"Igorovi dani" u čast Igoru Vuku Torbici u Srpskom narodnom pozorištu: "Ova manifestacija živi ujedinjujući umetnike i publiku" 1Priče iz bečke šume, foto: Gradsko dramsko kazalište Gavella

Manifestacija „Igorovi dani“, koji se organizuju u čast reditelju Igoru Vuku Torbici, održaće se u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu od 25. do 29. aprila.

Kako navode organizatori, Igor Vuk Torbica ostavio je neizbrisiv trag na pozorišnim scenama širom regiona.

„Svojim predstavama je postavljao standarde ne samo u pozorišnoj umetnosti, već je gradio snažne mostove među ljudima, otvarajući pitanja i dijaloge o suštinskim temama koje nas povezuju“, kažu oni.

Publika će u trajanju od četiri dana imati priliku da gleda predstave „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta u Beogradu, „Bakhe“ Narodnog pozorišta iz Bitolja, „Projekcije predstave: Priče iz bečke šume“ Gradskog dramskog kazališta Gavella, kao i predstavu „Don Žuan“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Takođe, biće upriličen i razgovor o stvaralaštvu Igora Vuka Torbice koji će okupiti njegove prijatelje, saradnike i poštovaoce njegovog rada.

Osnivač manifestacije, glumac Milovan Filipović kaže da su „Igorovi dani“ u prethodne dve godine pokazali koliko je njegovo stvaralaštvo vredno, da je postavilo standarde koje nije lako dosegnuti, kao i da utisci jasno pokazuju da su njegove predstave i dalje vrednosno najkvalitetnije u našim teatrima.

„‘Igorovi dani’ su postali važan događaj koji okuplja ljude iz različitih delova regiona, omogućavajući im da dele svoje ideje, iskustva i strast prema umetnosti. Tražimo načine da održimo i sačuvamo nasleđe Igora Vuka Torbice i njegovu umetnost, dok istovremeno pružamo platformu za razvoj novih talenata i saradnju među pozorištima“, istakao je Filipović.

Dodao je i da ova manifestacija živi ujedinjujući umetnike i publiku, a u planu je i da „možda putuje kroz gradove regiona, stvarajući prilike za mlade umetničke da ostvare svoj potencijal i donesu svežu perspektivu u pozorište“.

Sve predstave biće održane na sceni „Pera Dobrinović“, a ulaznice zainteresovani mogu kupiti onlajn putem sajta Srpskog narodnog pozorišta ili odlaskom na blagajnu.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari