Miša Brkić

Od 1976. godine je kao novinar, urednik, glavni urednik i kolumnista u Večernjim novostima, Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti, Vremenu, Glasu Amerike, Ekonomist magazinu, Presu, Politici, Peščaniku, Novom magazinu. Aktivan u Danasu i Nedeljniku. Bio istraživač-analitičar međunarodne neproftne organizacije Global integrity (istraživanje korupcije i predlaganje antikorupcijskih mehanizama). Član prvog saziva Antikorupcijskog saveta i Saveta za konkurentnost prve demokratski izabrane Vlade Srbije. Bio član Upravnog odbora Fonda za otvoreno društvo. Član Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Marš gladnih protiv komunizma 2
08.04.2024. 07:00

Marš gladnih protiv komunizma

Kubanske vlasti zainteresovane su za potpisivanje ugovora o vazdušnom saobraćaju sa Srbijom i spremne su da olakšaju pokretanje letova. O mogućnosti uvođenja čarter letova do Havane razgovaralo se pre neki dan u Beogradu.
Prljava igra Telekoma protiv stranih investitora 5
18.03.2024. 07:14

Prljava igra Telekoma protiv stranih investitora

Potrebno je da se nastavi sa reformama javnih preduzeća. Čuli smo da su te reforme u toku, a to znači da ćemo imati znatno vidljiviji pomak kada su u pitanju poslovno finansijska konsolidacija, budžet Srbije i budžet velikih javnih preduzeća.
Lažne babice porađaju jednoroge 14
15.01.2024. 07:00

Lažne babice porađaju jednoroge

Dvojica predstavnika državne administracije, od toga jedan u rangu ministra, otvorili su u San Francisku poslednjih dana 2007. godine specijalizovanu agenciju za podršku digitalnim inovacijama.
Nestabilnost kao trajno stanje 15
01.01.2024. 06:57

Nestabilnost kao trajno stanje

U Srbiji je stabilnost postala nova realnost (Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije, Beta 4. 8. 2023.).

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.