Kragujevac

Nasilno postupanje policije u Kragujevcu: Do 30 dana pritvora za sedmoricu demonstranata 7

Nasilno postupanje policije u Kragujevcu: Do 30 dana pritvora za sedmoricu demonstranata

Sedmorici od jedanaest demonstranata koji  su uhapšeni 8. jula kasno uveče, neposredno nakon protesta i demoliranja dela zgrada Policijske i Gradske uprave u Kragujevcu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u tom gradu upravo je odredio  pritvor od 30 dana. Oni su osumnjičeni za nasilničko ponašanje na sporstkoj priredbi i javnom skupu.

Nezabeležena brutalnost policije i hapšenja "odreda" u Kragujevcu 8

Nezabeležena brutalnost policije i hapšenja „odreda“ u Kragujevcu

U Kragujevcu se ni danas, četvrtog dana nakon hapšenja grupe demonstranata koji su, u sredu uveče oko 22 sata, kamenicama, motkama, bakljama i Molotovljevim koktelima demolirali delove zgrada Policijske i Gradske uprave (nalaze se pod istim krovom), zvanično ne zna koliko je tačno učesnika u tim incidentima i neredima privedeno.

Hapšenja u Kragujevcu i Užicu 9

Hapšenja u Kragujevcu i Užicu

Odlazeći gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je da je „policija od privedenih trideset i nešto ljudi (nakon demoliranja zgrada gradske i Policijske uprave, u sredu uveče – prim. Z. R.) zaključila da petoro-šestoro nisu Kragujevčani“.

Urušavanje kulturno-istorijskog objekta usred Miloševog venca 11

Urušavanje kulturno-istorijskog objekta usred Miloševog venca

Deo zida zgrade Gradske tržnice u Kragujevcu, koja se nalazi u istorijskom kompleksu Milošev venac, srušen je tokom tekuće, uveliko, inače, kontroverzne rekonstrukcije tog objekta, koji je i sam kulturno-istorijski spomenik pod zaštitom nadležnih ustanova.

PrvaPoslednja