Ekonomski dnevnik

Aleksandar Milošević

Novinar, urednik Ekonomije u Danasu. Radio u Glasu javnosti i Balkanu. Pisao za NIN, BIRN, Biznis i finansije... U novinarstvu od 2003. godine.

„Nekakav miting“

Prošle nedelje na ovom mestu je pisalo da će nam kada dođe u Beograd, Putin umesto Fijata dati sir. To se ispostavilo kao netačno. Nismo dobili ni sir.

Pet litara patriotizma

"Molio sam premijera Sagintajeva, molio sam predsednika Nazarbajeva, molio sam i Vladimira Putina da nam dozvole... ja sam molio i za 5.000 automobila", rekao je nedavno jedan čovek.

Kopernikanski obrt

Odmah pošto je Telekom Srbija kupio kablovskog operatera Kopernikus za 195 miliona evra naslov "kopernikanski obrt" se u svojoj očiglednosti toliko nametao da ga skoro niko na kraju nije stavio.

Ko brine o čitaocu?

U Srbiji je čitanje novina postalo skoro pa suvišna aktivnost. Ne zato što u njima nema šta da se pročita, već zato što unapred znate šta će u njima pisati.

Are We Doing Business

Ako ste prošle nedelje pažljivo pratili vesti, verovatno ste uspeli da čujete da je Srbija na novoj Duing biznis listi Svetske banke pala za pet mesta.

Duvaću, duvaću i srušiću ti kuću

Ovog petka Skupština Srbije je usvojila niz zakona, među kojima jedan ekonomski, posebno loš za naš "demokratski kapacitet". NJime se Ministarstvu građevine daje pravo da ruši nelegalne građevine čiji vlasnici pred sudom i dalje osporavaju rešenje o rušenju.

Milost Vučićeva

Ove subote, Narodna skupština je usvojila izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju kojima je ukinuto usklađivanje penzija dva puta godišnje sa rastom inflacije i BDP-a.
PrvaPoslednja