Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Jovo nanovo

Iako je uoči Nove godine Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, teatralno najavio da sistem naplate karata u gradskom prevozu "bus plus odlazi u istoriju", u praksi se neće ništa promeniti jer će unosnu zaradu od prodaje markica i dalje inkasirati privatni operater.

Bizarna mera

Kada je Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo odluku da se produži rad ugostiteljskim objektima radnim danima do 20 časova, naloženo je da posle 17 časova muzika mora da bude isključena. Nakon što je ugostiteljima dozvoljeno da rade i za vikend propisana je zabrana puštanja muzike tokom čitavog radnog vremena.

Lažna avangarda

Nedavno sam pročitao intervju sa Borisom Vlastelicom, frontmenom popularnog beogradskog benda Repetitor.

Naci investitor

U video-klipu čovek u svojim tridesetim pozira ispred murala na Karaburmi na kome piše " pobij svoj antifa šljam" uz precrtan srp i čekić i crtež Barta Simpsona koji drži uperen pištolj.

Bez maske

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je doktora Predraga Kona ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Tramp i pank

Frontmen legendarne britanske pank grupe Sex Pistols, Džoni Roten potvrdio je da je na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, gde živi, glasao za Donalda Trampa.

Skupštinski rep

Poslanica iz redova Socijalističke partije Srbije Jelena Mihajlović svoje izlaganje u Narodnoj skupštini završila je na neuobičajen način, repovanjem.

Patrole mržnje

Predstavnik organizacije „Nema predaje Kosova i Metohije“ Damnjan Knežević ovih dana je na svom tviter profilu objavio poziv samozvanih „Narodnih patrola“ građanima Beograda da se u nedelju od 17 časova okupe kako bi „očistili park kod Ekonomskog fakulteta“.

Istinski pank

Jedan od članova Fejsbuk grupe "Pank u Jugoslaviji" postavio je objavu u kojoj se zapitao koje bendove "kao dugogodišnji panker" sme a koje ne da sluša.

Stop za Bus plus

Nakon osam godina kompaniji Apeks je istekao ugovor sa Gradom Beogradom o naplati karata preko bus plus sistema.

Savez oslobođenja rada

Izvršni urednik srpskog izdanja francuskog lista Le Monde diplomatique Vuk Vuković reagovao je na moju kolumnu "Onlajn ujedinjenje marksista".
PrvaPoslednja