Prema Đilasovim rečima, svi njegovi planovi su vezani za učešće košarkaških reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama i postizanje što boljeg rezultata u Riju

Dragan Đilas, bivši predsednik Demokratske stranke, za Danas kaže da se neće vraćati u politiku i da neće biti kandidat demokrata za gradonačelnika Beograda ukoliko budu raspisani izbori u glavnog gradu.

On je našem listu nije potvrdio spekulacije medija da ga demokrate vide kao svog kandidata za predstoničke izbore. Prema njegovim rečima, svi njegovi planovi su vezani za učešće košarkaških reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama i postizanje što boljeg rezultata u Riju.

U DS nam nezvanično kažu da najpre ne očekuju izbore u Beogradu i da znaju da Đilas, iako bi bio njihov najboji kandidat, neće politički da se angažuje.

Podsetimo, spekulacije da bi bivši gradonačelnik Beograda mogao ponovo politički da se angažuje, pojavile su se u oktobru prošle godine kada je otkupio dug DS prema Razvojnoj banci Vojvodine. Firma Multikom, čiji je Đilas vlasnik, otkupila je tada dug od oko 50 miliona dinara koji demokrate imaju prema Razvojnoj banci Vojvodine od koje su uzeli novac za finansiranje kampanje 2012. Na taj način ova kompanija je praktično postala vlasnik nekretnina koje je desetak funkcionera DS stavilo pod hipoteku. Među onima koji su to učinili su Oliver Dulić, Dušan Elezović, ali i Aleksandar Senić i Aleksandar Šapić, koji više nisu članovi ove stranke. I sam Đilas je založio svoj stan na Vračaru. Zbog toga što DS nije platila dug, postojala je opasnost da budu aktivirane hipoteke na te nekretnine. Ovim otkupom duga ta opasnost se otklanja, a Đilas veruje da će mu DS za godinu i po ili dve vrati novac. On je izjavio i da ne namerava da prodaje te nekretnine.

On je za Danas tada rekao da ne planiram da finansiram buduću kampanju DS i da se na ovaj način ne vraća u politiku. “Nemam nameru da imam bilo kakve veze sa politikom. Ovo sam uradio jer je to bio jedini način da sačuvamo naše stanove”, naveo je tada Đilas.Na naše pitanje tada da li taj njegov ovaj potez znači da će možda biti kandidat demokrata za gradonačelnika Beograda, on takođe odgovorio negativno.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari