Kocka, kocka, kockica

Peđa Popović

Kao novinar i urednik kalio sam se u raznim Blic izdanjima, BIRN-u, E-novinama, Istinomeru, Yellow cabu.... U Beogradu i Sarajevu. Objavljivao tekstove u sledećim izdanjima: “Dani (BH)”, B92.net, “Evropa”, „Reporter“...  Tekstovi republikovani u stranim i domaćim web izdanjima. Verujem u ljudska prava, moć istine i da su kultura i obrazovanje osnova društva. Van novinarskog posla ponosan na osimišljavanje i pokretanje festivala Dani Sarajeva u Beogradu. Aktivista, po malo i sportista. Ljubitelj putovanja i fotografije. Još tekstova možete da pročitate pedjapopovic.info.

Praznici i/ili radni dani

Prodavnice, butici, kafići, restorani već rade dvokratno do 21, 22 ili više časova i argumentacija da se ne stiže tokom radnih dana zaista ne stoji. Stoji navika, lenjost i budimo iskreni, nedostatak empatije i višak licemerja, jer se to dešava nekome drugom.

Otkucavaju ekološke bombe u Srbiji

Po potezima koje je vlast popovlačila jasno je da nisu rezultat svesti već moranja, a jasno je da je pritisak građana u nedostatku političke volje i slabosti institucija možda i najjači alat za odbranu voda, vazduha i zemlje.

Zašto je uspeo ekološki ustanak

Čini se da i pored toga što nije bilo 50 ili 100 hiljada ljudi prepoznat je potencijal nezadovoljstva građana, što je za rejtingom opsednutu vlast, mnogo važnije od npr. zaista zdrave životne sredine i zdravlja građana.

Pob(j)eda je Crne Gore

Već dan-dva posle izbora u Crnoj Gori i najave prve promene vlasti nakon gotovo 30 godina, u Srbiji koja je rezultate izbora pratila više nego svoje mesec i po ranije, nametnule se najmanje dve pogrešne teme - da je sve gotovo tj. da nova vlast sigurno preuzima vođenje države - odnosno da je Milo izgubio vlast, da a umesto njega dolaze razuzdani četnici i da će Crna Gora odbaciti državnost, poleteti u zagrljaj Srbije i Rusije.

„Blistavi“ naprednjački um

Sudeći po dosadašnjem iskustvima vremena oko izbora su posebno kritična za Srpsku naprednu stranku. Ne toliko zbog rezultata jer im poslednjih godina baš dobro ide, koliko zbog ideja koje se ne mogu nazvati pametnim, promišljenim, već naprotiv - sumanutim i štetnim.
PrvaPoslednja