Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Krah društvenih mreža

Prošle srede sam imao probleme tokom korišćenja Fejsbuka. Nisam mogao da se ulogujem već mi je to polazilo za rukom iz trećeg ili čak četvrtog puta a kada bih hteo da lajkujem neki post ili da napišem komentar dešavalo se isto.

Parola snađi se

Bezbroj puta vam se desilo da uđete u prepuno vozilo gradskog prevoza i da posle nekoliko trenutaka začujete dobro poznato "dobar dan" ili "dobro veće" kontrola.

Milicija

Shodno odredbama novog zakona o komunalnoj policiji čija je priprema završena, a prema onome što je izneo Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, ona će promeniti ime u komunalna milicija i dobiće šira ovlašćenja.

Dr.- Fric

Sinoć, baš u trenutku kada sam se spremao da ugasim računar i odem na spavanje, primetio sam da mi je na Fejsbuk profil prosleđen zahtev za prijateljstvo.

Dan zaljubljenih

Prošao je još jedan Dan zaljubljenih. Ovaj nije tako pompezno obeležen kao što je to bio slučaj ranije kada je to bio trend, naročito na društvenim mrežama.

Hip hop

Za hip hop odnosno rep muziku sam čuo deleke 1988. godine u prvom razredu srednje škole. Od drugara iz odeljenja Džileta sam dobio prve informacije o tom muzičkom pravcu.

Stav pre umeća

Skoro sam u jednoj raspravi, nevezano za temu koja je bila pokrenuta, čuo da kalifornijski pank bendovi (poput Bad Religion, No Fx i Rancid...) koji su se komercijalizovali i udaljili od tog muzičkog pravca zbog para, "bolje sviraju od onih što su i dalje pravi pank".

Ljotić nije zabavan

Tekst "Ko su bili ljotićevci" objavljen u poslednjem broju Politikinog zabavnika izazvao je opravdano gnušanje javnosti zbog afirmativnog pisanja o tom fašističkom kvislniškom pokretu za vreme Drugog svetskog rata.

Gužva u prevozu

Uobičajena slika u gradskom prevozu je takva da putnici beskonačno dugo čekaju na dolazak vozila, u njima su pak velike gužve koje podsećaju na one iz devedesetih a građani su prinuđeni da određene relacije prelaze peške kako ne bi zakasnili na posao.

Radnički muzej

Beograd je nedavno dobio još jedan muzej. Taj prostor se po mnogo čemu razlikuje od drugih muzeja koji postoje u glavnom gradu Srbije.

Iskreni buntovnik

Baveći se svojim fejsbuk profilom u četvrtak saznao sam tužnu vest da je iznenada preminuo Pit Šeli, frontmen legendarne mančesterske pank grupe Buzzcocks.

Subkulturne podele

Nedavno sam u konverzaciji sa jednom hevi metalkom obnovio sećanja na tinejdžerske dane kada su pankeri i metalci bili nepomirljivi rivali na beogradskoj subkulturnoj muzičkoj sceni.

Neprijateljska arhitektura

Informacija da su ispred izloga prodavnice španskog modnog brenda Springfild u Beogradu postavljeni metalni šiljci sa ciljem da spreče u prvom redu beskućnike da borave na tom prostoru sa pravom je šokirala i razljutila javnost naročito onu na društvenim mrežama.
PrvaPoslednja