salataFoto: Shutterstock/Metamore Studio

Prvi maj, odnosno praznik rada, tradicionalno se proslavlja u prirodi uz nezaobilazni roštilj sa prijateljima i porodicom. A kako bi vaše druženje na otvorenom proteklo što ukusnije, u nastavku donosimo recept za osvežavajuću salatu koja savršeno ide uz meso, a koju možete pripremiti unapred i poneti sa sobom.

Klasična kolslo salata sa dodatkom jogurta i senfa pruža osvežavajući ukus koji savršeno ide uz roštilj. Evo recepta, koji prenosimo sa sajta Miss7:

Kolslo (Coleslaw) salata

Sastojci:

  • ½ glavice kupusa
  • 3 šargarepe
  • 1 koren celera
  • 150 g majoneza
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašičica šećera
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  • Narendajte ili isecite na tanke trake kupus, šargarepu i celer.
  • U činiji sjedinite majonez, sirće, senf, jogurt i šećer. Posolite i pobiberite po ukusu.
  • Oko 10 minuta pre serviranja prelijte povrće pripremljenim prelivom i dobro izmešajte.

Ova verzija kolslo salate je lagana i osvežavajuća – idealna za tople prolećne i letnje dane, a budući da se može napraviti unapred,  praktičan je izbor za roštiljanje i druženja na otvorenom. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari