Svet

Ustaški simboli na kući Srbina u Hrvatskoj 2

Ustaški simboli na kući Srbina u Hrvatskoj

Socijaldemokratsak partija (SDP) Osijeka i Baranje osudila je „sramotni govor mržnje“ i ustaške natpise na kući pripadnika srpske nacionalne manjine u Budimcima kod Našica i smatra da su oni posledica ignorisanja ekstremističkih ideja i politike nečinjenja.

Prodaja oružja u svetu povećana za gotovo pet odsto 8

Prodaja oružja u svetu povećana za gotovo pet odsto

Prodaja oružja u svetu porasla je za gotovo pet odsto u 2018. godini a tržištem su dominirale SAD, pokazao je izveštaj Stokholmskog međunarodnog mirovnog istraživačkog instituta (SIPRI) objavljen danas.

U erupciji vulkana na Novom Zelandu jedan mrtav, ima nestalih 12

U erupciji vulkana na Novom Zelandu jedan mrtav, ima nestalih

Najmanje jedna osoba poginula je u erupciji vulkana koja se dogodila danas na ostrvu Vajt Ajlend, na severu Novog Zelanda, objavila je policija privremeni bilans nastradalih koji bi mogao da bude veći pošto još ima osoba koje se vode kao nestale.

Džonson za prijem visokokvalifikovanih stranaca 14

Džonson za prijem visokokvalifikovanih stranaca

Britanski premijer Boris Džonson predstavio je plan o migracijama koji bi trebalo da stupi na snagu posle „Bregzita“, a čiji je cilj smanjivanje broja nekvalifikovanih migranata.

Škoro oštro kritikovao predsednicu i premijera 15

Škoro oštro kritikovao predsednicu i premijera

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u nedelju je održan predizborni skup nezavisnog predsedničkog kandidata, kantautora Miroslava Škora, koji je u svom govoru oštro napao premijera Andreja Plenkovića i predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, prenosi Jutarnji list.