Žvaka u pepeljari

Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Brega Muhamedu i Muhamed Bregi

Je l' ovaj čovek pao s kruške? - često se upitaju ljudi kada primete da se neko čudnovato ponaša, valjda jerbo je u nauci dokazano da je pad s kruške krunski dokaz da s tobom nešto nije u redu.

Dok je budala, biće i radikala

Poglavlje o Šešelju i radikalima u nekom budućem istorijskom udžbeniku svaki temeljni istoričar odmah bi zatvorio jednim jedinim pasusom: "To su bile neke budale... Ništa posebno, budale sa biračkim telom, a onda je razmnožavanjem budala sa biračkim telom jednog dana nastao Vučić. Koji je daleko prevazišao te budale pošto je postao predsednik Srbije. Što Šešelju nikad nije pošlo za rukom, jer ni srpski birači nisu baš tol'ke budale."

Spomenik neznanom somu (SNS)

Od svih vernih nečitalaca Danasa najdraži nam je predsednik Vučić, najverniji nečitalac Danasa, koji, jelte, ne propušta priliku da istakne kako Danas ne čita, ali zato sve zna šta u njemu piše.

Predrag & Predrag & Pink

Didaskalije je izmislio autor ovog teksta, mada su sto odsto tačne, ali je zato transkript razgovora u "Novom jutru" TV Pink od 11. februara leta gospodnjeg, oko 07:25 - doslovan.

Baba-sera uzvraća udarac

Vraćam se prošlog četvrtka sa Novog groblja, sa sahrane bliskog člana familije, idem Dalmatinskom ulicom u potrazi za restoranom gde je bio ručak, kada pored mene naiđe grupa tipova sa građevinskim šlemovima.

Glumac se glumcem izbija

"Aleksandre Vučiću, ovo je kraj!" Ta tako jednostavna rečenica Nikole Koje sa prošlog beogradskog protesta "1 od 5 miliona" mnogo bolje zvuči od svih epskih fraza borbe protiv Vučića koje čujemo svaki put kada neko ima reći nešto Vučiću, a ne zna šta, pa prepiše od onog prethodnog.

JK zove AV

Desilo se nešto pohvalno za srpske tabloide - počeli su da se bave onim što je u "opisu radnog mesta tabloida": da im glavna tema bude da li je osoba A prevarila osobu B sa osobom C, a ne - čime se inače srpski tabloidi bave - da li je osoba Đ sa osobom Š rešila da sruši sa vlasti mudru osobu V.

Predsednik Vučić i predsednik Hitler

Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši Hitler na svetu? - nema sumnje da predsednik Vučić poslednjih dana stane tako pred ogledalo i sit se izrazgovara sa svojim ličnim Hitlerom, jer su došla tako neka vremena kada se Hitler priviđa svakojakom svetu kojim se predsednik Vučić okružio svojom voljom.
PrvaPoslednja