Svet

Lidl ne dolazi u Crnu Goru

Nemački trgovački lanac Lidl, nakon nedavnog otvaranja prodavnica u Srbiji, ne razmišlja o širenju poslovanja i na crnogorsko tržište, prenosi Radio Televizija Crna Gore.

Uhapšeni opozicioni lideri u Azerbejdžanu

Policija je u Bakuu uhapsila dvojicu opozicionih vođa zbog toga što su pokušali da organizuju povorku i planirali su da polože cveće u nacionalnom groblju, poznatom pod imenom Aleja mučenika.

Trampovi tvitovi potisnuli Makronove komemoracije

Obilježavanje stote godišnjice od svršetka Prvog svjetskog rata, bilo je za Francuze nova prilika da se nađu oči u oči sa svojom istorijom, u jednom od onih trenutaka kad je jasnije šta istorija znači za jednu naciju, kao njen temelj ali i kao teret.

DW: Princ lično naredio ubistvo?

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman lično je naredio ubistvo disidenta Džamala Kašogija – to su, prema pisanju Vašington posta, saznanja američke obaveštajne službe CIA. Time dalje raste pritisak na Rijad.

Kongresmen Po pozvao Trampa u Srbiju

Kopredsedavajući Srpskom kokusu u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po, uputio je pismo američkom predsedniku Donaldu Trampu, u kome navodi da bi trebalo da poseti Srbiju, koja može da obezbedi trajni mir i prosperitet izgradnjom bližih veza sa transatlantskom zajednicom.