Virtuelni vrt

Vladimir Matković

Novinar je kulturne rubrike Danasa od 1999. godine, svoj novinarski život počeo je na kulturnoj ribrici Politike. Zanimaju ga književnost, umetnost i humanističke nauke. Govori engleski, španski i italijanski, a upravo savladava osnove turskog jezika.

Krcko

Stalno se govori o tome da su deca naše najveće bogatstvo, da na mladima svet ostaje, da budućnost pripada njima.

Redovi

Stanovnici Barselone, Praga, Dubrovnika, Venecije, Rima i Firence, uz još neke omiljenih destinacija za boravak i razgledanje znamenitosti i kulturne baštine već nekoliko godina kukaju na, najblaže rečeno, masovni turizam.

Sofra

Ako hoćete da pobegnete od rijalitija i dnevne politike, najefikasnije je to uraditi gledanjem kulinarskih kanala.

Skriveno pismo

Do pravih knjiga se uvek nekako dođe slučajno. Ne reklamiraju se po društvenim mrežama, nema senzacionalističkih naslova da je reč o knjizi godine i sličnih marketinških trikova.

Ekspedicije

Za nekoliko dana počinje nova školska godina. Sve se već zna i već je viđeno i preživljeno.

Kan

Zbivanja na Bliskom istoku su toliko komplikovana, pa ih je teško shvatiti i razumeti, stižu informacije sa svih strana, često ih nije moguće sistematizovati na pravi način.

Otac i sin

Neprestano se u poslednjih nekoliko decenija diljem cele bivše države govori o odlivu mozgova, o odlasku mladih, o tome kako ih puštamo da odu, a o njihova znanja i veštine će se okoristiti neko drugi.

Kal juga

Nisam obožavalac epske fantastike, žanra koji je poslednjih godina sve popularniji.

Havijer Serkas

Jezive i zastrašujuće devedesete narod je preživeo iznalazeći svakakve strategije da se suoči ili pobegne od užasa koji ga je okruživao.

Maria Dolores Pradera

U sveopštem metežu u kome živimo neke vesti vam promaknu i ne registrujete ih onda kada treba. To se dogodilo i sa vešću da je 28. maja preminula Marija Dolores Pradera u 93. godini.

Lobista

On je neodoljiv, neumoljiv, žene ga obožavaju, poručuje svima da voli da uživa u životu, a iznad svega da leti sportskim avionom i pravi pare. Sam kaže da mu letenja i para nikad dosta.
Prva Poslednja