Miša Brkić

Od 1976. godine je kao novinar, urednik, glavni urednik i kolumnista u Večernjim novostima, Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti, Vremenu, Glasu Amerike, Ekonomist magazinu, Presu, Politici, Peščaniku, Novom magazinu. Aktivan u Danasu i Nedeljniku. Bio istraživač-analitičar međunarodne neproftne organizacije Global integrity (istraživanje korupcije i predlaganje antikorupcijskih mehanizama). Član prvog saziva Antikorupcijskog saveta i Saveta za konkurentnost prve demokratski izabrane Vlade Srbije. Bio član Upravnog odbora Fonda za otvoreno društvo. Član Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Štetočinstvo bezgrešne vlasti 1
20.03.2023. 07:00

Štetočinstvo bezgrešne vlasti

Neumereno hvalisanje i upadljivo zataškavanje. Tako funkcioniše vlast kad je ekonomija u pitanju - svoje greške minimalizuje i pripisuje drugima a uspehe prisvaja i diže u nebesa.
Kopaonik u Kataru 2
13.03.2023. 07:00

Kopaonik u Kataru

Katarsko sunce istopilo je kopaonički led. Džaba su forumaši debatovali kako da srpska privreda stekne otpornost u nadolazećim godinama i budućim krizama.
Alavost u Crnoj Gori 3
06.03.2023. 07:00

Alavost u Crnoj Gori

Crna Gora krupnim koracima grabi u - državnu ekonomiju. Ni manje države, ni veće alavosti Vlade da proguta crnogorsku privredu. Primera je sve više i sve su učestaliji.
RTS "panamski" papiri 5
20.02.2023. 07:00

RTS „panamski“ papiri

U "stara dobra" vremena, koja pamtim, direktor je mogao da zglajzne samo zbog nekog krupnog novinarskog gafa koji se ne sviđa vlastodršcima.
Sezona lova na tajkune 6
13.02.2023. 07:00

Sezona lova na tajkune

Počela je sezona lova. Na tajkune. Istina, ta vrsta lova u Srbiji traje čitave godine, 24/7, a ovogodišnja sezona zvanično je otvorena na znak poliranih truba kojima lovci pozivaju da se krene u prigon.
Zlatna groznica u Žagubici 8
30.01.2023. 06:47

Zlatna groznica u Žagubici

U Srbiji je lakše naći zlato nego ukradeni mercedes. Zlatna groznica trese Srbiju. Nema dana a da se u javnost ne ubrizga nova doza virusa koji potpiruje groznicu, niti ima leka da se "žuta" groznica izleči.
Vešala iz Davosa 9
23.01.2023. 06:41

Vešala iz Davosa

I bi Davos. I ovog puta skup svetske poslovne, političke i umetničke elite pružio je priliku raspojasanim protivnicima da se istresu na kapitalizam, privatnu svojinu i bogate ljude.
Dr Propast i Dr Progres 10
16.01.2023. 06:47

Dr Propast i Dr Progres

Ide mu dobro. Već nekoliko godina izmiče mu Oskar, zaslužio ga je. Pa dobro, ako ne Oskar, onda bar utešni Emi.

Naslovna strana

27. mart 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.