Kragujevac

Kragujevački stručnjaci napravili respirator 3

Kragujevački stručnjaci napravili respirator

Tim stručnjaka Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu I Instituta za materijale i zavarivanje kragujevačke „Majn Grupe“ napravili su tri prototipa respiratora, prenela je juče Radio televizija Srbije.

U Šumadiji obolelo 39 osoba 5

U Šumadiji obolelo 39 osoba

U Šumadiji su do juče od COVID-19 obolele 39 osobe, od kojih 28 iz Kragujevca, 10 iz Aranđelovca i jedna iz Topole.

U Fijatu odsustvo produženo do 20. aprila 7

U Fijatu odsustvo produženo do 20. aprila

Krizni štab kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija upravo je po drugi put produžio plaćeno odsustvo zaposlenima zbog epidemije virusa Covid-19. Ovoga puta do 20. aprila, računajući i uskršnje praznike.

Krušik radi uprkos epidemiji 9

Krušik radi uprkos epidemiji

Zbog procene, zasnovane delom i na iskustvima iz italijanske regije Lombardija, da su proizvodni pogoni sa po stotinak ili čak nekoliko stotina radnika pod istim krovom, bez obzira na preduzete mere, potencijalna žarišta epidemije COVID 19, većina kompanija u unutrašnjosti Srbije, a među njima i vodeće domaće vojne fabrike – Zastava oružje, Prvi partizan, Sloboda, Milan Blagojević i Prva iskra, u potpunosti su, osim valjevskog Krušika, obustavile rad i zaposlene poslale na plaćena odsustva.

U Šumadiji 131 testiran 12

U Šumadiji 131 testiran

U Šumadiji je do juče posle podne, prema informaciji iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, testirana 131 osoba, od kojih je kod njih trinaestoro dijagnostikovano prisustvo virusa korona.

U Kragujevcu još dvojica zaraženih 14

U Kragujevcu još dvojica zaraženih

U Kliničkom centru u Kragujevcu hospitalizovana su još dvojica pacijenata zaraženih korona virusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

PrvaPoslednja