Kragujevac

Kragujevac: Popunjenost kapaciteta 78 odsto 4

Kragujevac: Popunjenost kapaciteta 78 odsto

U Kliničkom centru Kragujevac, prema današnjoj zvaničnoj informaciji, hospitalizovano je 314 pacijenata obolelih od kovida 19, te onih ili koji čekaju na rezultate, od kojih je 58 sa najtežom slikom, I koji su na intenzivnoj nezi.

Za medije u Kragujevcu izdvojiti 10 miliona 5

Za medije u Kragujevcu izdvojiti 10 miliona

Neformalna grupa Medijsko sklonište Kragujevac koju čine Udruženje Res Publika, Javnost doo – Kragujevačke novine, portal Glas Šumadije, Radio Zlatousti i agencija „Iz glave“, predložila je, u okviru javne rasprave o gradskog budžetu za 2021, da za“ostvarivanje i unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja“, iz gradske kase, umesto predviđena tri, bude izdvojeno deset miliona dinara.

Nikolić: Divno je videti ostvareni projekat 6

Nikolić: Divno je videti ostvareni projekat

Bivši gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić juče je prisustvovao otvaranju prve nadzemne garaže u centru Kragujevcu, za koju je, u oktobru prošle godine, položio kamen temeljac.

Napeta situacija u Topoli: Jovanović podneo tužbu Upravnom sudu 7

Napeta situacija u Topoli: Jovanović podneo tužbu Upravnom sudu

„Ljudima u Topoli upadalo se u kuće, meni je, uoči ponavljanja lokalnih izbora na dva najveća biračka mesta u varoši i okolini, na kuću bačen katran i otrovan pas labrador. Majka mi je tom prilikom videvši u dvorištu grupu ljudi sa fantomkama na glavi doživela fras. O svemu sam obavestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, ali ni on, ni niko drugi nije reagovao“.

Zaposleni u Fijat plastiku prete štrajkom 9

Zaposleni u Fijat plastiku prete štrajkom

Tokom sledeće sedmice treba da budu okončani višenedeljni pregovori između reprezentativnog Samostalnog sindikata i menadžmenta Fijat Krajslera o novom trogodišnjem kolektivnom ugovoru.

Bezimene firme u ime MTS-a razaraju ulice u Kragujevcu 10

Bezimene firme u ime MTS-a razaraju ulice u Kragujevcu

Udruženje građana Šumadijska regija zatražilo je danas od gradskih vlasti Kragujevca da odgovore da li neko u ime grada vrši nadzor nad radovima koje na kragujevačkim ulicama u ime MTS-a izvode „bezimene firme“.

Uklanjanje nezgodnog svedoka 12

Uklanjanje nezgodnog svedoka

Aktuelni generalni direktor Zastava oružja Mladen Petković, koji je do decembra 2018. bio „prvi čovek“ Krušika iz Valjeva, često je, u minulih godinu i kusur dana, bio pominjan u medijima koji su istraživali i pisali o poslovnim transakcijama valjevske vojne fabrike.

U Kragujevcu povećan porez na imovinu sa 0,3 na 0,4 odsto 13

U Kragujevcu povećan porez na imovinu sa 0,3 na 0,4 odsto

Tokom rasprave u gradskom parlamentu o povećanju poreske stope na imovinu fizičkih lica sa 0,3 na 0,4 odsto, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je da tu višu stopu imaju gradovi Srbije koji se najbrže razvijaju.

Stevanovićevi odbornici prebegli u SPAS 15

Stevanovićevi odbornici prebegli u SPAS

Mada Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića na minulim lokalnim izborima u Kragujevcu nije prešao cenzus, to ne znači da SPAS uskoro u kragujevačkom gradskom parlamentu neće da ima svoj odbornički klub.

PrvaPoslednja