Svet

Orban: Mađari i dalje ugrožena vrsta 2

Orban: Mađari i dalje ugrožena vrsta

Mađarski premijer Viktor Orban proglasio je prethodnu deceniju kao najuspešniju za Mađarsku u poslednjih 100 godina, ali je naveo i da je država bila ugrožena klimatskim promenama, kontinuiranim padom broja stanovnika i pretnjama po evropsku ekonomiju.

Edi Rama: Zapadnom Balkanu na putu ka EU neće biti lako 3

Edi Rama: Zapadnom Balkanu na putu ka EU neće biti lako

Albanski premijer Edi Rama ocenio je danas u Briselu da za zemlje Zapadnog Balkana neće biti lako da napreduju ka članstvu u Evropskoj uniji, ali je zahvalio predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu i čelnicima evropskih institucija na snažnim naporima za podsticanje procesa proširenja.

Od gripa u SAD umrlo 14.000 ljudi 9

Od gripa u SAD umrlo 14.000 ljudi

Američki zdravstveni radnici spremaju se za drugi talas gripa u komplikovanoj situaciji jer postoji dosta sličnosti izmedju običnog gripa i virusa korona, a u prvom talasu u SAD je od gripa obolelo 26 miliona ljudi, dok ih je 14.000 umrlo.

Južna Koreja: Ovacije za oskarovca 12

Južna Koreja: Ovacije za oskarovca

Povici dobrodošlice i aplauz zaorili su se aerodromskom zgradom u Inčonu u Južnoj Koreji, kada se pojavio reditelj filma „Parazit“ Bong Džun Ho, koji je doneo u domovinu istorijske Oskare, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Makron: Evropa mora da investira u Balkan 13

Makron: Evropa mora da investira u Balkan

Francuski predsednik Makron ocenio je da pregovori o članstvu ne treba da budu jedina politika Evropske unije (EU) prema Balkanu i da to nije obavezno najbolji način za jačanje evropskog uticaja u regionu, javlja Radio-televizija Srbije (RTS).