Igor Mirović više neće biti na čelu Vlade Vojvodine: "Radiću neke druge poslove" 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Igor Mirović više neće obnašati dužnost predsednika Pokrajinske vlade, saopštio je to juče na otvaranju nove zgrade Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu.

Kako je rekao, svoje delovanje nastaviće u nekom drugom smeru, ali funkcije u političkom životu Vojvodine više neće obavljati.

– Posle 34 godine, gotovo na istom mestu, ovo je moje poslednje veče posvećeno javnom delovanju u Novom Sadu i Vojvodini, jer ću od narednih nekoliko meseci ili nedelja, raditi neke druge poslove. Više se Novom Sadu i Vojvodini, u političkom smislu, neću vraćati – rekao je Mirović, a piše 021.rs.

Ovakva odluka Mirovića bila je donekle i očekivana jer u poslednjoj kampanji za pokrajinske i parlamentarne izbore uopšte nije ni učestvovao.

Kao premijer Vojvodine nije se našao niti na jednom reklamnom materijalu Srpske napredne stranke, čak niti u Novom Sadu.

Mirović je jedan od najiskusnijih funkcionera u našoj zemlji, u Vojvodini u tom smislu verovatno i bez konkurencije, pa ćemo uskoro videti da li je ovo i konačno zbogom njegovoj političkoj karijeri.

Mediji su godinama pisali da Mirović i Miloš Vučević novi mandatar Vlade i predsednik SNS, nisu u dobrim odnosima, što su oni s vremena na vreme u javnosti znali da demantuju.

Međutim, koplja između naprednjačkih struja iz Pokrajine i Novog Sada kojeg je tada predvodio Vučević, lomila su se u nekoliko navrata čak i javno, ali i prelivala na druge institucije poput Kliničkog centra Vojvodine kada su ingerencije nad ovom ustanovom prebačene sa Vlade Vojvodine na Skupštinu Vojvodine, što je Mirović označio kao nezakonito.

Činjenica je i da se Mirović u organizovanim stranačkim jurišima na političke protivnike nekako držao po strani, nije se isticao u javnom blaćenju raznih oponenata SNS u društvenom životu, što su njegove kolege Vučević ili primera Milenko Jovanov znali često i da predvode.

Igor Mirović je rođen 1968. godine u Kruševcu. Osnovnu školu „Miloš Crnjanski“, Srednju medicinsku školu „7. april“ i Ekonomski fakultet završio je u Novom Sadu. Diplomirao je 1995. godine, na smeru Međunarodni ekonomski odnosi.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke je od osnivanja 2008. godine. Pre toga je bio istaknuti član Srpske radikalne stranke.

Od 1992. do 1994. bio je potpredsednik Skupštine, a 2004. godine glavni stručnjak za finansije Grada Novog Sada.

Poslanik u Skupštini AP Vojvodine bio je u četiri mandata – od 1996. do 2000, od 2004. do 2008, od 2008. do 2012. i od 2012. do 2013. godine. Od 2008. do 2012. godine bio je potpredsednik Skupštine.

Dužnost predsednika Pokrajinske vlade obavljao je od 2016. godine.

U Narodnoj skupštini Republike Srbije bio je poslanik od 1992. do 1996, od 1996. do 1998. i od 2003. do 2007, a poslanik u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije od 2000. do 2003. godine.

U Vladi Republike Srbije obavljao je dužnost zamenika ministra finansija od 1998. do 2000, ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu bio je od 2013. do 2014, a vršilac dužnosti ministra privrede 2014. godine.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari