Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Istinski pank

Jedan od članova Fejsbuk grupe "Pank u Jugoslaviji" postavio je objavu u kojoj se zapitao koje bendove "kao dugogodišnji panker" sme a koje ne da sluša.

Stop za Bus plus

Nakon osam godina kompaniji Apeks je istekao ugovor sa Gradom Beogradom o naplati karata preko bus plus sistema.

Savez oslobođenja rada

Izvršni urednik srpskog izdanja francuskog lista Le Monde diplomatique Vuk Vuković reagovao je na moju kolumnu "Onlajn ujedinjenje marksista".

Život na Veneri

Američki i velški astronomi nedavno su obelodanili spektakularno otkriće, koje ukazuje na to da na planeti Veneri postoji vanzemaljski život.

Jedan od 11,7 odsto

Prema jednoj anketi 32,2 odsto zaposlenih u IT firmama, marketinškim agencijama i malim i srednjim preduzećima želi da nastavi rad od kuće i nakon završetka pandemije korona virusa. Tek svaki deveti zaposleni, 11,7 odsto, ne želi da radi van kancelarije.

Komandante Džo

Da je živ, Džo Stramer, frontmen legendarne britanske pank-rok grupe The Clash, prošlog petka bi proslavio svoj 68. rođendan.

Grad duhova

"Ghost Town", u prevodu "Grad duhova" je pesma britanskog ska benda The Specials. Tema pesme je atmosfera u gradu iz koga dolaze, o Koventriju, posle njegove deindustrijalizacije, gubitka posla za brojne radnike, iseljavanja stanovništva i sveopšteg otuđenja izazvanog time.

Otuđenje Beograđanke

Čelnici Beograda doneli su odluku o prodaji palate "Beograđanka" putem javnog nadmetanja. Početna cena za kupovinu te nepokretnosti je 20,6 miliona evra.

Policijska brutalnost

Tokom demonstracija ispred Skupštine Srbije koje se odvijaju ovih dana u Beogradu kao odgovor na najavu, u međuvremenu povučenu, predsednika Aleksandra Vučića da će zbog drugog pika prvog talasa korona virusa u glavnom gradu Srbije biti uveden policijski čas zabeleženi su brojni primeri policijske brutalnosti.

Sračunati štab

Komentarišući povećanje broja novozaraženih korona virusom u Srbiji, odnosno drugi pik prvog talasa kako ga struka zove, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je naglasio da građani povodom toga  "ne traže odgovornost drugih i da počnu od sebe".

Manekeni

U petak oko 23 sata nestalo je vode u ulazu zgrade u kojoj živim. Zbog kvara na instalacijama voda sa viših spratova umesto u kanalizaciju izbijala je iz sudopere stanarke na prvom spratu.

Ko podiže zemlju?

Gostujući u "Novom jutru" na televiziji Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre neki dan rekao da "mora da brine o radničkim pravima i zalaže se za povećanje minimalca" ali da "mora da pruži i najbolje uslove onima koji podižu zemlju" a po njemu to su privatni poslodavci.
PrvaPoslednja