Juče tokom dana počasni gost 43. Međunarodnog filmskog festivala Ričard Drajfus razgovarao je sa novinarima vidno dobro raspoložen. Na pitanje novinara Danasa šta je za njegovu karijeru značilo to što je dobio nagradu Oskar sa samo 30 godina (dugo godina je bio najmlađi dobitnik ovog priznanja za najbolju glavnu ulogu), odgovorio je da je na neki način to priznanje stiglo prerano.

To je jedna od najvažnijih noći u mom životu, ali bilo ih je još. Na neki način, nisam više bio opterećen potrebom da dobijem Oskara. Ali godinu dana kasnije zaradio sam mnogo novca kladeći se sa ljudima da ne znaju ko je prošle godine osvojio Oskara u toj kategoriji, iako sam ja sedeo pred njima. Ljudi te stvari ne pamte – kazao je Drajfus.

On je govorio kako je budućnost filma u prošlosti, jer velikim studijima ponestaje ideja za nove blokbastere, pa će morati da se vrate snimanju malih priča nadajući se da će imati isti uticaj širom sveta i da će zaraditi veliki novac. On je dodao da danas više nije važna dobra priča i gluma, već specijalni efekti, te da on nestrpljivo čeka vreme kada će se snimati bolji filmovi. Do tada se neće sam baviti režijom, jer nema takve ambicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari