Ekonomski dnevnik

Aleksandar Milošević

Novinar, urednik Ekonomije u Danasu. Radio u Glasu javnosti i Balkanu. Pisao za NIN, BIRN, Biznis i finansije... U novinarstvu od 2003. godine.

Vučićev život na minimalcu

Bila je godina 2004. kada je radikalski političar Aleksandar Vučić pristao na novinarski eksperiment: živeće mesec dana od tadašnje prosečne srpske plate od 175 evra, umesto od svoje mnogo veće, poslaničke.

500 evra

Imamo novo obećanje. Prosečna plata će do kraja godine biti 500 evra. Možda vam se čini da ste to obećanje već negde čuli? Recimo u januaru 2016. kada je tadašnji premijer Aleksandar Vučić obećao da će u 2017. prosečna plata biti 500 evra.

Vučićev šverc-komerc

"Ne čitam Danas. Oni govore isto što i Tači i Haradinaj", rekao je ovog vikenda predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Komentarišući reportažu u ovim novinama u kojoj je sugerisano da humanitarne krize na Kosovu nema, Vučić je zatim dodao: "Već više od godinu dana postoji sinhronizovana akcija u kojoj treba predstaviti Srbe sa Kosova kao kriminalce i produženu ruku Beograda, koji su uvek krivi za sve".

Cena istine

Ovog vikenda, Danas je proslavio 22. rođendan i u 23. godinu ušao s jednom promenom, značajnom možda i više na simboličkoj nego na praktičnoj ravni. Formirali smo Klub čitalaca, zajednicu ljudi koji veruju u vrednost novinarstva iza kakvog stoji naša kuća.

Huavej – Trampov paradoks moći

Poznati ekonomista Branko Milanović nedavno je napisao da je Vladimir Putin serijom taktičkih pobeda svoju zemlju konačno doveo do strateškog poraza. Nešto slično bi se ovih dana moglo konstatovati i za Donalda Trampa.

Vučić:Istina = 4:0

Pretprošle nedelje Siniša Mali nas je ubeđivao da je Srbija u top 10 ekonomija Evrope, a prošle nedelje je predsednik Aleksandar Vučić nastavio njegov primer, ubeđujući nas da ćemo za pet godina živeti 44 odsto bolje nego sad.

Siniša Makijaveli

Makijaveli je, da ga parafraziramo po sećanju, tvrdio da je bolje imati vladaoca koji zlikovac, ali bar zna šta radi, nego nekog naivnog dobricu.
PrvaPoslednja