Svet

Doživotni zatvor za 104 bivša vojnika

Turski sud je osudio 104 bivša pripadnika vojske na doživotni zatvor zbog umešanosti u pokušaj državnog udara 2016. godine, javili su državni mediji.

Bez milosti za džihadistkinje

U maloj ćeliji suda u Bagdadu, francuska državljanka Đamila Boutoutao ljulja svoju dvogodišnju ćerku i preklinje za pomoć. Boutoutao, stara 29 godina, optužena je da je član Islamske države.

Tramp: Odlaganje sastanka sa Kimom?

Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je mogućnost odlaganja susreta sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, planiranog za 12. jun u Singapuru.

Amerika traži podršku EU za pritisak na Iran

Iranu su uvedene najgore sankcije u istoriji, ocenio je danas ministar inostranih poslova Islamske Republike Džavad Zarif osuđujući potez Sjedinjenih Država.

Blokirana izgradnja Nobelovog centra u Stokholmu

Švedski sud blokirao je kontroverzni projekt izgradnje Nobelovog centra u Stokholmu koji bi po mišljenju kritičara, predvođenih kraljem Karlom XVI Gustafom, mogao uništiti istorijsku četvrt glavnog grada, prenosi Hina.

Najavljeni brojni protesti u Francuskoj

U Francuskoj će danas biti održani brojni protesti širom zemlje gde raste nezadovoljstvo zaposlenih u javnim službama, preneli su francuski mediji podsećajući da su to treće najavljene velike demonstracije od dolaska predsednika Emanuela Makrona na vlast.

Još jedna žrtva avionske nesreće na Kubi

Jedna od tri preživele putnice avionske nesreće prošle nedeje na Kubi preminula je u bolnici, saopštilo je danas kubansko Ministarstvo zdravlja i dodalo da se tom smrću broj žrtava popeo na 111.