Kultura

"Na pola puta" u Užicu od 28. do 30. oktobra 3

„Na pola puta“ u Užicu od 28. do 30. oktobra

Petnaesti regionalni književni festival „Na pola puta“, koji je trebalo da bude u aprilu, ali je odgođen zbog pandemije korona virusa, održaće se u Užicu od 28. do 30. oktobra, uz primenu propisanih mera zaštite.

Venčanice i druge kreacije Žan Pol Gotjea možda u MSUB 8

Venčanice i druge kreacije Žan Pol Gotjea možda u MSUB

Danima se priča o tome da će blokbaster izložba Pol Gotjea „Love is Love“, koja obuhvata venčanice i najlepše kreacije ovog modnog dizajnera stići u Muzej savremene umetnosti u Beogradu iz Montreala. Viktor Kiš, v. d. direktora MSUB, nije tim povodom želeo ništa zvanično da potvrdi ili negira.

Predstavljena nova knjiga Slavoljuba Maržika, neumornog hroničara Kraljeva 11

Predstavljena nova knjiga Slavoljuba Maržika, neumornog hroničara Kraljeva

„Kraljevo u srpskoj štampi 1904-1908“ je četvrta knjiga Slavoljuba Maržika, inženjera geologije iz Beograda ,potomka dr Josifa Maržika koji je, daleke 1876 godine, došao, kao lekar, na poziv odnašnje Vlade u Srbiji, da bi ta porodica ,od 1881 godine, trajno vezala svoju sudbinu za grad na Ibru ostavivši duboke i neizbrisiva tragove u njemu.

Ambasada Austrije u Beogradu: Oda Betovenu kroz svetlosne 3D instalacije 15

Ambasada Austrije u Beogradu: Oda Betovenu kroz svetlosne 3D instalacije

Svetlosnim 3D instalacijama na Ambasadi Austrije u Beogradu (Kneza Sime Markovića 2) svake večeri od 29. do 31. oktobra, biće obeleženi Nacionalni praznik Austrije, 25 godina od pristupanja Austrije Evropskoj uniji, i 250 godina od rođenja Ludviga Van Betovena.