Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Odbrana Pinkija

Sudeći prema najavi Gavrila Kovačevića, predsednika opštine Zemun o tome da li će čuvena sportska hala “Pinki“ biti srušena ili rekonstruisana poslednju reč će dati arhitekte i građevinski eksperti.

Krosover

Nedavno sam čekajući gradski prevoz zapazio troje alternativno obučenih mladih ljudi koji su prošli tik kraj mene.

Potpisi za kvislinga

Vraćajući se sa posla peške od Slavije ka centru grada kod Doma Narodne skupštine Srbije, kolega Miloš Mitrović, urednik spoljnopolitičke rubrike Danasa i ja primetili smo grupu od četvoro ili petoro mladih ljudi. Većina njih je bila obučena u crno, sa trakama na levoj ruci.

Teorija bez prakse

Na društvenim mrežama je ovih dana raspravljano o dva teksta objavljena na portalu Danasa. Prvi je "Karl Marks – filozof koji je uveo osam stavova o slobodi štampe" a drugi "Pariska komuna – uspeh ili ipak ne?".

Konobari nisu krivi

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" objavili su saopštenje za javnost u kome su zatražili od komunalne milicije "da iz bilo kakvog sankcionisanja na takozvanim "korona žurkama" u ugostiteljskim objektima izuzmu zaposlene konobare, kuvare i drugo osoblje, jer su oni primorani da rade zbog straha od gubitka posla".

Kolateralna šteta

Krizni štab za borbu protiv korona virusa odlučio je da za vikend ne radi ništa sem prehrambenih radnji, apoteka i benzinskih pumpi. Ugostiteljskim objektima rad je bio dozvoljen samo do 12 časova.

Šarena laža

Prema rečima premijerke Srbije Ane Brnabić prosečna plata u Srbiji će do kraja godine dostići nivo od 600 evra mesečno.

Nerazumno razumevanje

Predsednik Udruženja vlasnika noćnih barova i klubova Miša Relić nedavno je izjavio da ne podržava vlasnike lokala koji organizuju ilegalne "korona žurke" ali da ih razume.

Ekranizacija korone

Najava da će u novoj sezoni popularne serije "Sex and the City" biti prikazana i epidemija korona virusa izazvala je polemike da li zabavni program treba da se bavi temama poput zaraze koja trenutno mori čovečanstvo.

Zemlja siromašnih

Zvanični podaci pokazuju da 500 hiljada stanovnika Srbije živi ispod granice siromaštva, a kako je izneo Zoran Stojiljković, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost", jedna četvrtina građana ima status siromašnih dok čak 40 odsto stanovnika ima primanja niža od 45-46 hiljada dinara.

(Ne)radna nedelja

Svake nedelje u prepodnevnim časovima šaljem kolumnu elektronskom poštom kako bi bila objavljena narednog dana u štampanom izdanju Danasa.

Povratak sedeljki

Epidemija korona virusa u Srbiji je uzrokovala povratak već dugi niz godina napuštene prakse organizovanja kućnih zabava.

Odbrana Apoteke Beograd

Aktivisti inicijative "Zaustavimo privatizaciju Apoteke Beograd", među kojima su bili pripadnici Partije radikalne levice, Nove komunističke partije Jugoslavije, Saveza komunističke omladine Jugoslavije, Marksa21, Socijalističkog pokreta Srbije i Komunista Srbije, zatražili su u pisanoj formi od Skupštine grada Beograda da odustane od prodaje preduzeća "Apoteka Beograd".

Jovo nanovo

Iako je uoči Nove godine Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, teatralno najavio da sistem naplate karata u gradskom prevozu "bus plus odlazi u istoriju", u praksi se neće ništa promeniti jer će unosnu zaradu od prodaje markica i dalje inkasirati privatni operater.
PrvaPoslednja