Kultura

Jugoslovenski kalem tajne grupe TNT 3

Jugoslovenski kalem tajne grupe TNT

Dani Muzeja Jugoslavije završiće se danas otvaranjem izložbe „Alan Ford trči počasnu trku“, čiji je autor slovenački kulturolog, antikvar i kolekcionar stripova Rok Glavan, direktor Istituta za kulturu i prosvetu u Ljubljani.

Mila Turajlić: Imam profesionalnu i etičku obavezu da reagujem 8

Mila Turajlić: Imam profesionalnu i etičku obavezu da reagujem

„Od trenutka kada sam 19. novembra prihvatila da učestvujem u radu selekcione komisije, u tri navrata sam pisala svim članovima komisije i odgovornima u Filmskom centru Srbije da im skrenem pažnju na to da je od početka rada došlo do kršenja propisanog Pravilnika rada.

Umetnici stali u odbranu Seke Sablić od napada poslanika SNS 11

Umetnici stali u odbranu Seke Sablić od napada poslanika SNS

Dan pošto je advokat Božo Prelević u „Utisku nedelje“ prozvao glumce da ćute na napade u Narodnoj skupštini na glumicu Seku Sablić, a povodom intervjua koji je dala nedeljniku NIN, Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) je reagovalo.

Preminuo pisac Branimir Šćepanović 13

Preminuo pisac Branimir Šćepanović

Pisac i scenarista Branimir Šćepanović (1937) preminuo je danas u Domu za stare na Bežaniji, objavili su večeras beogradski mediji.

Filmski distributeri: Apel za pomoć države 14

Filmski distributeri: Apel za pomoć države

„Koliko dugo ćemo moći da kažemo da imamo moderne bioskope u Srbiji trenutno najviše zavisi od države, jer je pandemija bacila na kolena čitavu industriju, a finansijska pomoć u najvećom meri izostala“, apeluju srpski distributeri i prikazivači.