Još jedna pošta u Šumadiji i novi Poštanski centar 1

U nastavku akcije „52 pošte za 52 nedelje“, oko 3.000 meštana kragujevačkih naselja Jovanovac, Cvetojevac i Milatovac juče je dobilo poštu, a zaposleni na preradi pošiljaka u Poštanskom centru Kragujevac, nakon 30 godina, bolje uslove rada.

Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, predajući na upotrebu 21. poslovnicu otvorenu u sklopu te akcije, istakao je da ova društveno-odgovorna akcija približava poštanske i platne usluge korisnicima u svakom kutku Srbije i u isto vreme pomaže da se smanje razlike između sela i grada.

– Trudimo se da na lokalu pravimo konkretne poteze. Ovo nisu krupne stvari, ali su velike za one kojima pošta dolazi na kućni prag i više ne moraju da putuju po nekoliko kilometara po usluge. Srbija se na ovakav način vraća sebi. Ovo selo je skoro kompletno – ima školu, crkvu, poštu, a uskoro će dobiti i ambulantu. Često nas pitaju koliko to košta, a mi odgovaramo – gotovo ništa. U pitanju je samo dobra volja Mesne zajednice, meštana i Poštinih ljudi koji su sve ovo uradili – naglasio je prvi čovek Pošte Srbije.

Milivoje Glišić, predsednik MZ „Jovanovac“, zahvalio je direktoru Krkobabiću i Pošti Srbije, budući da su, kako je rekao, u Jovanovcu uradili neverovatnu stvar. Pošta u Jovanovcu zaživela je udruženim snagama – Mesna zajednica je ustupila poslovni prostor za njen rad, a poštanski majstori su ga opremili po meri novog doba. Kao i sve poslovnice širom Preduzeća, umrežena je u jedinstvenu informatičku aplikaciju Post-tis, koja je takođe delo stručnjaka Pošte Srbije, te korisnici mogu da računaju na usluge najvišeg kvaliteta po najnižim cenama.

Jedan šalter i jedan dostavni rejon olakšaće svakodnevicu Jovanovca i susednih mesta Cvetojevac i Milatovac, što je ukupno oko 3.000 stanovnika ili 850 domaćinstava. Takođe, pošta će puno značiti i za sedamdesetak pravnih lica iz ovog kraja, a neke će možda i ohrabriti da započnu sopstveni biznis. Tako su i prvi korisnici usluga u novoj pošti bili „Reses centar“ d.o.o i zanatska radnja „MPG Ivan Petrović“, potpisnici ugovora u okviru promo-akcije „Post-ekspres za 99 dinara“, koja će trajati do kraja juna i predstavlja svojevrsni podstrek preduzetništvu.

Poseban dar Pošte Srbije žiteljima na levoj obali Lepenice je besplatan internet kutak, gde će moći da koriste prednosti novih tehnologija i da iskuse savremene načine komunikacije, a poštanski radnici će besplatno pružati potrebnu internet edukaciju i podršku.

Nakon otvaranja pošte u Jovanovcu, direktor Milan Krkobabić pustio je u rad i Lokalni poštansko-logistički centar 34200 Kragujevac, koji je od danas na novoj adresi – u Ulici kralja Petra Prvog 28. Kako je istakao, rekonstruisan i adaptiran prostor predstavlja adekvatan ambijent za kvalitetniju preradu poštanskih pošiljaka iz unutrašnjeg i međunarodnog saobraćaja, u kome zaposleni nakon više od tri decenije dobijaju uslove rada dostojne 21. veka.

Sada su svi poslovi poštansko-transportne logistike objedinjeni na jednom mestu čija je radna površina oko dve stotine kvadratnih metara.

Ušteda

Pošta Srbije uštedela je oko 20 miliona dinara time što je kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju izvela sopstvenim resursima – njeni zaposleni su sproveli sve građevinske radove, sami izradili celokupan tehnološko-poslovni mobilijar i informatički povezali ovo važno čvorište poštansko-transportne logistike, gde se dnevno preradi nešto manje od 100.000 pošiljaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari