Prodor u XXI vek

Nikola Samardžić

Istoričar, profesor Odeljenja Filozofskog fakulteta u Beogradu. Objavio je knjige: Francuska i Turska, Karlo V, Istorija Španije, Identitet Španije, Drugi XX vek, Kulturna istorija Beograda, XVIII vek (s Mirjanom Roter-Blagojević). Kourednik je zbornika The Peace of Passarowitz, 1718, Purdue University Press, 2011. Glavni je urednik časopisa LimesPlus i Acta Historiae Medicinae.

QAnon

Američki kongres nije se izjasnio samo o napadu Trampovih pristalica na instituciju američke legislature i demokratije, trebalo bi da je time stavio tačku na epohu laži, obmana, izdaje i dubokih vrednosnih podela.

Ozonci

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posetio je Hrvatsku i podržao nastavak podele BiH.

Donbas

Putin je anektirao Krim kako bi Rusiju vratio na važnu stratešku tačku, i okupirao istočnu Ukrajinu u potrebi da Ukrajinu i Zapad ucenjuje otvaranjem još jedne zone zamrznutog konflikta, a Ukrajinu kazni zbog evropskog opredeljenja.

Voleli su Tita

Jugoslavija je bila paradigma Evropske unije. Bila je idealan okvir pomirenja, okupljanja, saradnje i prosperiteta, ali s nefunkcionalnim zakonima i nefunkcionalnim liderima.

Nije se desilo

Vučića su njegovi diznijevski savetnici ubedili da Tramp pobeđuje, pa i dalje živimo u trampovskom, a ne u posttrampovskom vremenu.

Dva zla

Svaki naš predsednički kandidat je kandidat za upravnika logora. Stalna dilema, Dido, Đido.

Jedno isto

Skupština u kojoj su ostali samo radikali i socijalisti povratak je na ratnu memorandumsku Dumu iz 1990.
PrvaPoslednja