U Kulturnom centru Novog Sada je održana završna godišnja konferencija Organizacionog odbora za realizaciju inicijative da se Grad Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Predsednik tog tela Andrej Fajgelj rekao je da je ubeđen da će krajem 2015. godine upravo Novi Sad imati pobedničku prijavu.


„Ove godine pripremili smo nacrt projekta, identitet prijave, osnovali smo Programski savet, obezbedili međunarodnu podršku, predstavili Novi Sad u inostranstvu i okupili stručnu javnost“, naglasio je Fajgelj.

Zamenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham je najavio uspostavljanje saradnje između tog hrvatskog grada i Novog Sada, imajući u vidu da se Osijek kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

U drugom delu konferencije predstavljen je Nacrt strategije Novi Sad 2021, brendovski i vizuelni identitet projekta „Novi Sad 2021“ i nova platforma kulturnih dešavanja u gradu. Nacrt strategije „Novi Sad 2021“ je strateški dokument kojim su planirane aktivnosti, kulturno-umetnički i infrastrukturni projekti koje je neophodno sprovesti u narednom periodu kako bi Novi Sad uspešno okončao postupak kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari