Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Grad duhova

"Ghost Town", u prevodu "Grad duhova" je pesma britanskog ska benda The Specials. Tema pesme je atmosfera u gradu iz koga dolaze, o Koventriju, posle njegove deindustrijalizacije, gubitka posla za brojne radnike, iseljavanja stanovništva i sveopšteg otuđenja izazvanog time.

Otuđenje Beograđanke

Čelnici Beograda doneli su odluku o prodaji palate "Beograđanka" putem javnog nadmetanja. Početna cena za kupovinu te nepokretnosti je 20,6 miliona evra.

Policijska brutalnost

Tokom demonstracija ispred Skupštine Srbije koje se odvijaju ovih dana u Beogradu kao odgovor na najavu, u međuvremenu povučenu, predsednika Aleksandra Vučića da će zbog drugog pika prvog talasa korona virusa u glavnom gradu Srbije biti uveden policijski čas zabeleženi su brojni primeri policijske brutalnosti.

Sračunati štab

Komentarišući povećanje broja novozaraženih korona virusom u Srbiji, odnosno drugi pik prvog talasa kako ga struka zove, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je naglasio da građani povodom toga  "ne traže odgovornost drugih i da počnu od sebe".

Manekeni

U petak oko 23 sata nestalo je vode u ulazu zgrade u kojoj živim. Zbog kvara na instalacijama voda sa viših spratova umesto u kanalizaciju izbijala je iz sudopere stanarke na prvom spratu.

Ko podiže zemlju?

Gostujući u "Novom jutru" na televiziji Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre neki dan rekao da "mora da brine o radničkim pravima i zalaže se za povećanje minimalca" ali da "mora da pruži i najbolje uslove onima koji podižu zemlju" a po njemu to su privatni poslodavci.

Loš i dobar policajac

Demonstracije protiv mučkog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda od strane policije u Mineapolisu ne samo da se ne smiruju u Sjedinjenim Američkim Državama već su se proširile i na druge zemlje sveta.

Bezdušna profesija

Činjenica da su pojedini izvršitelji sa računa dužnika plenili i sumu od 100 evra, namenjenu finansijskoj podršci građanima zbog ekonomske krize koja će nastati usled negativnih efekata epidemije korona virusa, po ko zna koji put je potvrdila da su privatni izvršitelji bezdušna profesija.

Koncert na distanci

Novozelandska soul pevačica Holi Smit će u petak, u organizaciji promoterske kuće "Live nation", održati prvi koncert pred publikom u toj zemlji od pojave korona virusa.

Zaboravni Ivan Radovanović

Medijski konsultant i novinar Ivan Radovanović je reagovao na moju kolumnu koja se bavila njegovom prozivkom mog dnevnika objavljenog na portalu dnevnog lista Danas, u kome radim, pisanog tokom vanrednog stanja.

Kad Radovanović proziva

Gostujući u emisiji "Fokus" na televiziji B92 novinar i medijski konsultant Ivan Radovanović me je svrstao u grupu novinara, predstavnika "novinarstva sa stavom" koje je kako kaže započeo Karl Marks, a nakon toga je sa omalovažavanjem govorio o dnevniku koji sam pisao tokom karantina uvedenog zbog korona virusa, objavljenog na portalu Danasa u kome radim kao novinar ekonomske rubrike.

Dnevnik iz samoizolacije

6.maj Da se stvari definitivno vraćaju u normalu, bar što se tiče potpune snabdevenosti u samoposlugama, shvatio sam danas tokom redovne nabavke kada sam u Maksiju prvi put posle dužeg vremena video vrećicu graška.

Ulice bez radničkih manifestacija

Epidemija korona virusa i policijski čas u trajanju od 35 sati uslovili su da se obeležavanje 1. maja, Međunarodnog praznika rada, ove godine u Beogradu odvije na potpuno drugačiji način nego inače.

Ljutiti doktor Kon

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa doktor epidemiolog Predrag Kon nedavno je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da "nije uvređen, već je ljut na one koji ne mogu da sagledaju do koje mere kontraproduktivno deluje kada se neprekidno napadaju oni koji rade".
PrvaPoslednja