Kultura

In memoriam: Vladimir Stefanović (1937 - 2021) 2

In memoriam: Vladimir Stefanović (1937 – 2021)

Vlada Stefanović je dao više nego značajan i sasvim osoben pečat nekada slavnoj generaciji novinara kulturne rubrike Politike – kaže za Danas Mirjana Ognjanović, književna prevoditeljka i bivša novinarka kulturne rubrike Politike.

Beograd dobija Sokak Nebojše Glogovca 8

Beograd dobija Sokak Nebojše Glogovca

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda usvojila je danas inicijativu Jugoslovenskog dramskog pozorišta da se u Beogradu imenuje Sokak Nebojše Glogovca, preneo je Beoinfo.

Raške duhovne svečanosti: Vredan beleg na kulturnoj mapi regiona 11

Raške duhovne svečanosti: Vredan beleg na kulturnoj mapi regiona

Raznovrsna i sadžajna turistička ponuda opštine Raška bivala je, prethodnih godina upotpunjena i sa već profilisanim manifestacijama kao što su: Dani kraljice Jelene, Raške duhovne svečanosti, Dani vrganja, Dani borovnice, Ski opening, Enduro Raška, Orijentiring ,Trail race, CISM Čelendž kup u planinskom trčanju, Paraglajding takmičenje, Kopaonik kup ..

Dokumentarni film Pribojca na festivalu u Drezdenu 12

Dokumentarni film Pribojca na festivalu u Drezdenu

Kratki film „Kako sam pobedio lepak i bronzu“, Vladimira Vulevića, posle zapažene premijere u Lokarnu i pobede u svojoj konkurenciji na Festivalu autorskog filma u Beogradu, odabran je i za učešće u zvaničnom takmičarskom programu 33. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Drezdenu.

Maja Gojković uputila telegram saučešća porodici Borisa Komnenića 15

Maja Gojković uputila telegram saučešća porodici Borisa Komnenića

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici, kolegama i prijateljima glumca Borisa Komnenića u kojem je navela da je odlazak velikog glumca ogroman gubitak za srpsku pozorišnu i filmsku scenu, kao i za kulturu u celini.