Žvaka u pepeljari

Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Predrag & Predrag & Pink

Didaskalije je izmislio autor ovog teksta, mada su sto odsto tačne, ali je zato transkript razgovora u "Novom jutru" TV Pink od 11. februara leta gospodnjeg, oko 07:25 - doslovan.

Baba-sera uzvraća udarac

Vraćam se prošlog četvrtka sa Novog groblja, sa sahrane bliskog člana familije, idem Dalmatinskom ulicom u potrazi za restoranom gde je bio ručak, kada pored mene naiđe grupa tipova sa građevinskim šlemovima.

Glumac se glumcem izbija

"Aleksandre Vučiću, ovo je kraj!" Ta tako jednostavna rečenica Nikole Koje sa prošlog beogradskog protesta "1 od 5 miliona" mnogo bolje zvuči od svih epskih fraza borbe protiv Vučića koje čujemo svaki put kada neko ima reći nešto Vučiću, a ne zna šta, pa prepiše od onog prethodnog.

JK zove AV

Desilo se nešto pohvalno za srpske tabloide - počeli su da se bave onim što je u "opisu radnog mesta tabloida": da im glavna tema bude da li je osoba A prevarila osobu B sa osobom C, a ne - čime se inače srpski tabloidi bave - da li je osoba Đ sa osobom Š rešila da sruši sa vlasti mudru osobu V.

Predsednik Vučić i predsednik Hitler

Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši Hitler na svetu? - nema sumnje da predsednik Vučić poslednjih dana stane tako pred ogledalo i sit se izrazgovara sa svojim ličnim Hitlerom, jer su došla tako neka vremena kada se Hitler priviđa svakojakom svetu kojim se predsednik Vučić okružio svojom voljom.

Danasoid i naprednoidi

Duet Martinović & Orlić, nekakva vrsta naprednjačkih Stanlija i O(r)lija, rekli su preksinoć u Skupštini Srbije da je list Danas - koji oni zovu lepim srpskim imenom Danasoid - sramota za srpsko novinarstvo, da vodi "harangu protiv SNS i nedužnih ljudi", a koja je "nezabeležena još od vremena Gebelsa i Adolfa Hitlera".

Ilustrovana Vučićeva politika

Da li možemo da uđemo u EU ako je predsednik NUNS Slaviša Lekić ili ako je na čelu lista Danas notorni tabloidni novinar Draža Petrović? - zapitao se pre neki dan Ištvan Kaić, N. N. lice nepoznatog zanimanja, u jutarnjem prelistavanju raskupusane režimske štampe na Studiju B.
PrvaPoslednja