Svet

Pažin: CG uradila sve da bi došlo do izručenja Marovića

Crna Gora je uradila sve što je bilo potrebno da bi došlo do izručenja Svetozara Marovića, rekao je ministar pravde Zoran Pažin i dodao da je zvaničan odgovor izostao i ako tako i dalje bude, kako je rekao, pitajte nadležne organe u Srbiji zašto je to tako.

Prvo hapšenje u slučaju David Dragičević

Banjalučanin A.K. (36) uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom mladića Davida Dragičevića, a Osnovni sud u Banjaluci odredio mu je jednomesečni pritvor, saopšteno je iz Okružnog javnog Tužilaštva, prenosi RSE.

Potonuo brod, više od 100 mrtvih

Više od 100 ljudi je izgubilo život nakon što je na jezeru Viktorija u Tanzaniji potonuo putnički brod, ali se predviđa da će taj broj biti mnogo veći.

Dvojica lidera na vrhu “svete planine”

Južnokorejski predsednik Mun DŽae In ostvario je jednu od svojih najvećih želja: popeo se na planinu Paektu u Severnoj Koreji, zajedno sa liderom ove zemlje Kim DŽong Unom.

Zaev sa Pensom

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je na sastanku sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom u Vašingtonu istaknuto da je Makedonija dogovorom sa Grčkom obezbedila zasluženo mesto u evroatlantskim strukturama, čime će biti osiguran mir, stabilnost i prosperitet za građane Makeodnije.

Odbijen predlog Tereze Mej

Predlog britanske premijerke Tereze Mej o trgovinskim odnosima sa Evropskom unijom posle izlaska Britanije iz članstva nije ostvariv, ocenio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk posle samita šefova država i vlada EU u Salcburgu.