mašinerije režima Slobodana Miloševića od onog koji predstavljaju dvojica haških optuženika, koji već dvadeset godina čekaju konačnu presudu – Jovica Stanišić i Frenki Simatović.

Vučić nam poručuje: Nisam ja, Srbi su zločinci 5
24.06.2021. 15:00

Vučić nam poručuje: Nisam ja, Srbi su zločinci

„Jesu li samo srpske ruke krvave?“, pitao je predsednik države, Aleksandar Vučić, u Skupštini Srbije, jedinog opozicionog poslanika u ovdašnjem parlamentu, Šaipa Kamberija iz Ujedinjene doline – SDA.

Svako svog Gebelsa brani 6
17.06.2021. 15:00

Svako svog Gebelsa brani

Najpre je ujutru, uživo u programu jedne od režimskih televizija, premijerka Ana Brnabić vidno zabrinuta rekla da su njeno srce, duša i mozak u Briselu, uz predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, prilikom prvog susreta sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem u procesu zvanom „dijalog“ između dve države.

Hitleri danas 8
03.06.2021. 15:00

Hitleri danas

Velikosrpska politika, odustajanje od suvereniteta nad sopstvenom državom zbog neodricanja od pretenzija na teritorije susednih država nekadašnje Jugoslavije, u kojima žive građani koji se izjašnjavaju i „osećaju“ kao Srbi, kao i nesuočavanje sa ratnim zločinima, preciznije protagonistima takve politike – aktuelnom vlastodržačkom garniturom u Srbiji – identičnom po sadržaju onoj iz devedesetih godina prošlog veka – svaki čas izleće iz avlije kao besni pas koji ujeda i kida svakog ko se usudi da prođe „našom“ avlijom.

Klan slobodne misli 9
27.05.2021. 15:00

Klan slobodne misli

Negde u brdima iznad Kotora, na teritoriji, u narodu poznatom po Kavačkom klanu, nalazi se Kuća slobodne misli, crnogorske nevladine organizacije Anima – Centra za žensko i mirovno obrazovanje – Kotor.

Žrtvine žrtve žrtva 10
29.04.2021. 15:00

Žrtvine žrtve žrtva

Građani Srbije žive u drastično različitim ekonomskim, socijalnim i kulturnim okvirima i uslovima, pa je u skladu sa tim, pogotovo danas, učestalo pitanje – a, što ste do sada ćutali – u kontekstu saznanja i iznošenja konkretnih dokaza za zločine, koje su počinili pojedinci sa pozicija sile, vlasti i decenijama nagomilavane moći, gotovo nepristojno.

Tigrovi pakla 11
22.04.2021. 15:00

Tigrovi pakla

Prebacivanje slučaja moguće pedofilije u jagodinskom hotelu i restoranu sa prenoćištem, pod simboličnim nazivom Tigar, iz sfere i sa pozicija žrtava, maloletnica, u prostor političke borbe opozicije i predstavnika vladajućeg režima, najopasnija i, u odnosu na žrtve, najbrutalnija je stvar koju učesnici u javnom životu mogu da učine.

Doktor Kon-tra 12
15.04.2021. 15:00

Doktor Kon-tra

I zločinac i žrtva, i Kosovo i Evropska unija, i Rusija i EU, i otcepljenje Republike Srpske i celovitost Bosne i Hercegovine, i čist vazduh i deponija Evrope i ostalih investitora, zagađivača životne sredine, i da sam vakser, ali i da me ne mrze antivakseri, odnosno – i za poštovanje epidemioloških mera i svuda da se u javnosti pojavljujem bez maske…

Porodica - ulivanje zla 13
08.04.2021. 15:00

Porodica – ulivanje zla

Ovih dana, osim sramnih pokušaja rehabilitacije diktatora i zločinca Slobodana Miloševića od strane njegovih naslednika, podržavaoca i ostalih javnih radnika sklonih opravdavanju uzroka i posledica najvećeg krvoprolića na evropskom tlu u novijoj istoriji, u reakcijama na seriju „Porodica“ – o njegovim poslednjim danima na slobodi – preovlađuju i drugi, iako s druge strane od ove podržavalačke, sa aspekta ljudskosti – takođe, sramni glasovi.

Šta hoće narod? 14
01.04.2021. 15:00

Šta hoće narod?

Neće ih narod, narod hoće nas koji smo uzurpirali sve poluge vlasti, stavili medije pod apsolutnu kontrolu, koristeći ih kao pogon za ostvarenje naših ličnih naspram javnog i interesa svih građana tako što lažno izveštaju o našim navodnim uspesima u obavljanju najviših državnih funkcija, a o njima da su najgori lopovski i kriminalni ološ.

Sloba, Mira i Voja zauvek 15
25.03.2021. 15:00

Sloba, Mira i Voja zauvek

Građani Srbije dočekali su još jednu godišnjicu NATO bombardovanja, čak 22, pod vlašću partija zbog čije politike su im se i sručile bombe na glavu.

Naslovna strana

Nasovna za 31. jul 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.