Svet

NATO može naterati Ruse da odu sa Krima 3

NATO može naterati Ruse da odu sa Krima

NATO mora da obuzda gomilanje ruske vojske duž ukrajinske granice, inače reskira rat između dve države, izjavio je juče ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba, na konferenciji za novinare u sedištu alijanse.

Slovenačka opozicija i vlada u novom klinču, sada oko BiH 9

Slovenačka opozicija i vlada u novom klinču, sada oko BiH

Navodni „non-pejper“ koji je slovenački premijer Janez Janša poslao u Brisel, prema navodima nekih zvaničnika u BiH i lokalnih medija, dodatno je zaoštrio ionako napete odnose izmedju vladajuće stranke i opozicije u zemlji koja sredinom godine preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije.

Krah jermenske mitologije 11

Krah jermenske mitologije

Pozivajući se na članak Ambasade Jermenije u Republici Srbiji od 22. marta 2021. godine koji je objavljen na portalu novina „Danas“ i koji nema veze sa istinom, želeli bismo da se osvrnemo na istorijske činjenice.

RSE: Uloga Izraela u opstrukciji nuklearnog pogona u Iranu 13

RSE: Uloga Izraela u opstrukciji nuklearnog pogona u Iranu

Poslednji incident u iranskom nuklearnom pogonu Natanz mogao bi da nanese značajan udarac nuklearnom programu Irana, ali i da umanji mogućnosti Teherana u razgovorima sa SAD o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. čemu se otvoreno protivi Izrael koji se sumnjiči za sabotažu, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE) pisanje svetskih medija.