Pošta Srbije predano sprovodi akciju „52 pošte za 52 nedelje“ i otvara nove ekspoziture gde god lokalne samouprave iskažu potrebu za tim. Oslanjajući se na sopstvene snage, Pošta Srbije na ovaj način širi svoju mrežu, ali i prezentuje društveno-odgovornu poslovnu praksu, jer kroz podršku ekonomskom, privrednom i demografskom razvoju seoskih sredina doprinosi bržem i ravnomernijem razvoju Srbije.

U okviru te akcije juče je otvorena sedma pošta, u mestu Baničina, nadomak Smederevske Palanke, a od početka godine ekspoziture su dobili meštani zlatiborskog Gostilja, Jasikovice kod Trstenika, Slavkovice kod Ljiga, Ranilovića podno Kosmaja, Brestača u Sremu, kao i gosti i pacijenti RH centra „Banja Koviljača“.

Dostavnu poštu Baničina svečano je predao na upotrebu Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća Pošta Srbije, a prvi korisnici bili su potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara“ – Zemljoradnička zadruga „Lipovac“ Baničina i SZTR „Škorpion“.

– U ovom selu se do danas govorilo: Uvek su nam samo zatvarali. Evo, sad mi i otvaramo. Ovo je sedma po redu ekspozitura u našoj akciji. Podarili smo poštu brojnoj i uspešnoj mesnoj zajednici sa jakom zemljoradničkom zadrugom i nekolicinom mladih preduzetnika. Pokazali su visok stepen solidarnosti, postigli međusobni dogovor i najbitnije, pomogli da ova pošta proradi – istakao je Krkobabić i naglasio da će pošta u Baničini ponuditi niz kvalitetnih usluga, od kurirske službe do najjednostavnijeg izvoza preko Pošte.

Prema rečima predsednika MZ Baničnina, Milanča Stevanovića, značaj nove ekspoziture najbolje pokazuje to koliko je ljudi došlo na otvaranje. On je zahvalio Krkobabiću na razumevanju i uručio mu zahvalnicu.

Pošta 11424 Baničina je 1.498. ekspozitura na poštanskoj mapi Srbije i poslovaće pod okriljem Regionalne radne jedinice „Smederevo, Požarevac, Bor i Zaječar“. Usluživaće više od 1.300 stanovnika naselja Baničina i Stojačak. Do sada im je najbliža pošta bila udaljena više od 12 kilometara. Poslovni prostor, koji je u vlasništvu Pošte Srbije, za kratko vreme je uređen po meri novog doba, zahvaljujući poštanskim majstorima, ali i ovdašnjim meštanima koji su dali nemerljiv doprinos i pomogli da pošta i njena okolina izgledaju lepo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari