Molim vas da u skladu sa članom 56. Zakona o javnom informisanju objavite demanti netačnih tvrdnji iznetih u tekstu „Goran Vesić piše program za stranku Dragana Đilasa“, koji je izašao u ponedeljak, 20. avgusta ove godine, na naslovnoj strani Danasa.

Netačne su tvrdnje da je Goran Vesić dobio zadatak od mene da, kako navodite, napiše programska načela i osmisli strategiju javnog delovanja političke partije koju ću ja navodno osnovati.

Netačno je takođe, kako dalje navodite, da bi Goran Vesić bio moja desna ruka sa funkcijom potpredsednika te stranke.

Netačno je pre svega zato što nikakvu stranku ne pravim, pa za bilo kakvim programom nema potrebe. Takođe, nema potrebe ni za potpredsednicima.

I molim vas da ubuduće budete i dovoljno pristojni i dovoljno profesionalni da svoja saznanja proverite upravo kod onih o kojima pišete.

VESIĆ: Nemam političke ambicije

Kao što ste lepo napisali u jučerašnjem tekstu, od 2003. godine se ne bavim aktivno politikom već biznisom. U skladu s tim, nemam političkih ambicija niti imam nameru da ikada ponovo budem funkcioner bilo koje političke stranke. Shodno tome, ne učestvujem ni u pravljenju nikakve nove partije.

Član sam Demokratske stranke od 1989. i kao član DS imam pravo na svoje mišljenje o aktuelnim dešavanjima u toj stranci, kao i na svoje prijatelje, ali to treba da ostane moja privatna stvar.

Ovo je bio samo ružan pokušaj da budem uvučen u ono što se trenutno dešava u DS, sa čim nemam nikakve veze.

Goran Vesić

Odgovor Danasa

Odgovor Danasa na neke od navoda iz pisma Dragana Đilasa objavićemo u sutrašnjem broju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari