Kragujevac

Bivši radnici Zastave kamiona najavili obustavu višemesečnih protesta

Bivši radnici Zastave kamiona koji već mesecima traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža za period od 2010. do 2016, početkom naredne sedmice će najverovatnije doneti odluku o obustavi protesta koje su, na nekoliko lokacija u Kragujevcu, organizovali mesecima unazad.

Stanovi za mlade naučnike i umetnike

Univerzitet u Kragujevcu je raspisao konkurs za davanje u zakup 210 stanova, u novosagrađenim objektima u naselju Stara radnička kolonija, mladim naučnicima, istraživačima i umetnicima zaposlenim na fakultetima te visokoškolske ustanove.

Sindikati: Da lizing radnika bude izuzetak, a ne pravilo

Sindikati se energično protive donošenju zakona o agencijskom zapošljavanju, jer smatraju da je štetan po građane Srbije, pošto će sigurno da dovede do daljeg obespravljivanja i osiromašenja već obespravljenih i osirotelih radnika.

Sindikat: Zakon za izrabljivanje sirotinje

U Kragujevcu je za sutra zakazan početak javne rasprave o Nacrtu zakona o agencijskom zapošljavanju, popularnije rečeno – o zapošljavanju na lizing, koji je Ministarstvo rada nedavno objavilo.

Rektorat Univerziteta u Kragujevcu: Nova vlast sprovodi torturu

Zaposleni u stručnoj službi rektorata Univerziteta u Kragujevcu obratili su se ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću, rukovodstvu Saveza samostalnih sindikata Srbije, drugim nadležnim organima i zvaničnicima, kao i javnosti otvorenim pismom, u kojem tvrde da su „već duži vremenski period izloženi torturi“ od strane novog rukovodstva i predsednika Nenada Filipovića.

Kažnjeni i izolovani od evropskih puteva

„Moravski koridor“, odnosno 110 kilometara novog auto-puta koji će, preko Pojata i Preljine, povezivati evropske koridore koji prolaze kroz Srbiju, potpisom Memoranduma o razumevanju i saradnji između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i američke kompanije Behtel, definitivno će Kragujevac ostaviti bez komunikacije sa auto-putevima.

Stefanović: Snažan rad policije na suzbijanju kriminaliteta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas Policijsku upravu u Kragujevcu i poručio da se kriminalci u Kragujevcu i u svim opštinama ove uprave neće osećati komforno i da se građani mogu osloniti na policiju.

Prodekan Purić osumnjičen za seksualno uznemiravanje

Prodekanu za finansije i profesoru Pravnog fakulteta u Kragujevcu Svetu Puriću, Osnovni sud u tom gradu izrekao je meru zabrane prilaženje dvadesetogodišnjoj studentkinji te visokoškolske ustanove M. Đ., koja ga je nedavno prijavila za navodno seksualno uznemiravanje, potvrđeno je Danasu u tom sudu.

Veliki pad proizvodnje u kragujevačkom Fijatu

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija u prethodnih devet meseci izvezla je na evropska i severnoamerička tržišta primerke modela „500L“ u vrednosti od 599,6 miliona evra, čime je ostao najveći domaći izvoznik.

 Požari bukte Šumadijom

Vatrogasno-spasilačka brigada (VSB) Kragujevac u oktobru se uglavnom borila sa požarima na otvorenom izazvanim paljenjem niskog rastinja, strništa i biljnih ostataka, a nadležni upozoravaju da je situacija alarmantna i upućuju ozbiljan apel građanima da se ponašaju odgovorno i konačno prekinu sa ovom opasnom praksom.

Prva Poslednja