Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Kako je Đorđe Miketić postao Karađorđe 1
07.12.2023. 07:01

Kako je Đorđe Miketić postao Karađorđe

Anatomija slučaja Miketić izgledala je bizarno: na početku beše predsednik koji je ničim izazvan rekao u Hit tvitu da je Đorđe Miketić jedna ljudska sramota i da samo on i Miketić znaju zašto je Miketić ljudska sramota.
Mračna tajna Cece Bojković 2
30.11.2023. 07:00

Mračna tajna Cece Bojković

Šta je sve radio i koga je sve tukao Dragan Bjelogrlić, popularni Bjela, onaj ozloglašeni glumac iz zloglasnog ProGlasa, svi vrlo dobro znamo - tuče stare i nemoćne režisere u četiri sabajle, pa onda moćne voditeljke u prajm tajmu, ali nemate pojma šta je sve radila Svetlana Bojković, popularna Ceca, ona glumica iz zloglasnog ProGlasa.
Bulevar žrtava Dragana Bjelogrlića 3
23.11.2023. 07:00

Bulevar žrtava Dragana Bjelogrlića

Spisak nevinih žrtava Dragana Bjelogrlića širi se kako se širi i broj potpisnika ProGlasa, a to je nekakva inicijativa ljudi koji se masovno potpisuju na taj antirežimski proglas u strahu da će ih prebiti popularni Bjela ukoliko kojim slučajem odbiju da se potpišu. Pakao!
Bauk Fahrija Musliua kruži oko naprednjaka 4
16.11.2023. 07:00

Bauk Fahrija Musliua kruži oko naprednjaka

Došla su tako neka vremena da kada bismo u Danasu objavili recept za musli sa čokoladom, lešnikom i borovnicama ili, recimo, recept za musli sa prelivom od jagoda i pistaćima, pola Glavnog odbora Srpske napredne stranke istovremeno bi objavilo tvitove slične poetike: “Sram vas bilo, Đilasovi i Šolakovi plaćenici, necivilizovani sadisti, opet vređate majku i porodicu predsednika Vučića.”
Mame su zakon a tate su Anđelko 5
09.11.2023. 07:15

Mame su zakon a tate su Anđelko

Napadaju me da imam ružne usne, ja nisam ništa radio na svojim usnama, za to je kriva moja majka koja me takvog rodila – prvo je predsednik Vučić na TV Prva optužio svoju majku da je kriva što on ima, navodno, ružne usne, mada, odmah da se razumemo – usne se mogu naslediti i od oca, ma kakve usne bile, ali je Vučić ipak izabrao da u svoje tradicionalno televizijsko kukumavčenje za zaluđivanje biračkog tela i sličnih vrsta glasačke teladi ubaci majku, ni krivu ni dužnu.
Smežurano Vučićevo čudo vojvoda Šešelj 6
02.11.2023. 07:00

Smežurano Vučićevo čudo vojvoda Šešelj

Davljenik se i za slamku hvata, ali predsednik Vučić nije baš toliko lud da uđe u koaliciju sa slamkom sa kojom bi se sigurno udavio posle hvatanja, nego je izabrao novog obećavajućeg koalicionog partnera – dr Vojislava Šešelja – za koga bi se uhvatio svaki potencijalni davljenik, jer doktor Vojislav tradicionalno izgleda ko čamac za spasavanje na naduvavanje za 12 osoba.
Svi Srbi na vekovnom ognjištu Milana Radoičića 9
12.10.2023. 07:00

Svi Srbi na vekovnom ognjištu Milana Radoičića

Pošto je pre neki dan u kvizu Slagalica postavljeno pitanje "Šta je po zanimanju čuveni šegrt iz Svetlića koji u jutjub klipu naručuje od Milkice kafu za njega i majstora Ljubu?", na koji niko od takmičara nije znao odgovor, pretpostavlja se da će pitanja u Slagalici biti sve teža i teža po srpski narod.
Analiza narodne pesme o Milanu Radoičiću 10
05.10.2023. 07:00

Analiza narodne pesme o Milanu Radoičiću

Ima ona lepa izvorna narodna pesma "Moj Milane", koju su izvodili razni pevači & izvođači, ponajviše čuvena Vasilija Radojčić, i za tu pesmu se tek pre neki dan ispostavilo da je najverovatnije posvećena jednom konkretnom Milanu, našem Milanu, koji nema nikakve veze sa Vasilijom Radojčić.
Vučićev mali trosoban stan i mali sentimentalni sat 11
21.09.2023. 07:00

Vučićev mali trosoban stan i mali sentimentalni sat

Više puta sam ispričao jedan istinit događaj iz žitija Aleksandra Vučića, ali u ovoj priči o sveopštoj skromnosti najskromnijeg među nama, valja tu priču ponoviti: napišem u jednoj kolumni pre više od 15 godina opštepoznatu činjenicu da su Vučić i Toma Nikolić dobili od države 1999. godine dva mala četvorosobna stana u vreme kada su se Srbi sa Kosova iseljavali iz svojih kuća, a oni se useljavali u elitni YU biznis centar, u ta dva mala četvorosobna stana.
Poslednji tango u Pariz(er)u 12
14.09.2023. 07:00

Poslednji tango u Pariz(er)u

Glavni problem oficijelnog modela naprednjačke podaničko-uvlakačke svesti jeste u tome što se do sada niko od saradnika nije dosetio da predsedniku Vučiću onako izistinski iskreno i prijateljski kaže: "Ma jedi, bre, g....!", tako da je njegov odnos prema saradnicima dogurao dotle da im on - sem šta će da misle, šta će da pričaju, gde će da letuju i šta će da rade - određuje i šta će da jedu.
Kratka istorija Vučića i kretena 13
31.08.2023. 07:00

Kratka istorija Vučića i kretena

Kada u Guglov pretraživač ukucate "Vučić kreten", iskoči vam zanimljiva kratka istorija o odnosu Vučića sa okolnim kretenima i o odnosu Vučića sa svojim alter egom - Vučićem kretenom - o kome je i on sam često pričao.
Nedelja borbe protiv dojenja 14
24.08.2023. 07:00

Nedelja borbe protiv dojenja

Kada je ugledni danski list Jyyllandsposten pre 18 godina objavio dvanaest karikatura Muhameda, što je razbesnelo deo muslimanske javnosti, desno-liberalni šef vlade Anders Fogh Rasmusen rekao je da je objavljivanje karikatura deo slobode štampe i vlada zato ne želi da se meša. Kratko i jednostavno.
Mučenje opozicije gospođom Karleušom 15
17.08.2023. 07:00

Mučenje opozicije gospođom Karleušom

Otkad je Jelena Karleuša uspešno ušla u vode visoke politike, mada bi se pre moglo reći da je uspešno ušla u vođe visoke politike, sve joj je krenulo: snimila je posle 11 godina svoj 11. album na jedanaestu godišnjicu vlasti Vučića, i taj album će CIA garantovano koristiti za mučenje zatvorenika osumnjičenih za učešće u 11. septembru, jer nikome nije jasno čemu može služiti 11. album Jelene Karleuše, snimljen posle 11 godina, na jedanaestogodišnjicu vlasti Vučića, sem da sve bude u znaku broja 11.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.