Kragujevac

Fijat kamioni:  Prijave zbog malverzacija

Bivši radnici fabrike „Zastava kamioni“ podneli su danas krivične prijave protiv doskorašnje uprave te fabrike i aktuelnog poslovodstva novoformirane vojne fabrike „Zastava TERVO“, zbog sumnje da je bilo malverzacija sa imovinom ovih preduzeća.

Pokrenut stečaj u Zastavi kamionima

– Privredni sud u Kragujevcu je otvorio stečaj Zastave kamiona zbog blokade računa od oko 3,3 milijarde dinara, koja traje ravno tri godine.

Povratak „zatvorskog bratstva“, smenjeni profesori uzbunjivači

Glavni akteri čuvene afere „Indeks“ , u okviru koje su, u februaru 2007, zbog sumnje da su prodavali ispite i diplome, uhapšeni gotovo svi rukovodioci i veliki broj profesora kragujevačkog Pravnog fakulteta, ponovo se, sudeći prema poslednjim imenovanjima, vraćaju na vlast u toj visokoškolskoj ustanovi.

Ubijen bokser Radničkog u Kragujevcu 

Bokser Radničkog iz Kragujevca, Radoš Joksimović (30), ubijen je večeras ispred restorana „Neptun“ kada je na njega nepoznati napadač ispalio više hitaca i pogodio ga u grudi, preneli su lokalni mediji.

Fijat: Nema otkaza, novi model „medijska špekulacija“

Generalna direktorka kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija Silvija Verneti zvanično je danas obavestila rukovodstvo Samostalnog sindikata FCA Srbija da Fijat ostaje u Srbiji i nakon 29. septembra, kada ističe desetogodišnji ugovor sa Vladom Srbije.

Hoće li Fijat opet dobiti subvencije?

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da Fijat ostaje u Srbiji i nakon 29. septembra kada ističe desetogodišnji ugovor sa tom kompanijom te da „ne postoji nijedan razlog da sumnjamo u to“.

Završena prva runda razmene studenata

Sađenjem tri drveta prijateljstva, simbola udruživanja mladih za zdravije životno okruženje, u Kragujevcu je završena prva runda razmene studenata iz Tirane, Sarajeva i Kragujevca.

Zaplenjena indijska konoplja

U odvojenim akcijama policije danas je na teritorijama šumadijskih opština Batočina, Lapovo i Rača pronađeno više zasada sa ukupno 140 kilograma biljke indijske konoplje od koje se sušenjem dobija marihuana.

Bivši radnici: gde je imovina fabrike

U Privrednom sudu u Kragujevcu odloženo je ročište na kojem je trebalo da bude doneta odluka o otvaranju stečaja u fabrici Zastava kamioni.

Disciplinovanje sindikata kao preventivna mera

Sindikalna organizacija Zastava oružje izložena velikim je pritiscima kako bi se kroz disciplinovanje odustalo od svakog daljeg otpora radnika zbog stanja u preduzeću, navodi se u današnjem obraćanju oružarskog sindikata.

Kragujevac: Novi protest taksista

Tridesetak članova Udruženja samostalnih legalnih taksista (USLT) započeli su danas u Kragujevcu novi protest parkiranjem svojih vozila ispred Skupštine grada, zahtevajući da gradska vlast primeni svoju odluku iz 2015. godine o uređenju taksi prevoza.

Sindikalna organizacija Zastava oružje izložena pritiscima

Sindikalna organizacija Zastava oružje je izložena velikim pritiscima kako bi se kroz disciplinovanje odustalo od svakog daljeg otpora i iskazivanja nezadovoljstva radnika zbog stanja koje je rezultat upravljanja fabrikom, saopštila je ta organizacija.

Pobuna zbog stečaja fabrike

Bivši radnici Zastave kamiona koji mesecima već zahtevaju isplatu zaostalih zarada, te povezivanje radnog staža za period od 2010. do 2016, kada su i poslednje „kamiondžije“…

Nova turistička tura posvećena Staroj crkvu u Kragujevcu

U organizaciji Gradske turističke organizacije (GTO), u Kragujevcu će danas (subota) biti realizovana nova turistička vodička tura posvećena Staroj crkvu u Kragujevcu, zadužbini kneza Miloša Obrenovića, koja ove godine obeležava dva veka postojanja.

Prva Poslednja