Dežurna cepidlaka

Nenad M. Kostić

Pišem na teme tuđe svojoj struci, hemiji. Zato su podaci o meni izlišni. Mišljenja i stavovi podupiru se načelima i argumentima, ne biografijom i autoritetom. Odobravajte ili osporavajte ove kolumne, samo ih nemojte preskakati.

Raspravljaj se razumno

Naš javni diskurs vrvi od pogrešnih rezona i loših argumenata. U raspravi, kao u sportu, takmaci moraju poštovati pravila. Evo mekih imperativa na "ti", kojima štedim reči u tesnoj kolumni.

Trezveno o spomeniku

Mnogi komentarišu budući spomenik Nemanji. Opozicionari krpe vlastodršce. Dežurna Cepidlaka često piše protiv Kurjačića i g. Vesića ali ćuti o neviđenom spomeniku.

Vesićev put

Neki "rođeni Beograđani", lično ponosni što im se majka porodila baš ovde, kažu da Goran Vesić mrzi Beograd jer je došljak.

Kriza kriznog štaba

U martovskoj kolumni "morali na probama" Dežurna Cepidlaka je posumnjao u institut "Batut" i u direktorku i zamenicu direktorke, koje nije imenovao.

On nije lud

Suzavac je zabranjen vojskama u ratu, ali je dozvoljen policijama i građanima u miru. Možda će pogoršati plućnu bolest kovid 19.

Oda kulturi

Jedna lasta ne čini proleće, ali za prvom druga doleće. Za njom treća i četvrta stižu, te lepe ptice moral nam dižu.

Vitez politike

Političari su potrebni i važni. Samo ljubavni partneri i bliski rođaci utiču na naše živote više od političara. Ko načelno prezire političare i njihovu ulogu, taj ne ume da misli.
PrvaPoslednja