Kultura

Hor iz Njujorka pobedio na Mokranjčevim danima

Statueta Stevana Mokranjca, rad vajara Nebojše Mitrića“ kao i prilika za celovečernji koncert na idućim „Mokranjčevim danima“ kao pobedniku ovogodišnjeg Natpevavanja horova sinoć je pripala Horu „Korikos“ iz NJujorka sa dirigentom Alekom Galambosom.

Utihnuli džez akordi na IX „JazzIbar“-u

Nastupom „DiLuna blues band“-a iz Beograda, na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, sinoć je zatvoren ovogodišnji , deveti po redu Internacionalni džez festival „Jazzibar“.

U Negotinu počinju 54. Mokranjčevi dani

Programski koncept 54. festivala Mokranjčevi dani čuva idejnu okosnicu manifestacije čija je osnovna misija promovisanje stvaralaštva najznačajnijeg srpskog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, on doprinosi afirmaciji njegovog i uopšte srpskog muzičkog stvaralaštva i izvođaštva, sa akcentom na negovanju horske tradicije.

Preminuo mađarski pisac i disident Đerđ Konrad

Đerđ Konrad, mađarski pisac i sociolog koji je bio značajna figura disidentskog pokreta za vreme komunizma, preminuo je danas u 87. godini u svom  domu u Budimpešti, saopštila je njegova porodica. 

Prijateljstvo Ljubice Cuce Sokić i Bogdana Šuputa

„Priča o dvoje umetnika“ naziv je izložbe koja je otvorena u Gradskoj galeriji Užice i može se pogledati do 27. septembra, a koju čine radovi Ljubice Cuce Sokić (1914-2009), jedne od naših najznačajnijih slikarki i članice SANU, i Bogdana Šuputa (1914-1942), slikara intimističke poetike koji je streljan u Novosadskoj raciji tokom Drugog svetskog rata.

AFUN je samo refleksija bolesnog društva u kome živimo

Srpski kandidat dobija oko 50.000 evra od države za promociju, i te pare će jednim delom da idu na iznajmljivanje bioskopa u Los Anđelesu, pa ćemo da se hvalimo kako je svet gledao našeg predstavnika, a realnost je da je to jedna velika iluzija.