Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Danas je najtužniji dan, dan kada su srpske „snage“ izvršile genocid 2
11.07.2024. 20:00

Danas je najtužniji dan, dan kada su srpske „snage“ izvršile genocid

Danas je najtužniji dan u srpskoj istoriji. Danas je dan kada je u naše ime počinjen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici. Dan kada su nas sve zajedno zveri poput Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja, kao i njihovih sluga Ratka Mladića i Radovana Karadžića osramotili za večnost.
Kukavice opozicije i diktator Vučić 4
13.06.2024. 20:00

Kukavice opozicije i diktator Vučić

To što je jasno da nama upravlja i diktatorski vlada režim Aleksandra Vučića, kao i da će 2027. godine, kada će taj režim napuniti punih 15 godina, biti još opasniji, oštriji, sve smisleniji i uspešniji sa stanovišta prikrivanja lopovluka, inspiranja na smrt i zanemarivanja osnovnih životnih potreba građanki i građana Srbije, nije nimalo utešno.
Srbi, naravno, nisu genocidan narod, ali Vučić, svakako, jeste 6
23.05.2024. 20:00

Srbi, naravno, nisu genocidan narod, ali Vučić, svakako, jeste

U samom leglu nezakonja, besprizornog pljačkanja i otimanja javnog dobra, koje je obeležilo na verovatno najjasniji način deceniju režima Aleksandra Vučića, u korupcionaškom smislu - uoči usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama - na Kuli Beograd, na takozvanom Beogradu na vodi, uz prikaze grba Srbije, ispisana je poruka „nismo genocidan narod, Srbija i Srpska zauvek“.
Si svira, autobusi lete 8
09.05.2024. 20:00

Si svira, autobusi lete

Kako to predsednik Kine zamišlja ulogu Srbije u budućnosti kada kaže da će se Kina i Srbija zajedno suprotstaviti hegemonizmu i politici moći u svetu?
Krava Snežana 10
18.04.2024. 20:00

Krava Snežana

Dobar dan. Ovde još jedna krava. Javljam se iz redakcije Danasa iz Beograda.
Genocidu, zli Vuče... 11
11.04.2024. 20:00

Genocidu, zli Vuče…

Postoje dve stvari koje su čvrsto uvezane uzročno posledično i koje zavise jedna od druge, zapravo, tako čvrsto kao nijedne druge dve, a odnose se na ugrožavanje najneprikosnovenijeg javnog interesa ikada zabeleženog u ovdašnjem društvu.
Da li Ana Brnabić laže? 12
04.04.2024. 20:00

Da li Ana Brnabić laže?

Kao što je tvrdila da je ODIHR izveštaj bio pohvalan u vezi sa organizacijom pokradenih izbora u decembru prošle godine, računajući da većina građanki i građana neće pročitati izveštaj te međunarodne organizacije, odnosno da isto tako ta većina nema pristup medijima koji nisu direktno pod kontrolom režima Aleksandra Vučića, tako je i juče nastupila Ana Brnabić, ne prihvatajući da se izborni uslovi poprave, svaljujući svu propast takozvanog dijaloga na opoziciju.
Kad je teško - fotka sa sinom 13
28.03.2024. 20:00

Kad je teško – fotka sa sinom

“Teški dani su pred Srbijom. U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija“, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre dve noći.
Zločin i kazna 14
24.03.2024. 19:00

Zločin i kazna

Od početka NATO bombardovanja SRJ prošlo je 25 godina. Nakon bombardovanja koje je počelo je 24. marta 1999. i trajalo do 10. juna iste godine, 5. oktobra 2000. godine, režim Slobodana Miloševića, pao je konačno sa vlasti u Srbiji.
Mala Krsna slava ratnog huškača i profitera Vučića 15
14.03.2024. 20:00

Mala Krsna slava ratnog huškača i profitera Vučića

Dosta je jasno da Aleksandar Vučić, nakon ratnohuškačke političke „karijere“, tokom devedesetih godina, kada je stasao u „čoveka“, u senci osuđenog ratnog zločinca pred Haškim tribunalom, Vojislava Šešelja, danas maltretira najsiromašnije građanke i građane da bi ga održavali na vlasti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.