Ekonomski dnevnik

Aleksandar Milošević

Novinar, urednik Ekonomije u Danasu. Radio u Glasu javnosti i Balkanu. Pisao za NIN, BIRN, Biznis i finansije... U novinarstvu od 2003. godine.

Da Hrvatskoj crkne krava!

Srbija će sledeće godine prestići Hrvatsku po BDP-u, ponosno je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS. I ne da će je prestići bilo kako, već baš onako "kao što će Kina za dve i po do tri godine prestići Ameriku".

„Tajkunski“ razgovori

Nedavno je autoru ove kolumne zazvonio telefon sa neočekivanim predlogom: poziv za neformalni razgovor sa predstavnicima krupnog biznisa u Srbiji okupljenim oko kluba Privrednik.

Vaša država, vaših i 100 evra

To da je vlast odlučila da 100 evra podeli svim građanima starijim od 18 godina kako bi kupila njihove glasove na predstojećim izborima je toliko očigledno da ne vredi ni pominjanja, ali opet i toliko bezočno i, nema sumnje, toliko efikasno, da se ipak mora pomenuti.

Imati, a nemati

Epidemija koja hara celim svetom donela nam je mnoge tegobe, ali nam usput otkriva i razne, u redovnom stanju, neprimetne činjenice o našim životima.

Šeprtlje i mi

Bez ikakve zle namere, i ma koliko voljan da razume sve teškoće s kojima se naša vlast mora svakodnevno rvati, kao uostalom i sve druge vlasti u svim drugim državama u ovoj krizi, čovek ne može, a da se sa lakim razočaranjem koje dolazi od niskih očekivanja ne zapita: "Zar je moguće da ni ovo nisu mogli da urade kako treba?".

Pare ili život

Rečenicu iz naslova redovno izgovaraju negativci u američkim filmovima pre nego što će iz banke izaći sa džakom dolara uzetim iz trezora koji im je prethodno otključao prestrašeni šef filijale, pošto je posle kratkog razmišljanja zaključio mu je više stalo do sopstvenog vrata nego do tuđeg bogatstva.
PrvaPoslednja