Kultura

Drugi Festival Vlaške lepote Balkana

Velika Jasikova kod Zaječara dana i sutra biće domaćin drugi Festivala Vlaške lepote Balkana koji će, kako najavljuju organizatori, obilovati raznovrsnim programom revijalnog i takmičarskog karaktera.

Četvrt veka počasti za velikana izvorne muzike

U amfiteatru na obali Dunava u Velikom Gradištu održana je jubilarna, 25. po redu, manifestacija „Dani Vlastimira Pavlovića Carevca“, posvećena čuvenom violinisti i kompozitoru poznatom po najmarljivijem negovanju naše izvorne muzike, rođenom upravo u ovom kraju, a glavni besednik na finalnoj večeri Festivala bio je ministar kulture i informisanja.

Moje

Kako vreme prolazi, sve češće čitam knjige pisaca koje i lično poznajem. Nema sumnje, ima u tome mnogo draži i ekskluziviteta.

Župske poljane u Muzeju „Jovan Cvijić“

Zavičajni muzej Župe predstaviće sutra 16. jula u Muzeju „Jovan Cvijić“ u Beogradi izložbu „Župske poljane, blago koje nestaje”, autora Ivana Brborića i Zorana Blagojevića Žeka.

Predstava „Balkanski špijun” izazvala interesovanje Dubrovčana

Predstava “Balkanski špijun” Narodnog pozorišta u Beogradu, legendarno delo Dušana Kovačevića u režiji Tatjane Mandić Rigonat, izazvala je veliko interesovanje publike 70. Dubrovačkih letnjih igara, pa je uvedeno i dodatno izvođenje u parku Gradac.

Ivanjica: Otvorena izložba fotografija „Umetnički karavan“

Na Trgu Okruglo pa na ćoše u Ivanjici, u saradnji saTurističkom organizacijom Ivanjice, otvorena je izložba fotografija „Umetnički karavan“ koja prikazuje prvih deset godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije i najavljuje početak jubilarnog ARLEMM-a.