Kultura

Regresivne tendencije u ženi vide opasnost 2

Regresivne tendencije u ženi vide opasnost

Senka Bulić i njen Hotel Bulić i ovog decembra su u Bitef teatru ponovo, da još jednom sa nama podele onu svoju specifičnu emociju, hrabar stav, nepokoran uvid, rečju, britko rasecanje bolnih problema do kosti, pa ako treba i kroz nju, po čemu ih već dobro znamo.

Merlinka privukla publiku 9

Merlinka privukla publiku

Među filmovima koji su prikazani tokom treće večeri 11. Merlinka festivala u subotu, 7. decembra, u Domu omladine Beograda našli su se ostvarenja gostiju festivala – vijetnamski „Song Lang“ reditelja Leona Lea, i holandski „Galor“ u režiji Lazla i Dylana Tonka.

Dani slovenačkog filma  u utorak u Smederevu i slovenački glumci 10

Dani slovenačkog filma u utorak u Smederevu i slovenački glumci

Filmska revija pod nazivom Dani slovenačkog filma, u okviru koje će publika imati priliku da pogleda filmska ostvarenja iz nove slovenačke produkcije, biće održana u bioskopu Centra za kulturu Smederevo u periodu od 9. do 12. decembra.

Hikling: Svi moji filmovi inspirisani su iskustvima iz života 15

Hikling: Svi moji filmovi inspirisani su iskustvima iz života

Anglo – francuski reditelj Entoni Hikling jedan je od gostiju ovogodišnjeg 11. Merlinka festivala, a njegovi filmovi prikazani su sinoć, u okviru programa Retrospektiva. Uz razgovor sa rediteljem, tom prilikom održane su projekcije filmova “Jedan duboki uzdah”, “Mali gej dečko”, “Gde konji odlaze da umru” i “Frig”.