Kultura

Atelje 61 u susret velikom jubileju 8

Atelje 61 u susret velikom jubileju

„Ovogodišnje aktivnosti ustanove za izradu tapiserija Ateljea 61 biće usmerene ka velikom jubileju koji nas očekuje iduće godine kada se navršava 60 godina od osnivanja ove jedinstvene institucije za izradu tapiserija. Započećemo je izložbom u Muzeju „Zepter“ u Beogradu i biće to naše prvo javno-privatno partnerstvo.

Sonja Savić zaslužuje da ima svoj grad 10

Sonja Savić zaslužuje da ima svoj grad

„Najviše je volela Čačak. Ako se to dogodi i ako to tamo dozvole pozitivni ljudi, ja više nikad u životu svom neću doći u Čačak“, izjavio je za Danas glumac Rade Šerbedžija upitan da prokomentariše to što je Komisija za određivanje naziva ulica u rodnom gradu Sonje Savić odbacila predlog da jedna ulica u njemu ponese njeno ime.

Noć muzeja nagrađuje inovativne ideje 11

Noć muzeja nagrađuje inovativne ideje

Ovogodišnja Noć muzeja održaće se 16. maja širom zemlje, a u okviru upravo osnovanog Fonda Marina Andrić biće nagrađen najbolji izložbeni program pripremljen premijerno za to veče.

Sala za nekomercijalne filmove i za pravljenje novih 13

Sala za nekomercijalne filmove i za pravljenje novih

U Kombank dvorani danas je predstavljena Sala srpskog filma, osmišljena u saradnji Filmskog centra Srbije i Kombank dvorane, namenjena celodnevnom prikazivanju isključivo nekomercijalni srpskih filmova i filmova srpskih koprodukcija.

Fest u čast Nede Arnerić 14

Fest u čast Nede Arnerić

Ovogodišnji FEST odaće posebno priznanje nedavno preminuloj glumici Nedi Arnerić, a u njenu čast biće prikazano devet filmova u kojima je glumila.