Svet

Više hiljada ljudi u protestnoj šetnji Podgoricom

Više hiljada građana danas je sa građanskog protesta u Podgorici zatražilo odgovornost nadležnih za stanje u državi, ostavke najviših državnih zvaničnika i uprave Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

U Parizu privedeno 50 osoba uoči početka protesta Žutih prsluka

Pariska policijska prefektura saopštila je da je od jutros privela 51 osobu pred proteste građanskog pokreta „Žuti prsluci“, kojem je zabranjeno okupljanje u određenim delovima grada zbog nasilja i nereda prošle subote, preneo je list „20 minuta“ (20 Minutes).

Muke „predsednika bez korena“

Izraz „društveni lift“ je preživio cijelo dvadeseto stoljeće tokom kog je klasna borba imala svoje puno značenje.

Vašington čeka rezultate Mulerove istrage o ruskom mešanju u izbore

Specijalni savetnik američkog Ministarstva pravde Robert Muler završio je svoju dugu i spornu istragu o mogućem ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD koja je bacila senku na predsedavanje Donalda Trampa, i očekuje se da će Ministarstvo pravde objaviti glavne nalaze iz izveštaja možda već danas.

UN: Golanska visoravan pripada Siriji

Zamenik zvaničnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Farhan Hak izjavio je danas da status Golanske visoravni ostaje nepromenjen, uprkos najavi američkogh predsednika Donalda Trampa da će SAD priznati suverenitet Izraela na toj teritoriji.