Kultura

Čarobni svet kostimografije 2

Čarobni svet kostimografije

Izložbom umetnice Milanke Berberović, koja se otvara večeras u Galeriji Haos, nastavlja se ciklus retrospektivnih izložbi renomiranih umetnika u ovom prostoru namenjenom pre svega umetnosti crteža.

Beli Rusi i Nikita 8

Beli Rusi i Nikita

Treći kat, stan 8, Karađorđeva 27, grad N, adres belih Rusa: Viktor i Nina Bulgakov. Nina iz Odese, Viktor iz Petrograda. Ona je bila profesor latinskog i francuskog, pevala je devojkom u horu Grčke crkve u Odesi. Pevala je alt, hodala je kao da lebdi.

Đorđe Marjanović: Čovek kome duh i pogled nikad nisu ostarili 9

Đorđe Marjanović: Čovek kome duh i pogled nikad nisu ostarili

Nekada ni godine duboke starosti ne mogu da ublaže žalost zbog odlaska retko dragih i posebnih ljudi kakvima pripada i Đorđe Marjanović, legendarni pevač zabavne muzike koji je preminuo u subotu u Beogradu u svojoj 90. od posledica korona virusa.

Pred zoru 10

Pred zoru

Ponovo je išao na kej. U ovaj grad se više nikad neću vratiti, pomislio je. Iz te perspektive znao je u sebi čak da na trenutak probudi tugu; okrenuo je glavu. Iz kuća preko puta, kao prestrašeni, na njega su viknuli prozori.

Podsmesi vremenu i ljubavi u doba „kijavice“ 11

Podsmesi vremenu i ljubavi u doba „kijavice“

Komad „D Pig“ koji je, u režiji i adaptaciji Branka Popovića, nastao kao sublimacija tri jednočinke Branislava Nušića, premijerno će biti prikazan u Narodnom pozorištu Užice večeras, u 19,30 časova.