Iskrivljena slika o muškarcima zbog rigidnog patrijarhalnog društva: Premijera predstave „Ručni rad” SKC-a Kragujevac 1Foto: SKC Kragujevac

 

Sutra, u četvrtak, 25. aprila u 20 sati u Sali PMF-a Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac izvešće premijeru predstave „Ručni rad”, po tekstu francuskog pisca Žan Klod Danoa.

Režiju predstave potpisuje Tatjana Nikolić, a uloge tumače: Emilija Mihailović, Julija Vučković i Tatjana Nikolić.

– Predstava „Ručni rad“ je francuska crna komedija, pisca Žan Klod Danoa, koja nas je veoma zabavila na prvo gledanje i čitanje da smo poželeli da se poigramo i napravimo svoju verziju ove priče, na radost cele organizacije, glumica i tehničara, kaže rediteljka Nikolić.

Predstava govori o ženama koje je prejak uticaj rigidnog patrijarhalnog društva naterao da imaju potpuno iskrivljenu sliku o muškarcima.

Iskrivljena slika o muškarcima zbog rigidnog patrijarhalnog društva: Premijera predstave „Ručni rad” SKC-a Kragujevac 2
Foto: Promo SKC Kragujevac

– Bez obzira na to što ovu predstavu čine tri živopisna ženska lika, u centru zbivanja je jedan muškarac. One vođene strahom, mržnjom i idealizacijom delaju kroz sve svoje postupke, što ovaj komad čini iskrenijim i zabavnijim, ističe rediteljka.

Radnja „Ručnog rada” je smeštena u bliskoj prošlosti, ali obrisi ovih ženskih osećanja mogu se pronaći i u današnjem društvu što ovaj komad čini savremenim.

– Nasmejaćemo se stvarima koje nas i dalje bole, u nadi za bolje sutra i težnji ka ravnopravnosti, najavljuju organizatori iz kragujevačkog SKC-a.

Žan Klod Danoa (76) savremeni francuski autor, rođen je u Parizu. Njegova prva drama „Ručni rad” nastala je 1977. godine i do danas se sa velikim uspehom izvodi u više od dvadeset zemalja sveta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari