Olgica Nikolić

Sportska novinarka rođena 1971. godine u Beogradu, sa 20 i kusur godina iskustva u štampanim medijima, od čega dobrih 19 u Danasu. Pisala na poslednjim stranama davnašnjih "24 sata" i Demokratije, ne po kazni ili zbog prebukiranosti ostalih rubrika već iz ljubavi i poštovanja prema sportu, uprkos svim njegovim devijacijama. Nekadašnja stalna saradnica Mozzart sporta i izveštač sa mnogih velikih fudbalskih, vaterpolo i rukometnih događaja.

Zlatna sredina 1
02.03.2020. 15:30

Zlatna sredina

Panični strah od korona virusa ne da nesmanjenom žestinom trese planetu nego se njegov domino efekat, sa svakim novootkrivenim područjem tzv. transmisije, zaraženom ili umrlom osobom od opasnog kovid-19, preliva na sve zamislive i nezamislive sfere života, čak i u krajevima na velikoj daljini od epicentra epidemije, pa je "zli duh" iz Vuhana udario i na sport(iste).
Izdaja ili račun 2
24.02.2020. 15:30

Izdaja ili račun

Neka vreme pokaže da li će Ilija Ivić ikada zaigrati za reprezentaciju Kosova ili će mu se prihvatanje poziva selektora tamošnje reprezentacije tako obiti o glavu da nikada više neće poželeti da kroči preko nekog od administrativnih prelaza sa Srbijom, ali njegovo DA fudbalskom Savezu sa tih prostora je već 20. februara 2020. godine dobilo mesto u teškoj i mračnoj istoriji srpsko-albanskih odnosa.
Sportisti i "sportisti" 3
10.02.2020. 15:30

Sportisti i „sportisti“

Kada se udruže arogancija i neznanje onda se dobije izjava bivšeg kvoterbeka DŽeja Katlera, čije kompleksaško trabunjanje o rukometu u popularnoj ESPN emisiji "Highly Questionable" nema konkurenciju u ovonedeljnoj kolekciji gluposti i gadosti iz usta sportista, ako se tako uopšte može nazvati neko ko s tolikim omalovažavanjem govori o ljudima iste profesije.
Do poslednje pare 4
03.02.2020. 15:30

Do poslednje pare

Andrija Živković je ovih dana opet skrenuo pažnju na sebe, ali ne golovima ili asistencijama u dresu Benfike, jer je njegova karijera u portugalskom velikanu odavno na izdisaju, već zbog tvrdnji tamošnjih medija da su on i njegov otac (menadžer) Jovica tvrdoglavi u nameri da krilni vezista do kraja sezone ne mrda sa "La Luža". Možda i do isteka ugovora sledeće godine.
Prorok Andrija 5
27.01.2020. 15:30

Prorok Andrija

Andrija Prlainović retko naširoko i nadugačko priča za medije, pogotovo na svima zanimljive i škakljive teme od opšteg značaja, ali kada progovori onda te reči dugo odzvanjaju, jer bez brojanja do 10 izgovara bolne istine o srpskom vaterpolu. Ono što se većina pravi da ne vidi ili ih šićardžijski prećutkuje.
Ekipa 6
20.01.2020. 15:30

Ekipa

Onim navijačima Crvene zvezde što ne "vise" na društvenim mrežama bilo je u prvi mah nejasno zbog čega je "kop" iskoristio evroligašku utakmicu košarkaša crveno-belih sa Albom za žestoku prozivku Zvezdana Terzića.
Propast 7
14.01.2020. 13:29

Propast

Muška reprezentacija Srbije jednom do dva puta godišnje dospe u epicentar domaćih medija i sportske javnosti, kada se u foto-finišu kvalifikacija grčevito bori za neko veliko takmičenje i ako se ugura u poslednji “vagon” za kontinentalna i planetarna prvenstva, ali retko iskoristi svojih “pet minuta” slave.
U raljama VAR-a 8
30.12.2019. 15:30

U raljama VAR-a

Upotreba video tehnologije u fudbalu je toliko odmakla da će teško točak istorije ikada više biti vraćen unazad, a kontrola primene pravila igre opet biti isključiva ingerencija sudija na terenu, ali ako VAR jednog dana zaista bude proteran sa stadiona onda će se to verovatno desiti u Premijer ligi.
Šifra početnik 9
23.12.2019. 15:30

Šifra početnik

Beogradski večiti rivali Crvena zvezda i Partizan, svaki za svoj groš, vole da veruju da baš njima nema ravnih u snazi, pameti, lepoti, popularnosti, poštenju... zbog čega s prezirom odbijaju svako poređenje između crveno-belog i crnog belog "univerzuma", ali nije im strano da "prepisuju" jedni od drugih.
Rasizam 10
16.12.2019. 15:30

Rasizam

To što Srbija nije zgrtala bogatstvo na znoju i krvi afričkih robova, kao mnoge velike (ne)evropske države, dugo im uskraćivala osnovna ljudska prava ili ih gonila preko organizovanih i nasilnih mrzitelja drugih rasa, nije i nikako ne može biti "pa, šta i drugi su takvi" alibi za rasističko ponašanje na našim prostorima.
Uzimala, davala 11
09.12.2019. 15:30

Uzimala, davala

Nije mi bila namera da u nastavcima pišem o Savi Miloševiću, ali je Partizanov trener opet izgovorio pravu stvar. Ono što i sama mislim o izvitoperenoj simbiozi sporta i politike u Srbiji, reklo bi se i mnogi drugi u državi gde se narodski novci šakom i kapom dele gubitašima sa specijalnim statusom.
Grenier i spasilac 12
02.12.2019. 15:37

Grenier i spasilac

Možete voleti ili ne podnositi reči i dela Sava Miloševića, ali nema šanse da ste ravnodušni prema onome što priča i radi trener Partizana.
Ave, Igore 13
25.11.2019. 15:30

Ave, Igore

Daleko od toga da je srpska košarka imuna na klubaške obračune ispod pojasa, politička mešetaranja, menadžerske ujdurme, sudijske igrokaze, trange-frange kombinacije, "porodične" obračune, huliganske pirove, finansijski kriminal... i druge pošasti fudbala našeg nasušnog, ali su joj makar izbori selektora "čistiji". Logičniji i u ogromnom broju slučajeva prijemčiviji naciji.
Pobeda (ni) je sve 14
18.11.2019. 15:30

Pobeda (ni) je sve

Još nisam bila procesuirala priču mame baš talentovanog desetogodišnjaka iz Omladinske škole jednog našeg velikog kluba o (ne)običnom zahtevu trenera mališana (kako ga ko shvati) "Hoću samo da ponavljate driblinge i druge stvari uvežbavane na treninzima, ne zanimaju me rezultati utakmica", a jutro posle pretresanja od A do Š tema za slavskom trpezom dočekala me je još zanimljivija vest iz istog faha.
Leglo afera 15
11.11.2019. 15:27

Leglo afera

"Slučaj Luke Jovića" još nije zatvoren, a da li, kada i kako će selektor Ljubiša Tumbaković preći preko ličnih trenerskih principa i ponosa, a centarfor Reala shvatiti i priznati svoju grešku u koracima niko ne zna.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.