Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Čestitka svim čitaocima koji slave 1
09.06.2022. 07:00

Čestitka svim čitaocima koji slave

Kao što nema ničega lepšeg u životu nego da poznajete sve svoje prijatelje, tako nema ničega lepšeg u novinarstvu nego da poznajete sve svoje čitaoce.

Čestitka svim čitaocima koji slave 2
02.06.2022. 07:40

Plemenite SNS siledžije

Sećam se ko da je bilo danas, a bilo je pre tačno pet godina, mada je sve isto, samo njega nema gde nema – ispred studija N1 čekali smo da počne emisija o Vučićevoj prvoj inauguraciji zakazana paralelno sa inauguracijom – kada me je pozvala Lidija Valtner, naša novinarka, i obavestila da je upravo nepoznato lice izguralo sa platoa ispred Skupštine. Hm, izguralo…

Čestitka svim čitaocima koji slave 5
14.04.2022. 07:06

Kad se pomire izdajnik iz Srbije i Srbin iz Norveške

Jednoga dana, pre neku nedelju, na imejlu redakcije Danasa pojavilo se pismo čoveka koji pomenuo sve mame zaposlenih u Danasu, a sem mama naročito je apostrofirao takozvane majke Danasa, stub našeg pravoslavnog & demokratskog društva.

Čestitka svim čitaocima koji slave 6
24.03.2022. 07:30

Evo šta se desi kad vam bankomat proguta taštu

ČITALI STE U PRETHODNOJ EPIZODI KOLUMNE: Bankomat Eurobank-Direktne banke progutao je autorovu karticu marke MasterCard debit Poštanske štedionice, autor strpljivo čekao tri nedelje da mu je vrate, iz autorove matične banke poručili autoru posle tri nedelje: „Tu samo motka pomaže!“…

Čestitka svim čitaocima koji slave 7
17.03.2022. 07:31

Evo šta se dogodi kad vam bankomat proguta karticu

Bauk bankomata odavno kruži među srpskim penzionerima, zato što je srpski penzioner endemska vrsta, preživeo je sve moguće Gazda Jezde, Dafine, hiperinflacije, sankcije, ekonomske stabilizacije i fiskalne konsolidacije, pa više veruje hladnokrvnoj ovlašćenoj šalterskoj službenici nego hladnokrvnom ovlašćenom bankomatu.

Čestitka svim čitaocima koji slave 8
05.01.2021. 20:00

Otkud Đilas u Danasu?

Jedini moj kontakt sa zloglasnim Đilasom u kome se pominjao Basara desio se pre godinu i po dana i bio je jezivo dramatičan:

Čestitka svim čitaocima koji slave 9
04.01.2021. 16:00

Otkud Basara u Kuriru?

Basara mi je svoju odluku da od Nove godine prestaje da piše za Danas saopštio 16. decembra, telefonski, oko 13 časova.

Čestitka svim čitaocima koji slave 10
14.10.2020. 17:00

Boru Drljaču za predsednika!

Od prošle nedelje potpuno sam ubeđen – Bora Drljača bolje shvata medije od Aleksandra Vučića. Šta god vi mislili o Bori Drljači. I šta god vi mislili o Vučiću.

Čestitka svim čitaocima koji slave 12
06.02.2020. 17:00

Žaretovo životno delo

Otkad sam dobio nagradu za životno delo, sve je počelo da me boli – rekao je Žare kada je u novembru stigao na jedan prednovogodišnji novinarski ručak oslanjajući se na štap.

Čestitka svim čitaocima koji slave 13
16.01.2020. 16:49

Beživotni ministar za životnu sredinu

Kad predsednik pita premijerku da li je neki ministar živ, onda je tom ministru najbolje da sam sebi za života štampa čitulju, jer mu je mnogo zdravije da je u tom trenutku mrtav.

Čestitka svim čitaocima koji slave 14
10.10.2019. 17:00

Dogodine u nadnaslovu

Naša novinarka Jelena Tasić redovno piše – Kosovo i Metohija ili južna srpska pokrajina – dok naša Snežana Čongradin ponekad piše – bivša južna srpska pokrajina.

Naslovna strana

24. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.