Kragujevac

Izvoz Fijata prvi put ispod pola milijarde evra

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija u prethodnih šest meseci, prema današnjim podacima Ministarstva finansija, izvezla je na evropska i severnoamerička tržišta vozila u vrednosti od 471,4 miliona evra, čime je i dalje, šestu godinu zaredom, najveći domaći izvoznik, ali ne više tako ubedljivo kao ranije.

Manifestacija studentske organizacije AIESEC u Kragujevcu

U ovdašnjem Velikom parku za danas (sreda), od 17 sati, zakazana je manifestacija “Globalno selo u Kragujevcu” koju, u okviru volonterskih I stručnih praksi, organizuje međunarodna studentska organizacija AIESEC.

Radnici traže od Vlade da hitno reši problem

Uprkos pravosnažnim sudskim presudama, zaostale zarade i doprinose kojima bi povezali radni staž, još uvek ne može da dobije blizu 5.000 nekadašnjih Zastavinih i najmanje još toliko radnika iz Goše, „14. Oktobra“, Magnohroma, MIN-a, Prve petoletke, Srpske fabrike stakla i drugih nekad vodećih srpskih industrijskih kompanija.

Filmska radionica FRKA u Kragujevcu od 1. do 21. avgusta

Letnja filmska radionica FRKA biće održana u Kragujevcu od 1. do 21. avgusta, a polaznici će imati priliku da uče o istoriji i teoriji filma, stiču znanja o praktičnim, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva.

Vinski hab u Kragujevcu

U partnerstvu sa Udruženjem vinara Šumadije, gradom Kragujevcom, opštinom Topola i Centrom vinske kulture Wine Q, razvijen je i za realizaciju odobren projekat „Jačanje konkurentnosti proizvođača vina iz Šumadije – IMPULS Wine“, saopšteno je nakon sednice kragujevačkog Gradskog veća.

Članovi biblioteke u Kragujevcu duguju preko 2.000 knjiga

Članovi Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu duguju toj ustanovi kulture preko 2.000 knjiga koje nisu vratili u predviđenom roku, pa je „zaboravnim čitaocima“ upućen apel da to učine do kraja avgusta bez plaćanja kazne zbog kašnjenja.

Nastavljeni protesti bivših radnika Zastave kamiona

Bivši radnici „Zastave kamioni“ nastavili su danas protest ispred stare Zastavine upravne zgrade, odakle su nadležnima u Vladi Srbije poručili da ne odustaju od svojih zahteva.

Nastavljena proizvodnja u Fijatu

U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija danas su, nakon dvonedeljne pauze radi usklađivanja proizvodnje sa zahtevima tržišta, ponovo pokrenute montažne trake, sa kojih silazi uobičajenih 410 automobila dnevno.

Švajcarci grade kuću Đure Jakšića

U Karađorđevoj ulici u Kragujevcu danas je počela izgradnja replike kuće Đure Jakšića, zdanja u kome je najizrazitiji predstavnik romantizma u srpskoj književnosti i jedan od najdarovitijih srpskih slikara 19. veka živeo nekoliko meseci, dok je radio kao učitelj crtanja u tom gradu.

I kragujevačka fabrika u igri

Uprkos energičnim demantijima iz obe kompanije, inostrani i domaći mediji ponovo, kao i pre nepunih godinu dana, uveliko govore i pišu o potencijalnom strateškom partnerstvu dva automobilska giganta Grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) i južnokorejskog Hjundaija.

Protest bivših radnika „Zastava kamioni“

Nekoliko desetina bivših radnika fabrike „Zastava kamioni“ iz Kragujevca protestovalo je danas na centralnom gradskom trgu, tražeći da im država poveže radni staž i isplati zaostale zarade u periodu od 2012. do 2018. godine.

Kragujevački Divlji veprovi šampioni Srbije u američkom fudbalu

Kragujevački Divlji veprovi osvojili su treću uzastopnu titulu šampiona Srbije u američkom fudbalu, pošto su u finalu, na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu, potpuno nadigrali „večite rivale“, beogradske SBB Vukove, rezultatom 54:36.

Promocija rakije i vina u „Šumadijskom dućanu“ u Beogradu

Zahvaljujući projektu Regionalne agencije za ekonomski razvoj i finansijskoj podršci Švajcarske članovi Udruženja „Šumadijska rakija“ svoje proizvode nude tržištu i u Beogradu u „Šumadijskom dućanu“, specijalizovanoj prodavnici rakije i vina.

Prva Poslednja