Svet

Tramp: Uredba o ograničavanju zaštite društvenih mreža od tužbi 2

Tramp: Uredba o ograničavanju zaštite društvenih mreža od tužbi

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp planira danas da potpiše uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od tužbi, dva dana pošto je kritikovao Tviter, koji je pozvao korisnike da provere činjenice iznete u njegova dva tvita, prenosi Glas Amerike.

BiH otvara granice za susedne države 11

BiH otvara granice za susedne države

Savet ministara Bosne i Hercegovine doneo je danas odluku o otvaranju granica BiH sa susednim državama 1.juna. Kako je rekao predsedavajući Saveta Zoran Tegeltija, odlučeno je da se otvore granice sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

Crna Gora osnovala javno preduzeće za rušenje bespravnih objekata 12

Crna Gora osnovala javno preduzeće za rušenje bespravnih objekata

Vlada Crne Gore odlučila je danas da osnuje preduzeće Zaštita prostora Crne Gore, sa glavnim zadatkom sprovođenja administrativnog izvršenja rešenja o rušenju, uklanjanju vraćanju u prvobitno stanje zemljišta i objekata, saopštio je generalni direktor Direktorata za inspekcijske poslove Aleksandar Dajković.

Nemačka pozvala ruskog ambasadora zbog navodnih sajber napada 13

Nemačka pozvala ruskog ambasadora zbog navodnih sajber napada

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas ruskog ambasadora da ga obavesti da Nemačka traži od EU da uvede sankcije jednom Rusu zbog njegove navodne uloge u hakovanju nemačkog parlamenta u vreme kada je radio za rusku obaveštajnu službu.