Akcija prikupljanja pomoći za izbeglice u organizaciji Novog bioskopa Zvezda počeće. u subotu, 29.8. od 13 sati u ovoj filmskoj instituciji. Svaka vrsta pomoći je dobrodošla, poručuju iz Novog bioskopa „Zvezda“ a najpotrebniji su garderoba, veš, cipele, dečja hrana, trajno i mleko za bebe, hleb i peciva, kuvana jaja, konzerve ribe, voće, sokovi.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Nakon prve akcije, ljudi će svakodnevno u periodu od 20.30 do 23.30 sati, tokom večernjih filmskih projekcija, moći da donose pomoć koju će iz „Zvezde“ biti prosleđivana izbeglicama. Ova akcija je samo početak šire kampanje koja za cilj ima da građane informiše o problemu masovnih migracija i što više njih uključi u akciju. U Zvezdi se planira i produkcija svojevrsnih „filmskih novosti“ posredstvom kojih će pre filmova, publika moći da sazna informacije koje nisu lako dostupne u zvaničnim medijima. Na taj način „Zvezda“ će pokušati da kod građana umanji zbunjenost, paranoju i zatečenost ovim problemom. Zato pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj akciji i doprinesu joj svojim delovanjem, idejama i predlozima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari