Uhapšena dvojica Novosađanina zbog falsifikovanja robe: Prodavali keks i kućnu hemiju po pijacama 1Foto: Danas/A. L.

Tržišni inspektori Ministarstva trgovine u prethodnim danima otkrili su ilegalnu proizvodnju falsifikata kućne hemije deterdženata i šampona marke „Procter&Gamble“, kao i falsifikovanog keksa „Plazma“, a uhapšteni su Novosađani S. J. (42) i M. J. (51) zbog sumnje na falsifikovanje robe.

Policija u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu i Republičkom tržišnom inspekcijom, uhapsila je dvojac zbog sumnje da su učinili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga i nedozvoljena trgovina.

Uhapšen je i M. M. (46) sa područja Beograda, protiv koga će biti podneta krivična prijava za pomaganje u izvršenju krivičnog dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

Pretresom na više lokacija, na području Novog Sada i Beograda, policija je, u Veterniku, pronašla veću količinu falsifikovanih prehrambenih i proizvoda kućne hemije, kao i opremu za njihovu proizvodnju i pakovanje.

Pronađeno je, između ostalog, više od dve hiljade konditorskih proizvoda, 26 buradi sa sirovinom za pravljenje deterdženata, više od 11 hiljada komada ambalaže za konditorske proizvode i kućnu hemiju.

S. J. i M. J. određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Ministar trgovine Tomislav Momirović prethodno je izjavio da su tržišni inspektori Ministarstva trgovine otkrili ilegalnu proizvodnju falsifikata kućne hemije, deterdženata i šampona marke „Procter&Gamble“, kao i falsifikovanog keksa Plazma.

Dodao je da je sva roba bila namenjena daljoj prodaji na pijacama, a da je „iza svega stajala dobro organizovana grupa sa područja Novog Sada“.

Momirović je dodao da je u toku inspekcijski nadzor u Beogradu koji se odnosi na kontrolu štamparije koja je pravila ambalaže za krivotvorene konditorske proizvode, pri čemu su pripadnici MUP oduzeli laptop, računar i mobilni telefon.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari