Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Odlazak holivudskog Spartaka

U 103. godini napustio nas je čuveni američki glumac Kirk Daglas. NJegova smrt je izazvala brojne komentare a ono što je posebno zanimljivo je da su mu počast na društvenim mrežama odali i brojni levičari.

Antiradnički vorkoholizam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da „ ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom“ u trgovini. Takav stav poznatog „vorkoholika“ nikog nije iznenadio ali je vredne radne ljude u trgovačkom sektoru svakako uvredio.

Zagađenje

Ovih dana Srbija je na vrhu liste zemalja sa najzagađenijim vazduhom. Gusti oblaci dima, smog koji otežava disanje, slaba vidljivost su iznenadili samo one sa kratkim pamćenjem.

Muzika zaglavljena u vremenu

Slušaoci emisije “Hit nedelje” Radija 202 izabrali su za “Hit nad hitovima” pesmu britanske grupe Deep Purpe - Child in Time. Odlučeno da je to najbolja pesma od svih koje su u proteklih 40 godina, koliko se emisija emituje, bile izabrane za hit sedmice.

Kažnjavanje uzbunjivača

Nastavak suđenja na kome će biti odlučeno da li će ga Velika Britanija izručiti Sjedinjenim Američkim Državama koje ga terete za navodno "ugrožavanje nacionalne bezbednosti" zbog objavljivanju poverljivih podataka o zloupotrebama moćnika  na njegovom sajtu "Vikiliks" najpoznatiji svetski uzbunjivač Džulijan Asanž čeka u najčuvanijem zatvoru u toj zemlji Belmaršu.

Moralna pobednica

Nastup marksističke levice na izborima za predsednika Hrvatske, čija kandidatkinja je bila Katarina Peović, predstavnica Radničke fronte, izazvao je prilično interesovanje i u poslovično radoznaloj beogradskoj čaršiji.

Rijaliti teror

Bivša učesnica ozloglašenog rijalitija “Parovi” na televiziji Hepi Anđelina Nikolić nedavno je u medijima (TV Šabac, N1) svedočila o torturi kojoj je bila izložena u tom programu sve do trenutka dok nije pobegla iz “najluksuznije vile na Balkanu”.

Dizel levica

Prateći polemike teorijskih kružoka na društvenim mrežama saznao sam za termin "dizel levica".

Samoživost

Ušao sam u samoposlugu i nakon što sam odabrao šta mi je bilo potrebno stao sam u red za kasu i strpljivo čekao da platim. Taman kada je kupac ispred mene završavao plaćanje primetio sam ženu koja je stala sa suprotne strane držeći u ruci artikal i spreman novac za njegovu kupovinu.

Grozomorna greška

Ovih dana Beograđane je neprijatno iznenadila vest da su nadležni odobrili da jedna ulica na opštini Čukarica dobije ime po ustaši Emilu Perški.

Zamena teze

Sekretarijat za javni prevoz pokrenuo je kampanju koja za cilj ima da pospeši kupovinu karata. Shodno tome u gradu su se pojavili bilbordi a na društvenim mrežama promotivni spot sa tom tematikom.

Kriminalizacija solidarnosti

Svako ko posle 1.decembra napadne privatnog izvršitelja suočiće se sa zakonskom kaznom u trajanju od jedne do 12. godina zatvora. Ta kazna, duplo veća nego dosad, predviđena je izmenom Krivičnog zakonika.

Pogonska spremnost

Od ovog meseca prispeli računi Infostana biće uvećani za 130,68 dinara. Reč je o novom izdatku koji će potrošači morati da izmiruju zarad „pogonske spremnosti sistema“.

Ljudi kao ja

U subotu je okončana druga turneja Nenada Marjanovića Dr. Frica, basiste legendarnog pulskog pank sastava KUD Idijoti posvećena promociji njegove knjige “Život s Idi(j)otima” u Srbiji.
PrvaPoslednja