Ekonomski dnevnik

Aleksandar Milošević

Novinar, urednik Ekonomije u Danasu. Radio u Glasu javnosti i Balkanu. Pisao za NIN, BIRN, Biznis i finansije... U novinarstvu od 2003. godine.

Neprijatelj iznutra

Pre nedelju dana u Srbiji je otkriven prvi slučaj korona virusa. Osam dana kasnije broj obolelih se popeo na 46. U trenutku u kom vi ovaj tekst čitate, taj broj je još veći.

Najsmešniji virus na svetu

Na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu prošle nedelje se dogodilo nešto interesantno. Delegacija jedne opštepoznate međunarodne finansijske institucije, tek što se smestila u Grand, dobila je naređenje da odmah napusti skup i hitno se vrati nazad, svaki član u zemlju iz koje je doputovao.

PIOterapeut

Po jednom od popularnijih tumačenja prirode aktuelne vlasti, SNS se ni po čemu ne razlikuje od nekadašnjeg DS-a, sem po intenzitetu svog delovanja. Ova vlast je ona vlast, na steroidima.

Kome smeta Zorana?

Igra prestola uživo. Na manje od tri meseca od parlamentarnih izbora, istovremeno sa međustranačkim obračunima na liniji SNS - opozicija, moralnim i praktičnim posrtanjima i odupiranjima zovu cenzusa od tri odsto, izdajama koje najuvaženiji prvaci poklanjaju svojim strankama u finišu okupljanja pred bojkot i opštoj zbunjenosti na lokalu - u samoj vlasti se odvija ništa manja drama.

Kakva luda nedelja

ZAGAĐENJE: Život u magli je pravi opis stanja našeg društva, pa je nekako i prikladno da smo prošlu nedelju prepunjenu neprozirnom, ali zagušujućom političko-ekonomskom atmosferom, proveli i bukvalno u magli.

900 evra je novih 500 evra

Trke pasa su zanimljiva pojava. Ne zbog ljudi koji frenetično urlaju navijajući za ono kuče na koje su položili opkladu, a još manje zbog pasa, iznurenih u uzaludnom, sizifovskom nadtrčavanju. Ne. Trke pase su zanimljive zbog mamca.

Moralni odron

"Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će usvojeni set poreskih zakona doprineti daljem rastu privrede i otvaranju novih radnih mesta."

Statistika, naša dika

Nezaposlenost u Srbiji pala je na 9,5 odsto, objavio je 29. novembra Republički zavod za statistiku. Ali, mi smo to, naravno, već znali. Jer, 28. novembra, samo dan ranije, taj podatak je prvi saopštio predsednik Aleksandar Vučić.

100 godina do standarda EU

Srbija će do standarda Evropske unije stići za 200 godina, objavila je Svetska banka. Srbija će do standarda starih 15 članica EU stići za 185 godina, izračunao je Dušan Vujović.
PrvaPoslednja