Kragujevac

Rešenje o smeni Stojkovića demantuje dekana

Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu juče je zvanično – uprkos postojanju dokaza koji nedvosmisleno svedoče da su tvrdnje te visokoškolske ustanove apsolutno netačne – demantovao da je jedan od najznačajnijih svetskih genetičara, profesor Miodrag Stojković, nedavno smenjen sa mesta šefa Katedre za matične ćelije na tom fakultetu.

Osnovan SZS u Kragujevcu

Verujem da ćemo se ovog dana svi sećati, rekao je Vuk Jeremić danas u trenutku potpisivanja sporazuma o saradnji partija i pokreta koji u Kragujevcu čine Savez za Srbiju.

Stojković: Ostajem na fakultetu, ali ću zatražiti ograničeno odsustvo

Sa „preambulom“ u kojoj kaže „dragi ljudi, dragi novinari“ Miodrag Stojković je sinoć na Twiteru razjasnio neobičnu situaciju i obrte na matičnom fakultetu u Kragujevcu, „pošto su izazvali veliku pažnju, a zbog ogromnih obaveza nisam u stanju da pojedinačno odgovorim“.

Adient i Vaker Nojsen grade nove pogone

Gradska uprava u Kragujevcu odustala je, saznaje saznaje Danas od novog kreditnog zaduženja u iznosu 250 miliona dinara, predviđenog za finansiranje tekuće likvidnosti.

Jeremić: Vučiću u Minhenu poručeno da se ne šali raspisivanjem izbora bez opozicije

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavo je danas da u Srbiji neće biti izbora uz učešće opozicije dok se ne promene okolnosti u kojima se održavaju i dodao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu poručeno sa visokog nivoa „da se ne šali sa raspisivanjem izbora“ na kojima neće učestvovati opozicija.

Novi protest u subotu u Kragujevcu

U Kragujevcu će u subotu sedmi put biti održan građanski protest „Budi jedan od pet miliona“, a govoriće glumac Nikola Kojo, novinarka Biljana Lukić i demonstrant Slobodan Stefanović, koji je prošle subote privođen u kragujevačku policiju zbog toga što je nosio vešala, najavili su organizatori.

Smenjen naučnik svetskog glasa – Miodrag Stojković

Genetičar Miodrag Stojković, najpoznatiji domaći i jedan od vodećih svetskih naučnika u svojoj oblasti, nije više šef Katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka (FMN) u Kragujevcu.

Premijera komada Joakima Vujića i dodela priznanja

Premijerom komada „NEGRI ili Ljubov ko so čelovekom svojim“, po tekstu Joakima Vujića, te dodelom Statuete Joakim Vujić i drugih nagrada i priznanja, u Kragujevcu će danas biti obeležen Dan Knjaževsko-srpskog teatra (KST), najstarijeg pozorišta u Srbiji, koje je osnovano pre 184 godine.

Progon nepodobnog oružarskog vođe

 U Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu saslušan je predsednik Sindikata Zastave oružja Dragan Ilić, protiv koga je krivičnu  prijavu podneo predsednik  Nadzornog odbora fabrike pukovnik Vojske Srbije Ivica Marjanović.

Radnici Kliničkog centra u Kragujevcu i dalje bez plata

Zaposleni na određeno vreme u kragujevačkom Kliničkom centru, njih 134, već tri meseca ne primaju plate. Nekolicina njih koji su se tim povodom javno oglasili, tvrde da im je nedavno ukinuta i nadoknada za prevoz.

PrvaPoslednja