Izložba jednog od naših napoznatijih karikaturista Predraga Koraksića Koraksa otvorena je prošlog petka uveče u galeriji „Art 55“ u Nišu i građani će moći da je vide do 8. januara. Na izložbi je predstavljeno oko stotinu njegovih karikatura. Ovo je prva Koraksova izložba u tom gradu.


Koraks je do sada imao više od 40 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a dobitnik je brojnih domaćih i internacionalnih nagrada, među kojima i „Povelje grada Beograda“, priznanja „Vitez poziva“ i ordena „Vitez časti“, kojim ga je odlikovala Vlada Republike Francuske. Njegove karikature su angažovane, politički aktuelne i predstavljaju odraz vremena u kojem živimo.

Od 1998. godine svoje karikature objavljuje u Danasu. Stalni je saradnik portala Slobodna Evropa i Peščanik. Prve karikature objavio je 1950. godine u Ježu, a potom u Radu. Više od 30 godina radio je u Večernjim novostima, gde je 1993. godine dobio otkaz zbog neslaganja sa uređivačkom politikom lista. Radio je pored ostalog i za Borbu, Našu Borbu, Vreme i Ekonomsku politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari