Počeli "Igorovi dani" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu: Gromoglasan aplauz za predstavu "Carstvo mraka" beogradskog Narodnog pozorišta 1Foto: SNP

Velikim aplauzom pozdravljen je sinoć ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda nakon što su maestralno izveli predstavu „Carstvo mraka“, čime je označen početak treće po redu manifestacije „Igorovi dani“ u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

„Igorovi dani“ organizuju se u čast reditelju Igoru Vuku Torbici, koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag na pozorišnim scenama širom regiona.

Večeras, 26. aprila na sceni „Pera Dobrinović“ publika će gledati „Bakhe – kratak pregled raspada“ Narodnog teatra iz Bitolja, dok je 27. april rezervisan za projekciju predstave „Priče iz bečke šume“ Gradskog dramskog kazališta Gavella.

U ponedeljak, 29. aprila, biće izveden „Don Žuan“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Pre predstave, 29. aprila u 17 sati, biće upriličen razgovor „Pozorišne strategije Igora Vuka Torbice: Prostor performativnog u glumi“ na sceni „Pera Dobrinović“.

O Torbičinom stvaralaštvu, ovim povodom, govoriće velika imena domaćih i regionalnih teatara kao što je Vesna Jevnikar, Mia Melher, Rakan Rušadat, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević i Dušan Vukašinović.

Razgovorom će moderirati Katarina Pejović.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari