Kragujevac

Plastični hirurg Nikola Maraš preminuo od posledica Covid 19 3

Plastični hirurg Nikola Maraš preminuo od posledica Covid 19

Nakon višenedeljne borbe sa kovidom 19, u Kragujevcu je danas od posledica te bolesti, u šesdesetdevetoj godini života, preminuo Nikola Maraš, koji je slovio za jednog od najboljih domaćih hirurga plastičara, a koji je bio poznat i priznat i izvan granica naše zemlje.

Radnici nezadovoljni, "Pežo" pritiska 4

Radnici nezadovoljni, „Pežo“ pritiska

Specijalizovani italijanski magazini ponovo najavljuju da bi u kragujevačkoj fabrici novoformirane automobilske megakompanije Stelantis (nastale prošlomesečnim spajanjem Fijat Krajslera i Pežo-Sitroen-Opel grupe) trebalo da počne proizvodnja novog modela.

U Fijat plastik danas bez štrajka 5

U Fijat plastik danas bez štrajka

Radnici „Fijat plastik“ koji su započeli generalni štrajk, danas ne štrajkuju navodeći da je to „gest dobre volje“ u susret pregovorima na poziv poslodavca.

Proizvodnja automobila zaustavljena do daljeg 8

Proizvodnja automobila zaustavljena do daljeg

U fabrici Fijat Krajsler plastik, koja je ćerka firma Fijat Krajsler automobila (FCA), i proizvodi branike za Fijatov model “500L” totalna obustava rada danas je organizovana drugi dan zaredom, usled čaga su, kako doznajemo, u potpunosti zaustavljene i proizvodne I montažne trake u kompaniji FCA . 

Sindikat Plastika: Spremni smo da štrajkujemo i godinu dana 9

Sindikat Plastika: Spremni smo da štrajkujemo i godinu dana

U fabrici Fijat Krajsler plastik, ćerka firmi kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA), juče ujutro počela je totalna obustava rada jer poslovodstvo nije prihvatilo zahtev sindikata da iznos regresa za 2021. ostane na prošlogodišnjih 60.000 dinara, već upola manje.

Svečana akademija u zdanju stare Srpske skupštine 15

Svečana akademija u zdanju stare Srpske skupštine

Dan državnosti Srbije, u Kragujevcu će i ovoga puta, kao i godinama ranije, biti obeležen nizom manifestacija mahom lokalnog karaktera, odnosno bez prisustva vodećih državnih zvaničnika, uprkos činjenici da je prvi srpski ustav (Sretenjski), a koji je jedan od dva povoda za današnje obeležavanja Dana državnosti, donet upravo u Kragujevcu, na Sretenje davne 1835. godine.

PrvaPoslednja