Žvaka u pepeljari

Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Žaretovo životno delo

Otkad sam dobio nagradu za životno delo, sve je počelo da me boli - rekao je Žare kada je u novembru stigao na jedan prednovogodišnji novinarski ručak oslanjajući se na štap.

Dogodine u nadnaslovu

Naša novinarka Jelena Tasić redovno piše - Kosovo i Metohija ili južna srpska pokrajina - dok naša Snežana Čongradin ponekad piše - bivša južna srpska pokrajina.

Život priča iz Nepričave

"Ja nemam ništa protiv da budem, kako kažu, lud. Ja nemam ništa protiv da budem som ili somina, kako me već nazivaju na B92, što je takođe u redu i pokazuje koliko je ova zemlja demokratska...“ - rekao je premijer Vučić jednom, pre pet godina, kada smo se kod Kesića posle onih poplava zahvaljivali dragom Bogu što je premijer Vučić u horoskopu Riba pa zna da pliva bolje od ostalih.

Brega Muhamedu i Muhamed Bregi

Je l' ovaj čovek pao s kruške? - često se upitaju ljudi kada primete da se neko čudnovato ponaša, valjda jerbo je u nauci dokazano da je pad s kruške krunski dokaz da s tobom nešto nije u redu.

Dok je budala, biće i radikala

Poglavlje o Šešelju i radikalima u nekom budućem istorijskom udžbeniku svaki temeljni istoričar odmah bi zatvorio jednim jedinim pasusom: "To su bile neke budale... Ništa posebno, budale sa biračkim telom, a onda je razmnožavanjem budala sa biračkim telom jednog dana nastao Vučić. Koji je daleko prevazišao te budale pošto je postao predsednik Srbije. Što Šešelju nikad nije pošlo za rukom, jer ni srpski birači nisu baš tol'ke budale."

Spomenik neznanom somu (SNS)

Od svih vernih nečitalaca Danasa najdraži nam je predsednik Vučić, najverniji nečitalac Danasa, koji, jelte, ne propušta priliku da istakne kako Danas ne čita, ali zato sve zna šta u njemu piše.
PrvaPoslednja