Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Dragan J. Vučićević, Mendela za mentole 1
danas 07:00

Dragan J. Vučićević, Mendela za mentole

Odem u utorak sa kolegom Brankom Čečenom kod Nataše na N1 da pričamo o životnoj drami koju proživljava Dragan J. Vučićević, borac za slobodnu misao i slobodnu reč, i posle emisije mi stigne SMS poruka od borca za slobodnu misao i slobodnu reč, lično, sledeće sadržine: "Dragoljube Petroviću, ja bih tebe branio kad bi zbog jedne izjave dobio poziv za zatvor. I znam da ti to znaš. A ti radi kako moraš... Živ i zdrav bio, pa sve video i dočekao..."
Vučićeva PRC tabla 3
02.03.2023. 07:00

Vučićeva PRC tabla

Table na zgradama obično vas podsećaju na okolnost da je tu nekada živeo neki velikan. Pa ima tabli na kojima piše: "U ovoj zgradi je živeo Milan Mladenović, legenda rokenrola", zatim tabli na kojima piše: "U ovoj zgradi je živeo Zoran Đinđić, prvi demokratski premijer Srbije", kao i tabli na kojima piše: "U ovoj zgradi je živeo Ivo Andić, nobelovac."
Sretenjska verovanja o predsednikovoj rupi 4
15.02.2023. 07:03

Sretenjska verovanja o predsednikovoj rupi

Razna narodna verovanja oko Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, najviše su vezana za naše uvažene sugrađane medvede, zato što Srbi obožavaju da idu mečki na rupu.
Kneževa večera cara Lažara 5
02.02.2023. 14:25

Kneževa večera cara Lažara

Ovo je čuvena epska pesma pred-nezavisno-kosovskog ciklusa, u kojoj se govori kako je srpski knez Lažar, u nekoj vili na brdu kod Beograda, pred skupštinsku raspravu o Kosovu, februara leta gospodnjeg 2023 (mada nije bilo leto, već zima), uoči takozvanog Kosovskog boja s tajkunskom opozicijom o Kosovu, okupio i Kurtu i Murtu, al nije i Murata, kako bi im se ispovedio da nikada neće priznati da je priznao Kosovo.
Je*eš Kosovo, sačuvajmo Vučića 6
26.01.2023. 07:00

Je*eš Kosovo, sačuvajmo Vučića

JA sam taj koga ne mogu da ucene, JA sam taj kome možete dovesti petoricu i rasturiću ih, JA sam taj kome stranci ne mogu ništa - govorio je gotovo redovno Aleksandar Vučić prethodnih 10 godina o svom prvom i drugom JA, a onda se su se pre neki dan pojavila Petorica Stranaca sa Ucenom, i zavrnula mu oba njegova JA, ukratko: zavrnuli mu JAJA.
Odbrana Danila za debile 7
12.01.2023. 07:00

Odbrana Danila za debile

Danilo Vučić, štićeno lice, i Miško Krstić, šofer autobusa iz "Ko to tamo peva", nemaju ništa zajedničko osim što mnogo vole neke stvari.
Otvoreno pismo Deda Mrazu 8
31.12.2022. 10:00

Otvoreno pismo Deda Mrazu

Dragi Deda Mraze, Javljam ti se iz jedne male zemlje, koja se ne zove kao tvoja postojbina, Laponija, nego se zove Srbija, ali koliko su se tu neki nalapali love i koliko se tu generalno lapa, ne bi bilo čudno ni da se i mi zovemo Laponija, veruj mi.
Za dom spremni, za budale nespremni 9
24.12.2022. 07:00

Za dom spremni, za budale nespremni

Uđem prošle subote u prodavnicu fudbalskih dresova kod mog druga Joce, tamo se red otegao do vrata, navalili ljudi ko ludi da kupuju Mesijeve dresove uoči finala Mundijala.
Otvoreno preteće pismo Švajcarcima 11
02.12.2022. 07:00

Otvoreno preteće pismo Švajcarcima

Dragi Švajcarci, braćo i sestre Švajcarkinje, Pišem vam u ovom historijskom trenutku, kada je, ima tome mesec dana, na mejl naše redakcije stigla preteća poruka da će nas neke časne patriote, pre bih rekao ne toliko časne kolko masne patriote, izbušiti ko švajcarski sir.
Narodne epske pesme o dronovima 13
03.11.2022. 07:13

Narodne epske pesme o dronovima

Ima onaj vic koji opisuje situaciju kada u vreme SFRJ pričaju jugoslovenski i bugarski graničar, pa bugarski počne da zapitkuje: "Je li bre, bratko, šta ćete vi ako vas napadne Italija?"
Vidovita Zorka o Zorani Mihajlović 14
27.10.2022. 07:00

Vidovita Zorka o Zorani Mihajlović

Lupanje je moja uža specijalnost, ali da je lupanje neophodan element svakog vizionarstva i da posle pojedinih lupetanja možeš da ispadneš izuzetno pametan, dokazuje snimak emisije "Pressing" Jugoslava Ćosića od 25. marta 2015. godine, kada je Jugoslav Dragoljuba Žarkovića i Dragoljuba Petrovića, to jest mene, pitao ključno pitanje: "Postoji li neko ko ima kapacitet da ozbiljno vodi opoziciju?"
Jovana Jeremić, tikva sa korenom 15
06.10.2022. 07:00

Jovana Jeremić, tikva sa korenom

Jedan osnovac je pre nekog vremena pismeni zadatak iz srpskog završio tako što je citirao čuvenu misao: "Nikada ne budi isti kao drugi. Budi bolji", koja na prvi pogled zvuči kao da je određenom prigodom izrekao neki velikan, ja l' rahmetli Kenedi, ja l' pokojni Gandi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. mart 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.