Žvaka u pepeljari

Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Gaće Lazara Ristovskog

Da biste snimili istorijski filmski projekat o kralju Petru, morate najpre shvatiti istorijsku ulogu predsednika Vučića, mada je kod ljudi koji bi da snimaju film o kralju Petru, najvažnije da shvate istorijsku ulogu kralja Petra.

Exit na izlazu

Na ovogodišnjem Exitu bio sam "bejbisiter" dve devojčice uzrasta 17 godina koje su na "tvrđavi" bile prvi put.

I bi Prokop

Imali smo mi taj običaj da sednemo na bicikl, s Dorćola stignemo do glavne beogradske železničke stanice, na stanicu uletimo u poslednji momenat, ubacimo bicikle u voz, onda u Divcima siđemo s voza, pa sedam kilometara pedaliramo do Mionice.

Čudne osobe iz Pinkovog špajza

Gledati jutarnje programe Pinka postala je prava poslastica za autore "Antologije savremene srpske gluposti" jer u tom programu preovlađuju savremeni srpski mislioci zreli za antologiju.

Čarape kralja Petra i Sarape kralja Aleksandra

Vojnicima koji statiraju u filmu "Čarape kralja Petra" obećana je dnevnica od 1.100 dinara, dok će za istu ulogu konji dobijati po 100 evra a volovi 33 evra, vesela je priča iz današnje Srbije gde je ovakav splet događaja svakako i logičan.

Kako je Sarapa ušao u materiju

Do pre neku godinu verovalo se da ne postoji promil šanse da Predrag Sarapa, saradnik DEA-e, izjavi da je glasao za predsednika Vučića, ali se to ipak dogodilo u nedelju, tačno u podne, gde bi drugo nego na uglednom Pinku...

Seks u kokošinjcu

Čitajući Informer redovno se iznenadite podatkom da treći svetski rat počinje prekosutra oko 11 sati po srednjoevropskom vremenu.

Svi smo mi Cane Kurbla

Zar vam nikada prethodno u životu, makar vam i kompletna opozicija delovala "onako", nije bilo interesantno da vidite predsednika Vučića kako mu izbija para na uši pred kamerama u krupnom planu.

Otkud Đilas u februaru?

Mitsko pitanje za gotovo sve vlasti u Beogradu bilo je: "Otkud sneg u januaru?" Sneg je, naime, zao sluga al' zao gospodar, pa se dešava da padne kada mu se niko ne nada.
Prva Poslednja