Kultura

Dragica Nikolić počasna članica ULUS-a

Dragica Nikolić, supruga bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića izabrana je za počasnog člana ULUS-a, objavljeno je prilikom otvaranja Prvog Bijenala savremene crkvene umetnosti u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

Iza kulisa složenog zanata stvaranja stakla

Izložba “Staklo – nastanak i život” otvara se 28. marta u galeriji „Aleksandar Despić“ (Skender-begova 51) povodom obeležavanja 100. godišnjice od osnivanja Čehoslovačke.

Vitezovi Antonovog stola

Veliki živi nastup Nebojše Antonijevića Antona, mitskog gitariste još mitskijeg benda Partibrejkers, i njegovog aktuelnog sastava Hevi Hipi Bejbi…

Jezik evropskog baleta u drevnom azijskom okeanu

Posle ovacija u Novom Sadu, jedna od prvih i najvećih klasičnih baletskih kompanija u Aziji – Balet Hongkonga, danas u okviru 15. Beogradskog festivala igre i svog prvog gostovanja u ovom delu Evrope, nastupa u Beogradu.

„Zec Petar” premijerno u bioskopima Cineplexx

Animirano-igrani film „Zec Petar” biće premijerno prikazan ovog vikenda na velikom platnu Cineplexx bioskopa. Specijalna premijerna projekcija sa glumcima koji su radili sinhronizaciju održaće se u subotu, 24. marta, od 16.30 u bioskopu Cineplexx Delta City.

Često imaju potrebu da nas ukalupe

Grupa studenta sociologije radi na eksperimentu kojim pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda.