Svet

Masovni protesti protv oružja u SAD

Ogorčeni učestalim pucnjavama u školama, stotine hiljada Amerikanaca izaći će u subotu na ulice na protest protiv vatrenog oružja.

Terorista ubijen pošto je likvidirao dve osobe

Francuski policajac koji je ponudio sebe u zamenu za oslobađanje taoca kojeg je u supermarketu na jugu Francuske držao naoružani napadač, podlegao je povredama, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Žerar Kolom.

Neredi u Kataloniji zbog poternica protiv katalonskih vođa

Hiljade demonstranata izašle su na ulice u gradovima širom Katalonije posle odluke španskog suda da zatvori pet katalonskih lidera zbog njihove uloge u secesiji te oblasti i da izda međunarodne poternice za još šest katalonskih vođa koji se nalaze u inostranstvu.

Tramp pretio vetom, pa potpisao

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je potpisao zakon o finansiranju vlade vredan 1.300 milijardi dolara, iako je ranije tokom dana na Tviteru pretio da će staviti veto na meru, koju su usvojili Predstavnički dom i Senat.

Kina preti bojkotom američkih proizvoda

Rešenost Donalda Trampa da podigne carine na 60 milijardi dolara za kineski uvoz podstakla je izglede za trgovinski rat koji preti da „proguta“ globalnu ekonomiju.

Rusija „vrlo verovatno“ odgovorna za trovanje

Evropska unija je opozvala svog ambasadora u Moskvi pošto su se njeni lideri složili da je „vrlo verovatno“ da je Rusija odgovorna za napad nervnim gasom u Velikoj Britaniji.

Han: Dobar sastanak sa Tačijem

Eropski komesar sa susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han napisao je, na svom tviter nalogu da je imao dobar sastanak sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.