Kultura

Putujuća izložba o putovanju 2

Putujuća izložba o putovanju

Izložba „Cargo“, LJiljane Petrović, profesorke scenskog kostima na Fakultetu primenjenih umetnosti, i Aleksandra Kostića, snimatelja, fotografa i profesora na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, otvorena je u Gradskoj galeriji Užice i može se pogledati do 10. decembra.

FAF slavi mlade domaće autore 3

FAF slavi mlade domaće autore

Na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma publika će imati priliku da pogleda nekoliko domaćih premijera. Filmovi, koje je gledala publika svetskih filmskih festivala, prvi put će biti prikazani beogradskoj publici u okviru FAF.

Evropska noć pozorišta na Čukarici 9

Evropska noć pozorišta na Čukarici

Kulturni centar „Čukarica“ u saradnji sa Udruženjem „Tangram“, a uz podršku Gradske opštine Čukarica, i ove godine obeležava Evropsku noć pozorišta.

Uskoro novi konkurs za upravnika NBS 12

Uskoro novi konkurs za upravnika NBS

Posle gotovo pola godine Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije uskoro bi trebalo ponovo da raspiše konkurs za novog upravnika najstarije kulturne ustanove u državi.

Pozorište na Terazijama obeležilo jubilarnu 70. sezonu 13

Pozorište na Terazijama obeležilo jubilarnu 70. sezonu

Pozorište na Terazijama dočekuje jubilarnu, sedamdesetu sezonu sa velikim ambicijama i potencijalima glumačkog, orkestarskog, baletskog i horskog ansambla, spremno da svakom narednom premijerom potvrdi svoj status najvišeg profesionalnog i produkcionog nivoa, status da publici daje uvek i bez ostatka ono najvrednije što ona od njega traži i očekuje – svoje srce – kazao je Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama, povodom obeležavanja jubilarne, 70. sezone ovog pozorišta, danas u njegovom foajeu.