Svet

Ankara pozvala SAD da utiču na povlačenje Kurda iz Sirije

Turska je danas pozvala SAD da utiču na povlačenje kurdskih snaga sa severoistoka Sirije „bez incidenata“, u skladu sa dogovorom o okončanju turske ofanzive u tom delu Sirije, izjavio je portparol turskog predsedništva Ibrahim Kalin.

Demonstracije protiv Bregzita u Londonu

Desetine hiljada protivnika izlaska Velike Britanije iz EU danas demonstrira u Londonu dok parlament raspravlja o novom sporazumu o uređenom Bregzitu.

Komunotarizam, bolest francuskog društva

Često je dovoljan u Francuskoj i jedan sporadičan incident, kao sitna varnica od koje plane požar, pa da se rasprave o islamu i republici vrate, uvijek u pretjeranom obliku, kao glavna tema u medijima i u javnosti u najširem smislu.

Zaev zatražio vanredne izbore

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zatražio je danas raspisivanje vanrednih izbora nakon jer zemlje nije dobila datum za početak pregovora o pristupanju EU.

DW: Da li je proširenje EU zauvek mrtvo?

Francuski veto za Skoplje i Tiranu izraz je duboke skepse prema proširenju EU, kažu sagovornici DW. Verodostojnost EU na Balkanu nikada nije bila na nižim granama. Ima li još uopšte mesta za optimizam?

Nove američke sankcije Kubi

SAD su uvele nove sankcije Kubi zbog kršenja ljudskih prava u toj zemlji ali i zbog podrške Havane predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.