Inspekcija počela oduzimanje vozila „linijskog taksija” u Kragujevcu 1

 

Inspektorat za saobraćaj i puteve Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju grada Kragujevca u prethodnom periodu sproveo je niz akcija suzbijanja protivzakonitog javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji grada Kragujevca.

Kao rezultat sprovedenih akcija, iz saobraćaja je isključeno više motornih vozila kojima je vršen protivzakonit javni prevoz putnika od strane lica koja nemaju svojstvo prevoznika – tzv. „linijski taksi”.

Protiv učinioca navedenih prekršaja pokrenuto je više postupaka pred Prekršajnim sudom u Kragujevcu.

Do ovog trenutka dva predmeta su pravnosnažno okončana izricanjem odgovarajućih sankcija, kojima je pored propisane novčane kazne izrečena i zaštitna mera oduzimanja motornih vozila, koja su poslužila kao predmet izvršenja prekršaja.

Gradska uprava za inpekcijske poslove i komunalnu miliciju grada Kragujevca u predstojećem periodu nastaviće sa sprovođenjem akcija i vršenjem inspekcijskog nadzora nad licima koja obavljaju javni prevoz putnika koji je zabranjen Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i da će protiv istih biti pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim organima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari