Kragujevac

Imunolozi podigli rejting

Na Univerzitetu u Kragujevcu za četvrtak je zakazan naučni skup pod nazivom „Svetski dan imunologije 2018

Oružari traže ostanak u državnom vlasništvu

Imamo bezbroj primera propalih privatizacija i u Kragujevcu i širom Srbije. Zato i zahtevamo da naša fabrika bude izuzeta iz buduće privatizacije domaće vojne industrije.

Nastavlja se štrajk radnika Zastava oružje

Štrajk radnika fabrike Zastava oružje nastavlja se danas jednosatnom obustavom rada na radnim mestima od 11 do 12 časova, najavila je Sindikalna organizacija „Zastava oružje“.

Oružari zakazali protest

Nacrt zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme kojim je, pored ostalog, previđena i privatizacija, odnosno prodaja dela kapitala domaćih vojnih fabrika inostranim i domaćim investitorima i kompanijama, pred poslanicima Skupštine Srbije konačno će se naći na sednici republičkog parlamenta koja počinje narednog utorka.

Ministarstvo: Propusti u vezi sa bezbednošću radnika Zastave oružje

Kako se predstavnici rukovodstva Zastava oružja nisu pojavili na poslednjoj sednici Odbora za bezbednost i zdravlje na radu pre nekoliko dana, sindikat u ovoj fabrici zatražio je od državnih organa da reaguju i zaštite radnike kojima je, kako tvrde, zdravlje ugroženo.

Sledi remont vredan 30 miliona

Grejna sezona u Kragujevcu, kao i ostatku Srbije, zvanično se završava sutra (15. aprila), a u ovdašnjoj „Energetici“ koja toplotnom energijom snabdeva više od 22.000 stanova, ustanova i privrednih kolektiva, ocenjuju da su se Kragujevčani minule zime dobro grejali.

Tramvaji i vozovi iz Kragujevca za Brisel

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Nemačke Aksela Ditmana u novoj radnoj zoni Sobovica – Lužnice, nadomak Kragujevca, juče je položen kamen temeljac za izgradnju industrijskog kompleksa „Mind park“, u vlasništvu Bratislava Milanovića, doskorašnjeg vlasnika kompanije „Milanović inženjering“, koju je početkom februara preuzeo nemački Simens.

Radnici Fijata se obratili Alfredu Altavili i Ani Brnabić

Peticija kojom više od 500 radnika kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija zahteva isplatu bonusa efikasnosti za prošlu godinu, pre nekoliko dana je prosleđena najvišem menadžmentu Fijata u Torinu…

Nebezbedni uslovi rada u Zastava oružju

Sindikat Zastave oružje obavestio je javnost da se predstavnici poslovodstva nisu pojavili ni na današnjoj  sednici fabričkog Odbora za bezbednost i zdravlje na radu.

Ministar Vulin obmanuo oružare

Višenedeljni pregovori menadžmenta i sindikata Zastave oružja o isplati neisplaćenog dela bonusa radnicima te fabrike okončani su, uoči minulih uskršnjih praznika, bez dogovora.

Izložba, filmovi i razvoj privrede

Trodnevna manifestacija Dani Izraela u Kragujevcu, u okviru koje će biti organizovane muzejske postavke, predavanja i filmske projekcije, počinje u sredu u Muzeju „21. oktobar“ u Šumaricama, gde će biti otvorena izložba pod nazivom „Pisma Hilde Dojč“.

Prva Poslednja