Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Život s Idi(j)otima

Prošle subote u sali "Amerikana" Doma omladine održana je promocija knjige Nenada Marjanovića Dr.Frica "Život s Idi(j)otima".

Antifašizam nije avanturizam

Nedavno je u Skupštni Srbije Aleksandar Martinović, predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke izjavio da je 27.mart 1941. godine bio "avanturistički čin".

Rupa u šahtu

Bruka je da dok renovira centar grada aktuelna vlast dopušta da ulice van "kruga dvojke" budu nebezbedne

Prekobrojni

Nedavno je 300 radnika PKB, preduzeća u vlasništvu Al Dahre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ostalo bez posla jer poslodavac sa njima nije produžio petomesečne ugovore o radu.

Partizanov vesnik

Mojoj sreći kao osnovcu nije bilo kraja kada sam otkrio da Fudbalski klub Partizan, čiji sam navijač, ima sopstvene novine "Partizanov vesnik" koje mogu da kupim na obližnjem kiosku.

Pravda za Đuru

Grupa demonstranata se u nedelju po drugi put okupila u Borči ispred pekare "Roma" u vlasništvu Mona Đuraja, koga komšije zovu Đura, sa zahtevom da taj objekat bude zatvoren zbog toga što je na društvenim mrežama bivši zaposleni, inače brat vlasnika, objavio fotografiju na kojoj rukama pokazuje albanskog dvoglavog orla.

Dan klasnog ponosa

Prva sećanja na proslave 1. maja u detinjstvu datiraju još iz perioda kada sam sa mlađim bratom i roditeljima išao na izlete na Avalu ili u Topčiderski park.

Biti u trendu

Prvi radni dan restorana Starbaks u Beogradu, inače najvećeg lanca kafiterija u svetu, doneo je ogromne redove posetilaca ispred Tržnog centra "Rajićeva" u kome se nalazi.

Štrajk glađu

Prošle sedmice javnost je šokirala vest da će zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i još neki predstavnici vlasti štrajkovati glađu u znak protesta što pripadnici opozicije razmišljaju o tom istom činu.

Totalna rasprodaja

Tender za privatizaciju beogradskog transportnog preduzeća "Lasta" trebalo bi da bude raspisan do juna. Privatizacioni savetnik, konsultantska kuća BDO Srbija procenila je kapital "Laste" na 16 do 23 miliona evra.

Alternativa

U Beogradu će se uskoro održati događaj na kome će članovi rok i pop bendova biti u ulozi disk džokeja i biraće muziku za prisutnu publiku.

Krah društvenih mreža

Prošle srede sam imao probleme tokom korišćenja Fejsbuka. Nisam mogao da se ulogujem već mi je to polazilo za rukom iz trećeg ili čak četvrtog puta a kada bih hteo da lajkujem neki post ili da napišem komentar dešavalo se isto.

Parola snađi se

Bezbroj puta vam se desilo da uđete u prepuno vozilo gradskog prevoza i da posle nekoliko trenutaka začujete dobro poznato "dobar dan" ili "dobro veće" kontrola.
PrvaPoslednja