Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

"Da sam huškao, huškao sam - da sam puškom, puškom sam" 1
04.08.2022. 15:00

„Da sam huškao, huškao sam – da sam puškom, puškom sam“

Sudeći prema načinu na koji se Aleksandar Vučić odnosi prema zločinima Srbije tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, na koje je svesrdno, kao potrčko osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, huškao, dobro bi mu došla jedna Oluja Srba sa Kosova, sa ciljem pokušaja zataškavanja svoje krvave i bratoubilačke političke biografije.

Vidimo se u sukobima i ratu, kao i do sad 2
07.07.2022. 15:00

Vidimo se u sukobima i ratu, kao i do sad

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića kao organizator kriminalne grupe koja je pomagala u zločinu, snimio je video poruku u Leposaviću, na severu Kosova.

Neka sila bude s njima - radnici Fijata 3
23.06.2022. 15:00

Neka sila bude s njima – radnici Fijata

Kada je pre nekoliko dana radnik Fijata izašao iz Vlade Srbije, nakon razgovora sa premijerkom Anom Brnabić o osnovnim uslovima života zaposlenih u toj kompaniji, odnosno egzistencijalnoj budućnosti svih zaposlenih i onima koji zavise od njihovih plata, delovao je kao da je upravo, u ime logoraša, pregovarao sa onim koji je „vlasnik“ tog logora, koji ga je u logor smestio, te sada namerava da mu oduzme i tu koricu logoraškog hleba.

Neka nam je Bog u pomoći sa SPC i Vučićem 4
19.05.2022. 15:00

Neka nam je Bog u pomoći sa SPC i Vučićem

Sabor Srpske pravoslavne crkve dogodio se juče u Predsedništvu Srbije. Naviknuti na mnogo goru situaciju od ove, u kojoj se u sekularnoj državi jedan skup popova odvija u kabinetu predsednika, trebalo bi napomenuti da su država i crkva u Srbiji, u poslednjih trideset godina, delovali uvek, manje-više, u saglasju.

Ne sme majka da plače kad u vojsku sina šalje 5
12.05.2022. 15:00

Ne sme majka da plače kad u vojsku sina šalje

Sećate se kad je Slobodan Milošević bio vrhovni komandant? Kada je vojska bila obavezna i kada su se ispraćaji u kasarne, preciznije – na ratišta, događala, u najvećem broju slučajeva, uz ponos i slavlje roditelja muške dece?

Hijena Vučić 7
14.04.2022. 15:00

Hijena Vučić

Odgovor Aleksandra Vučića predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i Aljbinu Kurtiju, premijeru Kosova, da bi pre bio vuk samotnjak nego bestidna i nemoralna hijena, odvija se u kontekstu trošenja novca poreskih obveznika, građana Srbije, na kinesko oružje i šepurenje njime pred građanima regiona.

Kako dalje Moramo? 8
31.03.2022. 15:00

Kako dalje Moramo?

Ovih dana obeležava se trideset godina od početka srpske agresije na Bosnu.

Glupost režima Aleksandra Vučića 10
17.03.2022. 15:00

Glupost režima Aleksandra Vučića

Stavljati takozvani državni interes iznad očigledne smrti, patnji žrtava agresije, kao i činjenica o profiterstvu bolesnih umova koji sprovode pokolj nevinih civila, ubijajući ih i isterujući ih u milionima iz svojih domova, karakterističan je, ponovo jedinstven na evropskom tlu.

Vučić nije Srbija, Putin nije Rusija 11
10.03.2022. 15:00

Vučić nije Srbija, Putin nije Rusija

Kukavički strah nezrelih političara, nedoraslih izazovima, u kojima pretenduju da preuzmu funkcije od višedecenijski dokazanih ratnih huškača i profitera, korumpiranih i otuđenih od patnje siromaštva običnih ljudi, odmah je po tragičnom utisku iza onih sa sramnim kalkulacijama aktuelnog režima Aleksandra Vučića, računanjem i pretvaranjem nesreće, smrti i gladi ljudi zahvaćenih ratom koje god nacije ili verske opredeljenosti bili, u navodni državni interes.

Vučićevo ordenje iz pakla 13
17.02.2022. 15:00

Vučićevo ordenje iz pakla

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, naveliko prepoznat širom sveta kao autokratski vladar, među najkorumpiranijim na evropskom tlu, prema postojećim i lako dostupnim izveštajima međunarodnih organizacija, koje se bave merenjima takvih nakaradnosti, preciznije, nesreće građana kojima lopovski režima vladaju, istakao se ponovo u punom „sjaju“, pre dva dana, tokom proslave Dana državnosti naše države.

Dvesto evra, a posle bubreg 14
10.02.2022. 15:00

Dvesto evra, a posle bubreg

Duboko siromaštvo, postratne traume zločinačke države, bolesti koje bez gomile love nemaju gde da se izleče, neobrazovanje i nekultura, prinudna poslušnost u odnosu na moćnike, lopove i nasilnike okačene o vrat nesrećnog i strahom uslovljenog čoveka, naučenog da sa ciljem opstanka ili „gazi preko mrtvih“ ili se prepusti da bude zgažen, odavno je ovdašnje društvo odredilo tako da je iole racionalan pogled u potpunosti zamagljen, čak višestruko začuđujući u svom postojanju.

Čiji je zajednički kandidat? 15
03.02.2022. 15:00

Čiji je zajednički kandidat?

Predsednički kandidat Ujedinjene opozicije, Zdravko Ponoš, izjavio je da je njegov uslov za prihvatanje kandidature jedinstvo opozicije.

Naslovna strana

6. avgust 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.