Žvaka u pepeljari

Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Predsednik Vučić i predsednik Hitler

Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši Hitler na svetu? - nema sumnje da predsednik Vučić poslednjih dana stane tako pred ogledalo i sit se izrazgovara sa svojim ličnim Hitlerom, jer su došla tako neka vremena kada se Hitler priviđa svakojakom svetu kojim se predsednik Vučić okružio svojom voljom.

Danasoid i naprednoidi

Duet Martinović & Orlić, nekakva vrsta naprednjačkih Stanlija i O(r)lija, rekli su preksinoć u Skupštini Srbije da je list Danas - koji oni zovu lepim srpskim imenom Danasoid - sramota za srpsko novinarstvo, da vodi "harangu protiv SNS i nedužnih ljudi", a koja je "nezabeležena još od vremena Gebelsa i Adolfa Hitlera".

Ilustrovana Vučićeva politika

Da li možemo da uđemo u EU ako je predsednik NUNS Slaviša Lekić ili ako je na čelu lista Danas notorni tabloidni novinar Draža Petrović? - zapitao se pre neki dan Ištvan Kaić, N. N. lice nepoznatog zanimanja, u jutarnjem prelistavanju raskupusane režimske štampe na Studiju B.

Riknula televizija Srbije

Prošle nedelje je G. Vesić nešto pričao na RTS-u o Đilasu, Đilas je posle pismeno reagovao, ali RTS nije odbio da objavi, mada nije ni objavio Đilasovo reagovanje, jer se RTS trenutno nalazi u najgoroj istorijskoj fazi svog postojanja - nit smrdi, nit miriše, nit odbija da objavi, nit objavljuje.

Nastavnice, nastavnice, Vučić prepisuje!

Vidi, došo Vučić, reko sam ti ja da je lik, svaka mu čast - dobacio je jedan mladić dok je pogledom pratio Aleksandra Vučića, generalnog sekretara Srpske radikalne stranke, koji je posetio Kačarevo prvog dana Slaninijade.

Naprednjaci na Nušićevom grobu

Grobnica Branislava Nušića na Novom groblju u Beogradu napravljena je u obliku piramide, jer je, kažu legende, pokojnik još za života predvideo da bi mu se neko posthumno mogao popeti na grob, pa je taj poduhvat unapred obesmislio.

Gaće Lazara Ristovskog

Da biste snimili istorijski filmski projekat o kralju Petru, morate najpre shvatiti istorijsku ulogu predsednika Vučića, mada je kod ljudi koji bi da snimaju film o kralju Petru, najvažnije da shvate istorijsku ulogu kralja Petra.

Exit na izlazu

Na ovogodišnjem Exitu bio sam "bejbisiter" dve devojčice uzrasta 17 godina koje su na "tvrđavi" bile prvi put.

I bi Prokop

Imali smo mi taj običaj da sednemo na bicikl, s Dorćola stignemo do glavne beogradske železničke stanice, na stanicu uletimo u poslednji momenat, ubacimo bicikle u voz, onda u Divcima siđemo s voza, pa sedam kilometara pedaliramo do Mionice.
Prva Poslednja