Šifra početnik 1

Tako je klub iz Ljutice Bogdana ove sedmice uradio isto što je njegov komšija pre nešto više od pola godine, kada je za trenera doveo čoveka bez iskustva u vođenju (bilo kog) tima. Takođe, Dejan Stanković je poput Sava Miloševića pre ponovnog oblačenja trenerke javno negirao mogućnost stresnog špartanja uz aut liniju i hoda po tankoj žici prevrtljive podrške uprava, (pre)visokih očekivanja navijača i (ovde) uniformnog stava kontrolisanih medija.

Nekadašnjim saigračima iz reprezentacije zajednička je i prethodna, visoko pozicionirana, funkcionerska karijera. Baš kao i trenutak povratka u „proizvodnju“, jer su obojica došla u zao čas, kada je trebalo amortizovati neočekivane odlaske cenjenih prethodnika, a razočaranom plebsu sa tribina servirati ljude zvučnih imena.

S tom razlikom što Partizanov početnik na bodljikavoj klupi nije morao da osvaja trofeje i pod obavezno igra Ligu Evrope, jer klub već neko vreme jedva drži glavu na površini mora problema.

U slučaju njegovog kolege se podrazumeva da nastavi šampionsku dominaciju u domaćim vodama, redovno izlazi kao dobitnik iz UEFA kvalifikacija i prekine seriju nezadovoljavajućih rezultata u duelima s rivalom sa druge strane Topčiderskog brda, jer klub poslednjih godina može da priušti sebi čak i luksuz gomilanja skupocenih stranaca sumnjivog kvaliteta, makar se unapred zna da će neki od njih više trenirati nego igrati – kao da je fudbal prosta jednačina.

Ni crno-beli ne bi nikada priznali nadanje da će se u njihovom dvorištu primiti komšijski pelcer, ali nije potrebno imati viška moždanih vijuga da bi se uvidelo ubeđenje glavnokomandujućeg crveno-belih Zvezdana Terzića da će mu se već na proleće, kao neki kilometar dalje, isplatiti uzimanje „mačke u džaku“.

Uglavnom, prošao ili ne prošao eksperiment sa Stankovićem, oba hazardera mogu biti samo pukovnici ili pokojnici na kraju balade. Kao onomad Fudbalski savez Srbije sa Mladenom Krstajićem.