Kultura

Priča o pogubnim devedesetim

Nagrada „Laza Lazarević“ za najbolju neobjavljenu srpsku pripovetku ove godine pripala je beogradskoj književnici Aleksandri Đuričić.

Peti međunarodni bijenale akvarela Galerije A

Izložbu radova sa Petog međunarodnog bijenala akvarela Galerije A otvorili su večeras u galeriji Progres likovna kritičarka Maja Živanović i vlasnik Galerije A Peđa Aćimović.

Otvoren Muzej iluzija u Beogradu

U centru Beograda danas je otvoren Muzej iluzija koji predstavlja novi zabavni i edukativni sadržaj, namenjen svim generacijama i atraktivnu dopunu turističke ponude grada.

Zlatotisk zvuka

Vatrometi graciozne moći u susretu sa eksplozijom čelične kondicije, kraljevali su na koncertu Beogradske filharmonije pod upravom britanskog maestra Hauarda Grifitsa…

Palma za dirljivu porodičnu sagu

Kao i na svim dosadašnjim festivalima, i na ovom 71. bilo je udaraca srca i udaraca sunca. Prvih na filmskim projekcijama, a drugih na Kroazeti.

Festival mladih pesnika od 23. do 26. maja u Zaječaru

U Zaječaru se od 23. do 26. maja održava 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“ . Svečano otvaranje je u sredu 23. maja, u 20 časova u Radul begovom konaku kada će biti predstavljen portret pesnika Tomislava Marinkovića, dobitnika najznačajnijih pesničkih nagrada.