Foto: Shutterstock/Metamore StudioPrvi maj, odnosno praznik rada, tradicionalno se proslavlja u prirodi uz nezaobilazni roštilj sa prijateljima i porodicom. A kako bi vaše druženje na otvorenom proteklo što ukusnije, u nastavku donosimo recept za osvežavajuću salatu koja savršeno ide uz meso, a koju možete pripremiti unapred i poneti sa sobom.
Klasična kolslo salata sa dodatkom jogurta i senfa pruža osvežavajući ukus koji savršeno ide uz roštilj. Evo recepta, koji prenosimo sa sajta Miss7:
Kolslo (Coleslaw) salata
Sastojci:
- ½ glavice kupusa
- 3 šargarepe
- 1 koren celera
- 150 g majoneza
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 1 kašika senfa
- 2 kašike jogurta
- 1 kašičica šećera
- So i biber po ukusu
Priprema:
- Narendajte ili isecite na tanke trake kupus, šargarepu i celer.
- U činiji sjedinite majonez, sirće, senf, jogurt i šećer. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Oko 10 minuta pre serviranja prelijte povrće pripremljenim prelivom i dobro izmešajte.
Ova verzija kolslo salate je lagana i osvežavajuća – idealna za tople prolećne i letnje dane, a budući da se može napraviti unapred, praktičan je izbor za roštiljanje i druženja na otvorenom. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


