Grad Kragujevac: Počeli radovi na Severnoj obilaznici, sve ide po planu 1foto FoNet/MGSI

U toku su zemljani radovi na izgradnji prve faze Severene obilaznice u dužini od pet kilometara, od postojeće brze saobraćajnice Kragujevac – Batočina do buduće petlje ka planiranoj industrijskoj zoni u Cvetojevcu, saopštila je danas gradska uprava Kragujevca.

Zemljani radovi obuhvataju raščišćavanje terena, pripremu podloge, kopanje kanala i izgradnju nasipa, navedeno je u saopštenju.

Zamenik gradonačelnika Dejan Ružić rekao je da „sve ide po planiranoj dinamici“.

On je dodao da je obaveza izvođača da uporedo sa izgradnjom prve faze radi na pripremi projektno tehničke dokumentacije za preostalih 17 kilometara brze saobraćajnice.

Prilikom obilaska radova gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić ocenio je da će zahvaljući toj brzoj saobraćajnici grad biti rasterećen i da će se smanjiti zagađenje vazduha.

„Severna obilaznica uticaće i na razvoj industrije imajući u vidu da je uz nju planirana nova industrijska zona sa svim potrebnim infrastrukturnim uslovima za investiture“, rekao je Dašić.

Prema ugovoru koji je potpisan između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i izvođača radova, konzorcijuma koji predvodi „Srbija autoput“, završetak izgradnje Severne obilaznice predviđen je za 48 meseci odnosno krajem 2027. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari