Tajm aut

Olgica Nikolić

Sportska novinarka rođena 1971. godine u Beogradu, sa 20 i kusur godina iskustva u štampanim medijima, od čega dobrih 19 u Danasu. Pisala na poslednjim stranama davnašnjih "24 sata" i Demokratije, ne po kazni ili zbog prebukiranosti ostalih rubrika već iz ljubavi i poštovanja prema sportu, uprkos svim njegovim devijacijama. Nekadašnja stalna saradnica Mozzart sporta i izveštač sa mnogih velikih fudbalskih, vaterpolo i rukometnih događaja.

Mazohizam

Šta je to novo u ispadanju mlade fudbalske selekcije sa prvenstva Evrope već posle grupne faze turnira u Italiji i San Marinu?

Kosovarenje

Utakmica seniorskih reprezentacija Crne Gore i Kosova je bila i prošla, ali njen eho još odjekuje Podgoricom i Beogradom, naravno, ne zbog remija na stadionu Budućnosti već zbog pretnji iz Srbije, jer su na dan meča ostavile "sokolove" bez selektora LJubiše Tumbakovića i igračkog tandema Filip Stojković - Marko Ivanić.

Kosovski čvor

Maltene koliko i rezultatska petarda Ukrajinaca bačena u lice poniženih srpskih fudbalera, selektora Mladena Krstajića i Fudbalskog saveza Srbije, pažnju naše javnosti ovih dana zaokuplja "kosovski" raskol u reprezentaciji Crne Gore. Obe vesti su odjeknule kao bomba, a od neočekivanih detonacija u Lavovu i Podgorici još dugo će podrhtavati tlo u dvema nekada bratskim republikama, ovog puta ujedinjenih u besu i bolu zbog događaja od petka.

Majka, kraljica

Da sam na mestu organizatora dolazećeg Evropskog prvenstva u Srbiji i Letoniji, ad hok bih dala medalju Jeleni Milovanović Bruks. I to najsjajniju, na posebnojŽceremoniji, jer je 30-išnja kapitenka reprezentacije naše zemlje neupitna pobednica takmičenja, šta god da napravi s ekipom od 27. juna do 7. jula.

Jokićomanija

(Ne)očekivana vest o povratku Nikole Jokića u reprezentaciju Srbije puštena je u etar 24. maja.

Puj pike…

Kao u svima znanom dečijem izgovoru "puj pike, ne važi se", Fudbalski savez Srbije svako malo okreće ćurak, prelazeći preko svojih odluka. Kao da su ih na Terazijama 35 donosili pod prisilom ili pri nezdravoj pameti, ne držeći se propisa, bez uvida u sve okolnosti i moguće reperkusije.

Silovanje

Petog maja, protiv Mladosti iz Lučana, fudbaleri Crvene zvezde i teoretski su odbranili primat u srpskom fudbalu, a pet dana posle toga za zelenim stolom su osvojili i titulu iz 1946. godine, zbog čega je Partizan najavio tužbu Upravnom sudu, ne mireći se sa odlukom Pravne komisije nacionalnog Saveza.

Prolaznost

Ko nikada nije želeo, imao s čime, pokušao, znao kako, dovoljno bio uporan... da bude bolji od svih ostalih u onome što radi taj nema predstavu koliko je teško se uspeti na vrh. I nikada neće razumeti šampione (bilo čega) kada kažu da je još komplikovanije i napornije ostati na njemu.

Broj jedan

O čemu pisati dan posle "debakla šake uličara, ološa, lenčuga, pučista..." i(li) "velike pobede opozicije" na beogradskim ulicama, a ne mešati politiku i sport, te samo kobajagi distancirane sestre po ocu?!

Nepodoban ili star

Uvek kada Vladimir Stojković otvori dušu, kako mediji patetično krštavaju priče na škakljive a javnosti intrigantne teme, to odjekne kao bomba i izazove eksploziju reakcija.

Sića

Možda Savo Milošević pronađe negde čarobni štapić, pa narednih nedelja i meseci - godine su nepoznata merna jedinica trenerskog trajanja u novijoj istoriji kluba iz Humske - od ružnog i zakržljalog pačeta napravi gizdavog i snažnog labuda, ali činjenice ne podupiru iluziju uprave crno-belih da im je ovosezonski tim mnogo bolji od plasmana u domaćem prvenstvu, još manje neistinu da rupa u kasi nije velika kao što izgleda.

Vuk i magarac

Pomilovanje predsednika, glavnog finansijera i trenera vranjskog Dinama Dragana Antića - Recka i eho 159. meča Crvene zvezde i Partizana pokazni su primeri bezvlašća u srpskom fudbalu.

Fudbalsko dno

Ako su mečevi Crvene zvezde i Partizana lice i naličje srpskog klupskog fudbala, a jesu, onda je 159. večiti derbi i onima s ružičastim naočarima nacrtao u kolikom je kanalu ovdašnje loptanje po travi.

VARanje

Od kada je sveta i veka, svaka revolucionarna novotarija primana je sa sumnjom, uz porugu, osudu, milion razloga protiv, kao neoprostivo skrnavljenje tradicionalnog... pa, tako retko ko nije dočekao na nož uvođenje video tehnologije u fudbal.

Skupa protekcija

"Mali" fudbalski klubovi u Srbiji naviknuti su da uglavnom ćute o "super moćima" Crvene zvezde i Partizana.
PrvaPoslednja