Kultura

Svi smo mi žrtve dolara i rublje

Čerčil je veoma kompleksna ličnost i delimo isti rodni grad Dandi u Škotskoj – kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare britanski glumac Brajan Koks, ovogodišnji laureat nagrade „Aleksandar Lifka“, odgovarajući na pitanje kako je gradio lik čuvenog britanskog premijera.

Narodni muzej: Preispitavanje struke na pragu nove faze

Da mnoga važna pitanje u savremenoj muzeologiji u Srbiji nije bilo moguće pokrenuti bez otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu pokazalo je i interesovanje muzeologa za današnji okrugli sto pod nazivom „Muzej se otvorio. Šta sad?“, koji su ispunili Malu galeriju centralne zgrade zdanja na Trgu republike.

Brajanu Koksu uručena Nagrada „Aleksandar Lifka“

Glumcu je teško da razume mere svog rada i šta taj rad znači drugima. Ono što je bitno jeste efekat u bioskopu – kazao je glumac Brajan Koks pošto mu je noćas, Radoslav Zelenović, direktor Evropskog filmskog festivala Palić uručio Nagradu „Aleksandar Lifka“.

Biblioteka na Štrandu od 1. avgusta

U saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo“ i Agencijom „Heror Media Pont“, Gradska biblioteka u Novom Sadu i ovog leta organizovaće rad Biblioteke na Štrandu.

Američki bend The Family Sowell u Smederevu

Programskoj ponudi ovogodišnjeg Kulturnog leta, kao svojevrsna muzička atrakcija, pripada koncert bluegrass grupe The Family Sowell iz Teksasa, prenosi Podunavlje.info.

Uvek upiremo prstom na najslabije u društvu

Prvi film u takmičarskom delu programa „Styx“ (Stiks) reditelja Volfganga Fišera prikazuje transformaciju jake žene koja biva iščupana iz svog udobnog života tokom putovanja brodom.

Neponovljivi užitak

U redu, ako je ono uvodno veče EXIT festivala zaigralo po samoj oštrici, promovišući ženske autorke originalnog zvučnog jezika i dovukavši Migose da Evropom rasprše svoje hip hop kazivanje na pogonu apsolutnog ‘coola’ za buduću generaciju…