Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Osvešćena Britni

Proslavljena pop diva Britni Spirs je na svom Instagram profilu šerovala post umetnice Mimi Zu u kome se u uslovima epidemije korona virusa poziva na redistribucije bogatstva, pomoć socijalno najugroženijima i radničke štrajkove.

Krle bi cenzuru

Nekadašnji član grupe "Idoli" i marketinški stručnjak Nebojša Krstić predložio je nadležnima da tokom vanrednog stanja u Srbiji zbog korona virusa "ukinu Tviter, Fejsbuk i Jutjub".

Ko to laže?

“Ne mogu da trpim tu nepravdu, da ljudi napadaju doktora Nestorovića.  Govore 'najsmešniji virus'. Nemojte da lažete, niko nije rekao da je najsmešniji virus", pokušao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije da odbrani doktora Branimira Nestorovića.

Anti-Greta

Nemačka tinejdžerka Naomi Seibt nedavno je sa svog jutjub kanala poručila javnosti da klimatski aktivisti “samo doprinose opštoj histeriji” i da “alarmiranje čovečanstva pričom o klimatskim promenama predstavlja antiljudsku ideologiju”.

Ništa strašno?

Košarkaška reprezentacija Srbije započela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Nakon očekivane pobede nad Finskom na gostovanju “orlovi” su pretrpeli poraz od Gruzije u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.

Stambeni javašluk

U zgradi u kojoj živim pokvarena je brava na ulaznim vratima te zbog toga ne možemo da ih zaključavamo. Čim je došlo do problema nadležni u Stambenoj zajednici obavestili su Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ sa kojim imamo potpisan ugovor o održavanju ulaza u kome živimo.

Odlazak holivudskog Spartaka

U 103. godini napustio nas je čuveni američki glumac Kirk Daglas. NJegova smrt je izazvala brojne komentare a ono što je posebno zanimljivo je da su mu počast na društvenim mrežama odali i brojni levičari.

Antiradnički vorkoholizam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da „ ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom“ u trgovini. Takav stav poznatog „vorkoholika“ nikog nije iznenadio ali je vredne radne ljude u trgovačkom sektoru svakako uvredio.

Zagađenje

Ovih dana Srbija je na vrhu liste zemalja sa najzagađenijim vazduhom. Gusti oblaci dima, smog koji otežava disanje, slaba vidljivost su iznenadili samo one sa kratkim pamćenjem.

Muzika zaglavljena u vremenu

Slušaoci emisije “Hit nedelje” Radija 202 izabrali su za “Hit nad hitovima” pesmu britanske grupe Deep Purpe - Child in Time. Odlučeno da je to najbolja pesma od svih koje su u proteklih 40 godina, koliko se emisija emituje, bile izabrane za hit sedmice.

Kažnjavanje uzbunjivača

Nastavak suđenja na kome će biti odlučeno da li će ga Velika Britanija izručiti Sjedinjenim Američkim Državama koje ga terete za navodno "ugrožavanje nacionalne bezbednosti" zbog objavljivanju poverljivih podataka o zloupotrebama moćnika  na njegovom sajtu "Vikiliks" najpoznatiji svetski uzbunjivač Džulijan Asanž čeka u najčuvanijem zatvoru u toj zemlji Belmaršu.

Moralna pobednica

Nastup marksističke levice na izborima za predsednika Hrvatske, čija kandidatkinja je bila Katarina Peović, predstavnica Radničke fronte, izazvao je prilično interesovanje i u poslovično radoznaloj beogradskoj čaršiji.

Rijaliti teror

Bivša učesnica ozloglašenog rijalitija “Parovi” na televiziji Hepi Anđelina Nikolić nedavno je u medijima (TV Šabac, N1) svedočila o torturi kojoj je bila izložena u tom programu sve do trenutka dok nije pobegla iz “najluksuznije vile na Balkanu”.

Dizel levica

Prateći polemike teorijskih kružoka na društvenim mrežama saznao sam za termin "dizel levica".
PrvaPoslednja