U razgovoru za list „Danas“, na stranama „Pravo Danas“, Milorad Vučelić je nonšalantno slagao novinarku i čitaoce da u vreme njegove vladavine u RTS-u ta televizija nije služila režimu isključivo za najcrnju ratnu propagandu, i za huškanje naroda na nacionalističku mržnju, nasilje i rat, koje su ubrzo i u Srbiji osetili mnogi građani nesrpskog porekla.

Naročito je M. Vučelić rado pozivao Vođu na aktuelne ratne brifinge na televiziju, a nakon priloga navodnih novinara, koji su opsluživali ovaj medij kao Gebelsov ratni štab, sa ekrana su se na gledaoce slivali izmišljeni potoci dečije krvi, leševi, kosti i lobanje! RTS, naravno, nije jedini medij koji je tako funkcionisao u Srbiji i u Beogradu, jer većina elektronskih medija za njim nije zaostajala, kao ni Politika i Novosti, no, RTS je svakako bio najmoćniji i najgledaniji medij – javni servis, tad sličan bizarnom bordelu za zloupotrebu tla i krvi, što podseća na kadrove filma „Kabare“ i ekspanziju nacizma u srpskoj obradi.

M. Vučelić je, takođe, slagao u vezi otpuštanja zaposlenih sa televizije kao tehnološkog viška. Veliki broj zaposlenih je otpušten upravo iz razloga što se protivio Vučelićevoj programskoj politici i njegovim finansijskim bravurama tipa: RTS je moja prćija. Sve to je M. Vučelić radio jer je bio podržavan iz samog vrha vlasti. U periodu nacionalističke histerije i masovne podrške Vođi, zabrinutim ocima, stričevima i strinama nacije, kako iz SANU, Crkve, RTS-a, Pinka, Politike, Novosti i drugih huškačkih medija, podršci su se gromoglasno pridružili profesori Univerziteta, razni vojni eksperti i analitičari, profesionalni patriotaši, vidovnjaci, uvek za stradanje naroda nadahnuti pesnici, beskrupulozni režiseri naše stvarnosti, opskurna piskarala i tobožnji novinari sa samog dna, što se tiče moralnosti i profesionalnosti u obavljanju poziva.

Tokom minulog perioda od devedesetih na ovamo, ovi lažovi i falsifikatori naše istorije afirmisali su fašizam i četnički pokret, tako da su i od „Baćuške“ strogo ukoreni zbog idiotskog i zlonamernog ispiranja narodne pameti. U međuvremenu, ove novinarske gromade, zaslužni građani, nezaobilazni stihoklepci, pisci i umetnici su se značajno obogatili na narodnoj nesreći, nastavivši svoju perfidnu i ogavnu rodoljubnu misiju. I nikom od njih ne samo što nije zafalila dlaka sa glave, nego u poslednje vreme dobijaju znatan prostor i u opozicionim medijima, kako bi ribali svoje „uzorne“ biografije.

Autor je pesnik i novinar iz Beograda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari