TELEtina - medijska

Duško Bogdanović

U novinarstvu od druge polovine prošlog veka. Novine, radio, TV i tako u krug. Još malo...

Fonda, sobom sama

Ako je ičega korisnog bilo u siledžijskom i prostačkom bezumlju režimskih veselnika i njihove neupitne i sveodlučujuće personifikacije...

Reporteri

Od pamtiveka je znana istina da su u zla vremena dobri ljudi još bolji, a loši još gori.

Kultura posle istine

Endrju Rosi, poznati američki dokumentarista ("Prva strana", "Kula od slonovače", "Prvi ponedeljak u maju"...), za globalnu kablovsku kuću HBO, režirao je i producirao film "Posle istine: dezinformacije i cena lažnih vesti".

Svi naši vršnjaci

Pisao sam već da pomno pratim kreacije predstavnika moje (de)generacije - i ne samo njih - u ubijanju zaludnosti u vreme kolektivnog 24/7 zatočeništva.

Utisak sedmice

U vreme korone globalno, a vanrednog stanja lokalno, sve nam navike idu ka gorem, ružnijem, glupljem, bahatijem... jer ritam naših življenja udaraju istaknuti članovi grupe "Kompletni idi(j)oti".

Moja (de)generacija

Parafraza: ne pada korona da pokrije karantin, već da svaka zverka pokaže svoj trag. Stav, zapravo! Šta misli, šta govori, šta piše. (Ili, ne misli, ćuti i ne piše.)

Sa pločicom u klinču

Hajde da se pretvaram da je sve uobičajeno - ne mogu da napišem baš i normalno, budući da tako nešto oko nas odavno nije - te nudim tekst o (uglavnom), lošem radu tzv sportskih žurnalista. Moja je to omiljena teme, a sudeći po komentarima, i ponekih čitalaca "TELEtine".

Rakijica naših dana

Najveći broj naših sadržavljana je glede pandemije koronavirusa protutnjao žestokim emocionalnim rolerkosterom: od sveopšte zajebancije do neskrivene panike i, konačno, uvođenja vanrednog stanja.

O sestrama i lotrama

Ponekad mi se čini kao presipanje iz šupljeg u prazno komentarisanje onoga što se pojavljuje u medijima, kada (mi) je izbor istog sveden na dve televizije, jedne dnevne novine i nekoliko informativnih sajtova u kojima, doduše posredno, (pro)nalazim materijal za ovu rubriku. Ko mi je kriv, to je moj izbor.

Teško a lako

Dok čitate ovaj tekst Aleksandar Vučić završava trodnevnu posetu Vašingtonu, gde je, uz ostale, trebalo da razgovara i sa likovima iz prve američke diplomatske lige: šefom Stejt departmenta Pompeom i dvojicom zaduženih za Zapadni Balkan, šta god ta odrednica značila. A ne znači - svedočimo tome već tri decenije - ništa dobro, a još manje lepo, makar iz američke vizure.

Šolak i Mesi (2)

Poneki novinski napis - doduše retko - dobije nastavak, a da to nije bila prvobitna želja autora, još manje uredništva lista u kojem je objavljen.

Šolak i Mesi

Ako je Šolak - toliko od Vučića i njegovih čauša spominjani i oblaćeni - uistinu (su)vlasnik nekolikih elektronskih medija i najveće kablovske distribucije, zašto ne bi sačinio reprezentaciju televizijskih novinara i njihovih ostvarenja i sakupio ih na istom mestu?

Smelost zvana Koraks

Kad god iz stvaralačkog trougla Lekić-Polić-Lončar izađe novi - po pravilu, izvanredan - proizvod, navek postane uzrok seizmološkog podrhtavanja - brukom i sramotom cementiranog - srpskog medijskog tla.
PrvaPoslednja