Kocka, kocka, kockica

Peđa Popović

Kao novinar i urednik kalio sam se u raznim Blic izdanjima, BIRN-u, E-novinama, Istinomeru, Yellow cabu.... U Beogradu i Sarajevu. Objavljivao tekstove u sledećim izdanjima: “Dani (BH)”, B92.net, “Evropa”, „Reporter“...  Tekstovi republikovani u stranim i domaćim web izdanjima. Verujem u ljudska prava, moć istine i da su kultura i obrazovanje osnova društva. Van novinarskog posla ponosan na osimišljavanje i pokretanje festivala Dani Sarajeva u Beogradu. Aktivista, po malo i sportista. Ljubitelj putovanja i fotografije. Još tekstova možete da pročitate pedjapopovic.info.

„Blistavi“ naprednjački um

Sudeći po dosadašnjem iskustvima vremena oko izbora su posebno kritična za Srpsku naprednu stranku. Ne toliko zbog rezultata jer im poslednjih godina baš dobro ide, koliko zbog ideja koje se ne mogu nazvati pametnim, promišljenim, već naprotiv - sumanutim i štetnim.

Najteži Novakov poraz

Svetski teniser broj jedan, doživeo je do sada najveći poraz u karijeri, za koji nije bio kriv toliko jak protivnik, sudija, loša forma, već sopstvena zabluda.

Sveta nedelja

Neretko oni koji se zalažu za težak rad svih sedam dana u sedmici su po pravilu oni koji ne moraju da rade nedeljom ili praznikom. Poput predsednika Aleksandra Vučića.

Srećna Nova 1945.

Ove sezone izostale su najave dolazaka brojnih turista. Bugari kao da su se smorili prošle godine, pa su promenili destinaciju, dok devizni priliv takođe nije više “in”. Nije pominjano ni to da ljudi navodno više i lakše troše kada je grad okićen.

Skupo, skuplje, Crvena zvezda

“Istorijska” odluka uprave crveno belih da najjeftiniji komplet za tri meča košta 12.000 dinara bio je pravi šok za milionsku armiju navijača. Kada se pomisilo da nema dalje, usledilo je još jedno povećanje...

Magic people, voodoo people

Iako je prošlo gotovo četvrt veka, a ni mi ni Prodidži nismo tako mladi, lepi i ludi, taj nastup bio je i ostao “THE KONCERT”, dokaz da smo uprkos svemu oko nas - normalni, da nismo nestali, kamen međaš za neke buduće dane, mesto prepoznavanja, stav i ekstaza kakva se retko kada doživljava.
PrvaPoslednja