Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

“Zakupljena ulica”

U petak sam se uobičajeno teško kretao kroz grad. Poznato je da se u širem centru izvode obimni radovi koji Beograđanima već duže vreme zagorčavaju život.

Kozmetičke promene

Skupština Srbije je nedavno usvojila izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Iako vlast tvrdi da su time građani zaštićeni od mahinacija sudskih izvršitelja, nova zakonska rešenja su osmišljena da se krupnom kapitalu olakša ubiranje unosnih prihoda.

Rizična novotarija

Električni trotineti su svetski hit pa je njihovih vozača sve više i kod nas. U Beogradu ih najčešće koriste turisti jer ih za celodnevnu vožnju mogu iznajmiti veoma povoljno.

Rijaliti zatvor

U petak je u rijaliti programu "Parovi" na Hepi televiziji bilo veče pred finale. Jedna od učesnica je nasrnula na drugog učesnika, inače svog emotivnog partnera, i poslata je u "izolaciju".

Bahatost „divljaka“

Bračni par iz Nemačke nova je žrtva takozvanih "divljih" taksista. Vožnju od Aerodroma "Nikola Tesla" do Novog Beograda "divljak" je svojim putnicima naplatio čak 8.633 dinara iako ta relacija ne košta više od 1.800 dinara.

Život s Idi(j)otima

Prošle subote u sali "Amerikana" Doma omladine održana je promocija knjige Nenada Marjanovića Dr.Frica "Život s Idi(j)otima".

Antifašizam nije avanturizam

Nedavno je u Skupštni Srbije Aleksandar Martinović, predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke izjavio da je 27.mart 1941. godine bio "avanturistički čin".

Rupa u šahtu

Bruka je da dok renovira centar grada aktuelna vlast dopušta da ulice van "kruga dvojke" budu nebezbedne

Prekobrojni

Nedavno je 300 radnika PKB, preduzeća u vlasništvu Al Dahre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ostalo bez posla jer poslodavac sa njima nije produžio petomesečne ugovore o radu.

Partizanov vesnik

Mojoj sreći kao osnovcu nije bilo kraja kada sam otkrio da Fudbalski klub Partizan, čiji sam navijač, ima sopstvene novine "Partizanov vesnik" koje mogu da kupim na obližnjem kiosku.

Pravda za Đuru

Grupa demonstranata se u nedelju po drugi put okupila u Borči ispred pekare "Roma" u vlasništvu Mona Đuraja, koga komšije zovu Đura, sa zahtevom da taj objekat bude zatvoren zbog toga što je na društvenim mrežama bivši zaposleni, inače brat vlasnika, objavio fotografiju na kojoj rukama pokazuje albanskog dvoglavog orla.

Dan klasnog ponosa

Prva sećanja na proslave 1. maja u detinjstvu datiraju još iz perioda kada sam sa mlađim bratom i roditeljima išao na izlete na Avalu ili u Topčiderski park.
PrvaPoslednja