Kultura

Muzički oktobar

Opera i teatar Madlenianum novu sezonu, pod sloganom „Bliži vama“, otvoriće 22. septembra izložbom fotografija „Sećanja“ Mihaila Karađorđevića, unuka kneza Pavla i poslednjeg italijanskog kralja Umberta Drugog.

Avangarda na korak od Beograda

U mestu Zabrežje, nadomak Beograda, pre tačno dve godine, Udruženje građana „Perilo Zabrežje“ priredilo je izložbu pod nazivom „Naša baština“ kojom je svečano, na adresi Savska 192 A, otvoren novi, nezavisni Kulturni centar „Perilo“.

Ministarstvo kulture raspisalo odatni konkurs za medije

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je dodatni Konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2018. godini, koji traje do 10. oktobra.

Održano predavanje o kulturnom uticaju Rusije u Kraljevu

Sinoć je, u Ambasadi Republike Srbije u Moskvi održana uspešna prezentacija i predavanje na temu „Kulturno nasleđe srednjovekovne Srbije i odnosi Srba i Rusa (na primeru grada Kraljeva)“. Događaj su zajednički organizovali Ambasada Srbije i Narodni muzej Kraljeva.

Takmičenje amatera Festival „Štap i kanap“

U Velikom Gradištu 22. septembra proglasiće se  pobednik  Festivala amaterskih pozorišta «Štap i kanap» – ŠIK,  četvrtog po redu, koji se održava u organizaciji Kulturnog centra  „Vlastimir Pavlović Carevac“.

Filmski vodič od 20. do 26. septembra

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.