Barikade na drumovima, kao odgovor gnevnih Srba sa severa Kosmeta na pregovore Beograda i Prištine; šestosatno solo pevanje Milana Beka, samo za uši kriminalističkih inspektora; medijski dupli pas Mikija Rakića i Aleka Vučića, bivšeg i sadašnjeg gospodara službi sile i prinude; Đokovićev trijumf na turniru u Melburnu; ruka ruku po(mi)ru(je) između Džajića i Čovića, prvog i doprvog čoveka Crvene zvezde… ta i još poneka, kao, važna događanja minule sedmice, ostala su u dubokoj senci neverovatnog medijskog pizdarluka čiji su akteri bili premijer Ivica Dačić i izvesna „šarmantna (?) televizijska voditeljka (??)“.

Novine razne, internetske društvene mreže i sajtovi, svedočili su ili komentarisali činjenicu da je prvi čovek srpske vlade, usput i ministar policije (!), navučen da učestvuje u emisiji u kojoj je sve šatro razgovarajući sa njim ozbiljno i o važnim temama, domaćica u studiju u jednom trenutku počastila premijerove oči, da budem sasvim precizan, pejsažom svog golog međunožja. Dakle, da premijer učestvuje u seriji u kojoj, godinama već, bivaju žestoko nasamareni, do plakanja ismejani, iskrenog saučešća dostojni, najčešće likovi, šatro poznati, zapravo, listopadne spodobe u poslu kojim se bave. Oni čiji koeficijent inteligencije jedva premašuje broj zdravih zuba u vilicama.

Jasna mi je potpuno koncepcija te emisije, baš kao i uređivački koncept stanice na kojoj se emituje. Nije me iznenadila ni Dačićeva odluka da u istoj učestvuje. Ta količina medijske alavosti, najgoreg svaštarenja i nebiranja medija i novinara sa kojima će opštiti (koja po meni ide i iza granica ‚‚medijske nimfomanije‚‚, ako smem da se poslužim terminom iz druge patološke preokupiranosti) morala je da se obije o glavu čoveku koji obavlja dužnost premijera. Kad tad.

Ono što mi, međutim, nikako ne ide u glavu jeste poražavajuća činjenica da NIKO (!!!) od mnogobrojnih uposlenika u službama zaduženih u oba kabineta (premijerskom i ministarskom) za Dačićeve kontakte sa javnošću, njegovu elementarnu bezbednost ako hoćete, potom njegovu sliku u javnosti, zaštitu i brigu o onome što prepoznajemo kao lik i delo najvažnijih zvaničnika, nije na vreme reagovao i sprečio skandal.

Čujem da su krenule nekakve istrage o odgovornosti (ne)odgovornih. Kasno! Odveć kasno… Pogotovo stoga što Dačićeve učestale medijske provale, po principu sam-svoj-majstor, sugerišu da je i ovoga puta, nažalost, sam odlučio šta mu je činiti.

To što će, eventualno, kaznu fasovati neka kabinetuša ili pijaruša, ništa ne menja. Perje je prosuto sa krova zdanja u Nemanjinoj. Niko ga ponovo skupiti neće…

P. S. Lala u lenjo letnje popodne, razgaćen i omamljen lepim ručkom i hladnim špricerima, lako zadremao i dozvolio da mu iz širokih gaća iscuri jedan od „blizanaca“.

Sosa, poduže već, odvikla da uživa u takvom pejsažu, sa radošću je uskliknula: „Vidi, vidi, a ko to mene tako gedi.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari