Virtuelni vrt

Vladimir Matković

Novinar je kulturne rubrike Danasa od 1999. godine, svoj novinarski život počeo je na kulturnoj ribrici Politike. Zanimaju ga književnost, umetnost i humanističke nauke. Govori engleski, španski i italijanski, a upravo savladava osnove turskog jezika.

Agent Sonja

Odavno me jedna knjiga nije ostavila bez daha, nije mi bilo dosta što sam kupio njeno elektronsko izdanje, već sam svoju karticu olakšao za dodatnih dvadesetak evra i kupio i audio izdanje, gde tekst čita sam autor.

Eden Books

U našoj zemlji načina da se dođe do elektronskih knjiga na srpskom i ostalim južnoslovenskim jezicima ima.

Lena Mahfouf

Volim tehnologiju, internet mi omogućava da utolim, možda i preteranu, glad za hiperinformisanošću.

Elif Šafak

Turska književnica Elif Šafak jedno je od najzanimljivijih književnih imena u poslednjih nekoliko godina.

Aitor Gabilondo

"Striming platforme su došle da ostanu, treba se u moru naslova izboriti za pažnju gledalaca, da vaše ostvarenje ne postane samo jedna odrednica u spisku naslova", rekao mi je u intervjuu za Danas jedan od najznačajnijih španskih TV scenarista Aitor Gabilondo.

Porodične priče

Koja će knjiga postati bestseler, pitanje je od milion dolara za svakog izdavača. Jer svaki izdavač bi hteo da ima bar jedan naslov koji će se dobro prodavati i tako povući prodaju ostalih knjiga ili omogućiti ulaganje u one koji nisu komercijalni.

Times radio

"Da li je Rebeka Bruks zadovoljna?" Ovo pitanje postavio je Amal Radžan, urednik emisije The Media Show, na BBC-jevom Radiju 4, direktoru programa novog Tajms radija Timu Levelu.

K – brend

Pre sedam godina 2013. čuvena pesma Gangam style čiji je izvođač Psi osvojila je planetu i tako ostatku sveta skrenula pažnju na muzički žanr K pop koji je u svetu izuzetno popularan.

Baskijske priče

Izolacija, samoizolacija, karantin, zaštitne mere, sa svim ovim stvarima živimo mesecima i čekamo da kovid 19 prođe ili da neko pronađe lek ili vakcinu.

Tajmsov književni dodatak

Londonski Times Literary Supplement poznatiji kao TLS jedan je od najuglednijih, najstarijih i najboljih književnih časopisa na svetu, a u anglosaksonskom svetu se tekstovi iz pera njegovih stalnih kritičara i povremenih saradnika uzimaju za ozbiljno: velika je čast kad se pojavi prikaz nečije knjige na njegovim stranicama.

Danasov podkast

Volim podkaste, na neke, kao što je podkast BBC-jevog radija 4, "The Media Show", koji je posvećen zbivanjima na britanskoj i svetskoj medijskoj sceni, već sam ukazao čitaocima.
PrvaPoslednja