Rafaelo torta bez pečenja: Kokos fantazija gotova za čas 1Rafaelo torta, foto: Shutterstock

Ako volite ukus kuglica, Rafaelo torta će vas potpuno osvojiti! Ne treba vam rerna, a rezultat je nežna, kremasta poslastica bogata kokosom – savršena za svaku priliku.

Rafaelo torta je lagana, kremasta i puna kokosa. Ova torta, inspirisana popularnim Rafaelo kuglicama, pravi se brzo, bez paljenja rerne, a donosi savršen balans kremastog fila i bogatog kokosovog ukusa. Idealna je za sve prilike – od rođendana do trenutaka kada želite da sebe obradujete slatkim zalogajem.

Sastojci:
Kora:

300 g mlevenog plazma keksa (ili petit beurre)

100 g kokosa

150 g otopljenog putera

100 ml mleka

Fil:

500 ml mleka

4 kašike gustina

5 kašika šećera

200 g bele čokolade

100 g kokosa

100 g mlevenih badema

200 ml slatke pavlake (umuti se posebno)

1 vanilin šećer

Za dekoraciju:

Umućena slatka pavlaka ili šlag

Kokos

Rafaelo kuglice (po želji)

Priprema:

Kora:

Pomešati keks i kokos, dodati otopljeni puter i mleko.

Sjediniti i utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje. Poravnati i staviti u frižider da se stegne.

Fil:

Gustin, šećer i vanilu izmešati s malo mleka, ostatak mleka staviti da provri.

Zakuvati fil dok se ne zgusne, pa dodati belu čokoladu da se otopi.

Ohladiti krem (pokriti streč folijom da se ne stvori korica).

U ohlađeni krem dodati umućenu slatku pavlaku, kokos i bademe.

Slaganje:

Preko kore naneti fil, poravnati i premazati umućenim šlagom ili pavlakom.

Posuti kokosom i dekorisati kuglicama.

Ostaviti u frižideru minimum 4h (najbolje preko noći).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari