Kragujevac

Gajić: Za Obradovića zakoni ne važe 4

Gajić: Za Obradovića zakoni ne važe

Vladimir Gajić, advokat uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, potvrdio je juče našem listu da je njegov klijent i dalje suspendovan s posla u valjevskoj vojnoj fabrici.

Kreće proizvodnja u Fijatu 5

Kreće proizvodnja u Fijatu

U kragujevačkom Fijat Krajsleru za danas je bila zakazana proba opreme uoči današnjeg početka proizvodnje, kada će posle jednomesečne pauze u pogone ući svi radnici fabrike.

Saradnja Krušika i GIM-a i dalje traje 6

Saradnja Krušika i GIM-a i dalje traje

Poslednji ugovor Krušika i firme GIM, koju u pregovorima sa domaćim vojnim fabrikama, prema dostupnoj dokumentaciji, neretko zastupa Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a kojom je predviđena isporuka ukupno 267.000 razornih mina raznih kalibara, još nije realizovan u potpunosti.

Stevanović: Očekujem u ovom bloku i Bolju Srbiju 7

Stevanović: Očekujem u ovom bloku i Bolju Srbiju

Veroljub Stevanović, bivši gradonačelnik Kragujevca i lider organizacije Zajedno za Šumadiju, priključio se novom bloku koji predvode Aleksandar Šapić i Milan Stamatović i sa njima će izaći na predstojeće opšte izbore.

Marjanović: Obezbeđeni ugovori do polovine 2021. 10

Marjanović: Obezbeđeni ugovori do polovine 2021.

Predsednik Nadzornog odbora Zastave oružja, pukovnik Ivica Marjanović, potvrdio je jučerašnje navode našeg lista da kragujevačka fabrika, u poslednje vreme, svoje proizvode kupcima prodaje bez avansa, što je, inače, neuobičajena praksa u oružarskom biznisu.

Zastava prodaje oružje "na veresiju" 11

Zastava prodaje oružje „na veresiju“

Zastava oružje počela je poput valjevske fabrike namenske – Krušik da oružje prodaje „na veresiju“, bez prethodno uplaćenog avansa za ugovorenu robu, saznaje Danas u toj fabrici.

Smenjeni svi članovi saveta Univerziteta u Kragujevcu 12

Smenjeni svi članovi saveta Univerziteta u Kragujevcu

Vlada Srbije smenila je sve „svoje“, odnosno sve članove Saveta Univerziteta u Kragujevcu, te Saveta kragujevačkog Fakulteta medicinskih nauka, koji su sredinom prošle godine bili izabrani na njen predlog.

Protest "1 od 5 miliona" 4. januara u Kragujevcu 13

Protest „1 od 5 miliona“ 4. januara u Kragujevcu

Izađi da ponovo upalimo plamen slobode, da stanemo u jednu kolonu, zbijemo redove i odbranimo dostojanstvo svakog od nas i svaku žrtvu nasilja i samovolje, navodi se u pozivu na građanski protest u organizaciji „1 od 5 miliona“, koji će biti održan 4. januara u 18 časova na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije.

Prve rođene bebe u 2020. godini 14

Prve rođene bebe u 2020. godini

Neposredno posle ponoći Marina Marković rodila je dečaka u klinici u Višegradskoj ulici, kako je časovnik pokazao, u prvom minutu nove godine.

PrvaPoslednja