Beli listić

Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Podrška nasilju važna je za vlast

Da je u Srbiji vlast elementarno odgovorna, s obzirom na funkcije i pozicije moći koje zauzima u rešavanju tragedija koji dotiču veliki broj građanki i građana, u Srbiji bi korupcija i posledično siromaštvo bili mnogo manji, a fizička bezbednost i sigurnost osećanje koje obuhvata veći procenat članova našeg društva.

Predsednik žrtva

Borba moćnika i onih koji uživaju privilegije da u javnom govoru i prostoru preuzmu ulogu žrtve, da obrnu uloge sa ljudima koji direktno snose posledice njihovog nasilništva, odlika je aktuelne političke i kulturne elite unazad godinama.

Dela 69

Do kraja godine cena testiranja na virus kovid 19, na lični zahtev, za građane Srbije, iznosiće 6.000 dinara, dok će od 1. januara ona porasti i koštati 9.000 dinara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ministarstvo poslova i odbrane Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini je u zemlji koji je ozbiljno bezbednosno ugrožen, a zajedno sa članovima svoje porodice suočava se sa dehumanizacijom i kriminalizacijom, izjavio je juče na televiziji Pink ministar odbrane i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Nebojša Stefanović.

Čiča miča – novo lice genocida

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković negirao je da se u Srebrenici dogodio genocid, rekavši da ne priznaje presude Haškog tribunala balkanskim krvnicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.

Rezignacija

Dve trećine građana Srbije smatra da političari ne rade u interesu građana već da zloupotrebljavaju vlast zarad ličnih interesa.

Donald Bajden

Gradska uprava Sarajeva odlučila je da u čast Bajdenove pobede zgrada stare sarajevske Opštine prošle nedelje bude osvetljena na poseban način, što je praksa u slučajevima kada glavni grad BiH obeležava značajna zbivanja i želi da istakne prijateljske odnose s drugim državama.

Oj, mosore, mosore

Ovaj jednopartijski kapitalizam izjeo je supstancu društava, tako da je dobro što je smena režima došla sada a ne kasnije, jer bi, možda, bilo već uveliko kasno, rekao je Esad Kočan, glavni i odgovorni urednik crnogorskog Monitora na susretu u organizaciji Anime iz Kotora, Žena u crnom iz Beograda i Akademske inicijative "Forum 10" iz Novog Pazara u kući "Slobodnih misli", naselju Kavač, u Kotoru.

Nedelja neonacizma za nama

Grupa od petnaest mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je na izložbu u okviru međunarodnog festivala "Novo doba", andergraund stripa, bacila suzavac i pocepala izložene radove.

Još nešto o „dritanizaciji“

Vest da će Dritan Abazović, odnosno njegova koalicija, preuzeti kontrolu nad službama bezbednosti u Crnoj Gori, nakon pada tridesetogodišnjeg režima Mila Đukanovića, a koju je ovaj političar i jedan od pobednika tek okončanih izbora u susednoj državi, izneo u intervjuu za Danas, doprinosi utisku o ozbiljnosti njegovih namera da zaista pomeri i realno utiče na pozitivne procese ne samo u CG, već i da bude uzor hrabrosti i doslednosti u celom regionu.

Lopov ima samo jedan cilj

Nakon jučerašnjeg potpisivanja sporazuma između tri crnogorske opozicione partije koje će formirati buduću vlast u toj državi, jasno je da je te izbore izgubio ne samo Milo Đukanović, već i Aleksandar Vučić.
PrvaPoslednja