Svet

Međunarodni centar „Simon Vizental“: Tompsonu nije mesto na dočeku

Međunarodni centar sećanja na holokaust, zaštitu ljudskih prava i Jevreja „Simon Vizental“ saopštio je danas da pevač Marko Perković Tompsonun nigde ne treba da bude počasni gost i nije mu bilo mesto na Trgu bana Jelačića za doček fudbalera reprezentacije Hrvatske sa Svetskog prvenstva.

Direct Media preuzima Pink M

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) danas je izdao saglasnost za promenu vlasničke strukture televizije Pink M, koju će preuzeti privredno društvo Direct Media d.o.o. iz Beograda.

Rusija je Trampova Monika Levinski

Helsinški susret američkog predsednika Donalda Trampa s ruskim kolegom Vladimirom Putinom za američkog predsednika i ceo medijski globus bio je spektakl koji se može uporediti samo s jednim drugim događajem…

Svet obeležava Međunarodni dan Nelsona Mandele

Danas se obeležava Međunarodni dan Nelsona Mandele (Mendela), koji je njegova fondacija ove godine posvetila akciji protiv siromaštva, u čast Mandeline borbe protiv siromaštva i promovisanja socijalne pravde za sve ljude.

Nakon dve godine Turska ukida vanredno stanje

Službena Ankara danas i službeno ukida vanredno stanje koje je u Turskoj uvedeno pre dve godine nakon neuspelog pokušaja državnog udara. Ali, portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin je najavio da će se, uprkos ukidanju vanrednog stanja, „borba protiv terorizma nastaviti u okviru postojećih uredbi i zakona“.

Uhapšen pod sumnjom da je bebi dao pivo

Policija Šri Lanke uhapsila je muškarca pod sumnjom da je svom jednogodišnjem sinu dao da pije pivo, izjavio je portparol policije Ruan Gunasekera, a prenosi Srna.

Obama: Sloboda štampe je pod napadom

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama izjavio je danas u govoru u Johanesburgu da je sloboda štampe pod napadom.

U Crnoj Gori održan parastos Draži Mihajloviću

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori održala je u utorak uveče ispred bogomolje Svetog Nikole kod Herceg Novog parastos četničkom komandantu Dragoljubu Draži Mihailoviću, obeležavajući 72 godine od njegovog streljanja.