Kragujevac

Potpisan Memorandum o saradnji Koalicije za slobodu medija 1

Potpisan Memorandum o saradnji Koalicije za slobodu medija

Predstavnici šest novinarskih udruženja danas su formalizovali svoju saradnju u okviru Koalicije za slobodu medija. Članice Koalicije će se boriti za bezbednost novinara, slobodu informacija, nezavisnost i poboljšati profesionalizam u medijskoj sferi.

Danas počinje "Zlatna iskra" 2

Danas počinje „Zlatna iskra“

Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“ („Golden sparkle“) koje kragujevačko Pozorište za decu organizuje 23. put održaće se od 17. do 20. maja. Na takmičarskom repertoaru festivala je sedam predstava iz isto toliko zemalja: Rusije, Španije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

Dašić: Niko u SNS neće biti pošteđen 4

Dašić: Niko u SNS neće biti pošteđen

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da su članovi kragujevačkog SNS u postupku izjašnjavanja o svakom funkcioneru i da će njihov stav biti prosleđen stranačkim organima, a niko neće biti pošteđen – „ni Stefanović, ni Đukanović, niti ja“.

Oružari najavljuju logorovanje ispred Ministarstva odbrane 5

Oružari najavljuju logorovanje ispred Ministarstva odbrane

Sindikat i radnici Zastave najavljuju skorašnji dolazak u Beograd i „logorovanje ispred Ministarstva odbrane“, u kojem se uporno prave „gluvi“, te, kako tvrde, ne čuju njihove apele vezane za određene kadrovske promene koje bi, kako veruju, pomogle opstanku fabrike.

Staro vojničko groblje u Šumaricama - najstarije i najveće u Srbiji 8

Staro vojničko groblje u Šumaricama – najstarije i najveće u Srbiji

Sa preko 90 priloga (fotografija, dokumenata, mapa i druge arhivske građe) reprodukovanih na 14 panoa, izložba „Staro vojničko groblje u kragujevačkim Šumaricama“ otvorena je u okviru Đurđevdanskih svečanosti Grada Kragujevca, 7. maja u Muzeju „21. oktobar“ u Kragujevcu, u Spomen-parku „Kragujevački oktobar“, u kome se ovo groblje i nalazi.

Nagrada za uništenje Radio-televizije Kragujevac 9

Nagrada za uništenje Radio-televizije Kragujevac

Pored beogradskih televizija TV Super SAT Commmunication i Preduzeće za informisanje Info 24 media (dele istu adresu i telefon u Beogradu), koje se dovode u vezu sa plagiranjem nezavisnih portala po Srbiji, a koje su na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja u Kragujevcu nedavno dobile po milion dinara (tražile šest od predviđenih devet miliona dinara), čak 500.000 dinara, na tom konkursu, dobio je i famozni „biznismen“ iz Kruševca Radoica Milosavljević.

Sindikat: Dok radnici štrajkuju, Fijat plastik izmestio mašine 10

Sindikat: Dok radnici štrajkuju, Fijat plastik izmestio mašine

Samostalni sindikat „Fijat plastik“, čiji radnici štrajkuju zbog smanjenja zarada, saopštio je da je Fijat „jednim siledžijskim aktom“ preneo deo proizvodnje iz te fabrike u „Fijat Krajsler automobili Srbija“ i „kradom od sindikata“ izmestio mašine.

Ukinuta vanredna situacija u Kragujevcu 11

Ukinuta vanredna situacija u Kragujevcu

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić danas je ukinuo vanrednu situaciju na teritoriji grada, koja je proglašena 27. juna prošle godine.

Čeka se strateški plan za celi Stellantis 12

Čeka se strateški plan za celi Stellantis

Pojedini domaći mediji ponovo su, tokom minulog vikenda, preneli da je kompanija Stellantis, nastala početkom godine spajanjem Fijat Krajsler i grupacije Pežo-Sit oen-Opel, potvrdila da nema nameru da Fijatovu fabriku seli iz Srbije.

PrvaPoslednja