Dežurna cepidlaka

Nenad M. Kostić

Pišem na teme tuđe svojoj struci, hemiji. Zato su podaci o meni izlišni. Mišljenja i stavovi podupiru se načelima i argumentima, ne biografijom i autoritetom. Odobravajte ili osporavajte ove kolumne, samo ih nemojte preskakati.

Trezveno o spomeniku

Mnogi komentarišu budući spomenik Nemanji. Opozicionari krpe vlastodršce. Dežurna Cepidlaka često piše protiv Kurjačića i g. Vesića ali ćuti o neviđenom spomeniku.

Vesićev put

Neki "rođeni Beograđani", lično ponosni što im se majka porodila baš ovde, kažu da Goran Vesić mrzi Beograd jer je došljak.

Kriza kriznog štaba

U martovskoj kolumni "morali na probama" Dežurna Cepidlaka je posumnjao u institut "Batut" i u direktorku i zamenicu direktorke, koje nije imenovao.

On nije lud

Suzavac je zabranjen vojskama u ratu, ali je dozvoljen policijama i građanima u miru. Možda će pogoršati plućnu bolest kovid 19.

Oda kulturi

Jedna lasta ne čini proleće, ali za prvom druga doleće. Za njom treća i četvrta stižu, te lepe ptice moral nam dižu.

Vitez politike

Političari su potrebni i važni. Samo ljubavni partneri i bliski rođaci utiču na naše živote više od političara. Ko načelno prezire političare i njihovu ulogu, taj ne ume da misli.

Penzioneri kao psi

Psiholozi na američkom Univerzitetu Pensilvanije su eksperimentisali sa psima, pažljivo proveravajući hipoteze o njihovom ponašanju.

Dvoboj o Vučiću

Dokumentarac "Vladalac", na N1, i paskvila "Progon", na Pinku, pokazuju podeljeno društvo. Manjkavi "Vladalac" bolji je od rđavog "Progona".

Politička naopakost

Greše oni koji zovu naše društvo "predpolitičkim". Sa 150 godina stranačke tradicije, sa 120 registrovanih stranaka, sa 30 njih u Narodnoj skupštini, sa 1.900 političkih udruženja, društvo je politizovano ali nezrelo.
PrvaPoslednja