Beli listić

Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Bejzbolka narodnog heroja

Bojkot, građanska neposlušnost, naglo zaustavljanje, nerad i antikoncentracija, bejzbol palica, marama preko nosa i usta, potreba za vriskom, bes, izrazito samopouzdanje, nebriga za bol i ukidanje privilegija, spremnost na uživanje u teškim i neudobnim životnim okolnostima.

Bejzbolka, ne puška

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zapravo nikada nije ni sedeo na dve stolice, nikada nije vodio dvoličnu spoljnu politiku, niti je ikada govorio i zastupao stavove u zavisnosti od toga kome se obraća.

Neblistava karijera

Fasciniranost "kurčevitošću" javnih ličnosti, pogotovo onih koji iza takvog odnosa u javnosti imaju snažnu podršku mračnih sila tajnih službi i povezanost sa diktatorskim, ratno zločinačkim ili izolacionim u odnosu na ostatak sveta režimima, u ovdašnjem javnom mnjenju gotovo oduvek je preovladavala.

Premijerko, sreća je u priznanju

Kosovo se brani priznanjem nezavisnosti, negativnim određenjem prema ratno zločinačkoj politici - dugogodišnjim proterivanjem i ubistvima kosovskih Albanaca, zahtevanjem bezbednosti za sve...

Šesti oktobar

Pljačkaška tranzicija i politika kontinuiteta sa zločinima i opakim nacionalizmom dve su osnovne karakteristike petooktobarskog nasleđa.

Podela Srbina

Zaista je moguće da i dalje postoje neki ljudi, kao i nekakve prilike za te ljude da budu uvereni u smislenost pokušaja da nametnu rešenje za osnovne egzistencijalne i bezbednosne probleme drugih ljudi tako što će ih prisilno preseliti iz svojih kuća, škola, domova zdravlja, ulica i parkova u neke druge kuće i javne objekte.

Vučićeva braća blizanci

Pribegavanje poređenju bivše direktorke Fonda za humanitarno pravo i predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava Nataše Kandić i Sonje Biserko sa liderom Dveri Boškom Obradovićem...

Vučić – faktor nebezbednosti

Kada predsednik Srbije kaže da strahuje da kosovsku vlast ne zanima ništa drugo osim da "okupiraju" sever Kosova, pretpostavlja da je taj deo nekadašnje južne srpske pokrajine - srpski.

Genocid se vratio kući

Kolektivno negiranje, relativizacija ili opravdanje genocida kao pretežni odnos ovdašnjeg društva prema najtežem zločinu od Drugog svetskog rata na evropskom tlu, zapravo je utemeljeno na ideji koju u drugostepenom odnosu prema tom masakru izražavaju.
Prva Poslednja