Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Samoživost

Ušao sam u samoposlugu i nakon što sam odabrao šta mi je bilo potrebno stao sam u red za kasu i strpljivo čekao da platim. Taman kada je kupac ispred mene završavao plaćanje primetio sam ženu koja je stala sa suprotne strane držeći u ruci artikal i spreman novac za njegovu kupovinu.

Grozomorna greška

Ovih dana Beograđane je neprijatno iznenadila vest da su nadležni odobrili da jedna ulica na opštini Čukarica dobije ime po ustaši Emilu Perški.

Zamena teze

Sekretarijat za javni prevoz pokrenuo je kampanju koja za cilj ima da pospeši kupovinu karata. Shodno tome u gradu su se pojavili bilbordi a na društvenim mrežama promotivni spot sa tom tematikom.

Kriminalizacija solidarnosti

Svako ko posle 1.decembra napadne privatnog izvršitelja suočiće se sa zakonskom kaznom u trajanju od jedne do 12. godina zatvora. Ta kazna, duplo veća nego dosad, predviđena je izmenom Krivičnog zakonika.

Pogonska spremnost

Od ovog meseca prispeli računi Infostana biće uvećani za 130,68 dinara. Reč je o novom izdatku koji će potrošači morati da izmiruju zarad „pogonske spremnosti sistema“.

Ljudi kao ja

U subotu je okončana druga turneja Nenada Marjanovića Dr. Frica, basiste legendarnog pulskog pank sastava KUD Idijoti posvećena promociji njegove knjige “Život s Idi(j)otima” u Srbiji.

Pravo na dom

Na nedavno održanoj tribini "Krov nad glavom između prava i profita" zaključeno je da niko ne sme da bude ostavljen bez doma.

Strah je odraz inteligencije

U subotu sam pročitao odlomak iz jedne priče. Autor piše o savladavanju straha što je u redu, ali u želji da predoči na koji način to uraditi, navodi stvari koje to nisu.

Erin unuk

Da Hepi televizija čija je alfa i omega Milomir Marić smatra da joj je pod firmom "šou programa" sve dozvoljeno odavno je poznato ali je produkcija rijalitija "Parovi" prevazišla sama sebe dozvolivši da se na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu odvije čin oralnog zadovoljavanja.

Ljubav prema klubu

Nedeljnu utakmicu između fudbalskog kluba Partizan, za koji navijam, i Voždovca sam pratio u specifičnim okolnostima.

Idealista a ne marioneta

Iako je od govora Grete Tunberg u Ujedinjenim nacijama u kome je svetske moćnike optužila da su direktno odgovorni za štetne klimatske promene sa kojima se naša planeta suočava ta šesnaestogodišnjakinja iz Švedske ne prestaje da bude tema u javnosti.

Kvar ili neopreznost?

U prošli petak došlo je do havarije na magistralnoj vodovodnoj cevi u Karnegijevoj što je dovelo do izlivanja ogromne količine vode u okolne ulice kao i otežanog saobraćaja i kretanja pešaka.

„Glava scene“

Jednom prilikom sam razgovarao sa jednom osobom sa beogradske pank scene. Njegov odgovor na moju opasku u vezi komentara druge osobe, takođe pripadnika tog supkulturnog pokreta, bio je "pazi to je glava na hardkor pank sceni".

Nepravedno u drugom planu

Naše odbojkašice su osvojile titulu prvaka Evrope savladavši u finalu domaćina Tursku. Iako je reč o velikom uspehu on se u nedelju uveče, bar u Beogradu, nije puno slavio.

Trg bez duše

Nakon što je konačno završena rekonstrukcija Trga republike, zbog koje su Beograđani doživljavali svakodnevne gužve i kašnjenja, odlučio sam da odem i pogledam kako sada izgleda centralni gradski trg.
PrvaPoslednja