Kultura

Umrežavanje 3

Umrežavanje

Drugo najigranije Šekspirovo delo, posle „Hamleta“, tragedija „Romeo i Julija“ počinje grotesknom ali jako krvoločnom makljažom posluge dve najjače familije u Veroni koje dugo žive u mržnji i neprijateljstvu.

Otovrena izložba „Kvadrat na kub“ u Leskovcu 8

Otovrena izložba „Kvadrat na kub“ u Leskovcu

Naziv ove izložbe, ovog umetničkog projekta, „Kvadrat na kub“ prvenstveno asocira na nešto precizno, egzaktno, na prirodne nauke. Međutim, ono što nas prvo privuče  jeste kontrast, da ne kažem kontradiktornost,  jer su se u okviru ovih „preciznih“ kvadrata javljaju brojne nepravilnosti, uslovno rečeno.

Konfučije: Ne činite drugima ono što ne želite da činite sebi 9

Konfučije: Ne činite drugima ono što ne želite da činite sebi

Verovao je da obrazovanje može promeniti kako pojedinca tako i svet, a tokom svoje političke karijere borio se za pravičnost i poštovanje principa „Zlatnog pravila” za kojim danas, više nego ikada, ljudski rod oseća potrebu i svojevrsnu umnu žeđ.

Izložba radova Želimira Žilnika u Beču 12

Izložba radova Želimira Žilnika u Beču

Galerija „Kunsthalle Wien“ u Beču predstaviće izložbom „Shadow Citizens“ obimno filmsko stvaralaštvo Želimira Žilnika (rođen 1942. godine u Nišu), saopštila je Kancelarija Grada Beča u Beogradu.

65. Sterijino pozorje do 4. oktobra 15

65. Sterijino pozorje do 4. oktobra

Zaista, kako danas zvuči moto „Stvarnost čudnija od mašte“ koji je selektor ovogodišnjeg, jubilarnog, 65. Sterijinog pozorja izabrao početkom ove godine za selekciju najboljih predstava u regionu i šire da zavređuju da se vide i da budu u konkurenciji na ovom prestižnom pozorišnom festivala bilo je jedno od mnogih pitanja o kojima se diskutovalo na konferenciji za novinare povodom ove manifestacije.