Kragujevac

Otpušteni vođa protesta biće vraćen na posao

Predsednik Sindikata „Sloga“ u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika (ZZZR) u Kragujevcu Nikola Erić, koji je proletos bio jedan od vođa protesta zaposlenih u toj ustanovi protiv pokrenutog i, na kraju, obustavljenog postupka likvidacije ZZZR, i koji je 4. septembra, „zbog kršenja etičkog kodeksa“ dobio otkaz, biće vraćen na posao.

„Energetika“, (ne)zakoniti monopolista u Zastavi

Energetika iz Kragujevca, ekskluzivni proizvođač toplotne energije za oko 22.000 potrošača u centru Šumadije, strujom snabdeva više od 20 firmi unutar fabričkog kruga nekadašnje Grupe Zastava, iako ta grupa ne postoji već gotovo dve decenije.

Manifestacija “Dani arhitekture Kragujevac 2019” od 12. do 14. septembra

U šumadijskoj prestonici za sutra (četvrtak) zakazano je otvaranje manifestacije “Dani arhitekture Kragujevac 2019” koja, u organizaciji kragujevačkog Centra za istraživanje i održivi razvoj u arhitekturi i urbanizmu – URBANIUM, traje do subote, 14, septembra. Tema manifestacije je “Periferni morenizam”

Dogodine (ne)moguć početak radova

Najverovatnije zbog narastajućeg nezadovoljstva Šumadinaca usled infrastrukturne marginalizacije šumadijskog dela Srbije, ali i relativne blizine opštih izbora, ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović napokon je početkom sedmice najavila skorašnji završetak rekonstrukcije pruge Lapovo – Kragujevac…

Brendiranje Šumadije kao agrarne regije

 U Kragujevcu je danas otvoren tradicionalni, 16. po redu Šumadijski sajam poljoprivrede, koji traje do nedelje, 8. seprembra, i na kojem, na Gradskom sajmištu “Šumadija sajam”, učestvuje nekoliko stotina izlagača iz zemlje i inostranstva (Turske i Belorusije).

Protest Kragujevčanina ispred Centra za socijalni rad

 Kragujevčanin Ivan Suvačarević protestovao je danas ispred ovdašnjeg Centra za socijalni rad, zbog toga što je, kako je naveo, uprkos protivljenju struke, veštačenju nadležnih stručnjaka, te želji šestogodišnje kćerke da živi sa njim, ta ustanova (Centar) starateljstvo nad devojčicom poverila majci.

Vođa protesta protiv likvidacije Zastavine Medicine rada dobio otkaz

Predsednik Sindikata „Sloga“ u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika (ZZZR) u Kragujevcu Nikola Erić, koji je proletos (tokom juna) bio jedan od vođa protesta zaposlenih u toj ustanovi protiv pokrenutog i, na kraju, obustavljenog postupka likvidacije ZZZR, dobio je jutros rešenje o otkazu ugovora o radu, koje je potpisao direktor Zavoda dr Antonio Dimitrovski.

Završetak poslednje deonice puta Kragujevac-Batočina u martu 2020. godine

Odgovarajući na pitanje Danasa: kada će početi i kada će biti završena izgradnja poslednje deonica moderne saobraćajnice (u dužini od pet kilometara, kroz Batočinu – prim, Z.R) koja Kragujevac spaja sa Koridorom 10, potpredsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović rekla je danas da je gradnja te deonice već počela i da će biti završena do marta naredne godine.

Novi model Fijata u Kragujevcu – realnost ili medijske špekulacije

Nakon tradicionalnog tronedeljenog kolektivnog odmora, okončanog 17. avgusta, te potonjeg novog dvonedeljnog plaćenog odsustva, radnici u kragujevačkom Fijatu na posao se, kao što je naš list već najavio, vraćaju početkom naredne sedmice, preciznije 3. septembra.

Poseta Kragujevcu nije najavljena

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović boraviće sutra u Šumadiji.

Kragujevac: Kad će biti konačna odluka o bojkotu ili učešću opozicije na izborima?

Nova, četvrta po redu tribina „Slobodno na Trgu slobode” zakazana je za sutra (petak) posle podne. Sa zainteresovanim Kragujevčanima sutra, od 18 sati, na Trgu slobode, odnosno kraj malog amfiteatra kod Doma sindikata (nekada samoupravljača), prema najavi organizatora, razgovaraće aktivisti i odbornici Lokalnog fronta iz Kraljeva Vladan Slavković i Vladimir Marović.

PrvaPoslednja