Klinička slika

Slobodan Simić

Rođen 1963. god. u Užicu. Piše aforizme, kratke priče, pesme, dramske tekstove i scenarija. Zastupljen u mnogim antologijama i zbornicima humora i satire Aforizmi i priče su mu prevedeni na deset stranih jezika. Radi kao psihijatar u Beogradu.

Smisao

Predsednik je odlučio da primi člana Upravnog odbora svoje stranke koji ga je molio za hitan prijem. Kada je stigao, Predsednika je iznenadio  njegov izgled. Bio je prilično zapušten, zarastao u kosu i bradu, i izgledao beskrajno tužan.

Sloboda medija

Posle obilaska vinarija i degustacije vina, Predsednik se, neočekivano raspoložen i prilično rumen, obratio novinarima na konferenciji za štampu.

Korona beskućnik

Nisam ti ja baš pravi beskućnik, burazere, mada realno tako izgledam, a čak moram i da prosim. Nećeš mi verovati, ali ovo mi je zbog badema!

Starleta

- Tata, ja bih želela da budem starleta kad porastem! - iznenada je rekla ćerka.

Diplome

Zamenik gradonačelnika uleteo je u kabinet Gradonačelnika vrlo usplahiren.

Pevanje

Ne znam zašto, ali volim da pevam kad se kupam. Valjda se tada opustim, lepo mi je, plus akustika kupatila i što nikog tu nema. Možda to ima veze i što sam maštao da budem pevač nekog rok benda, ali se nikad nisam usudio zbog ogromne treme pred publikom.

Vakcine

Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka svoj trag pokaže, kaže ona narodna.

Poverenje

Gospodine sudija, ja mislim da je u ovim teškim vremenima najvažnije naše međusobno poverenje.
PrvaPoslednja