Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS, ocenila je juče u Kragujevcu da „nema suštinskih neslaganja između socijalista i SNS“. Vlada Srbije, prema njenim rečima, ima „povoljan trend po građane Srbije“ i kvalitetnija je sa socijalistima.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Na pitanje Danasa da prokomentariše izjave pojedinih naprednjaka koji SPS sumnjiče za šurovanje sa opozicijom, kao i verbalne sukobe čelnika dve vladajuće stranke, Đukić Dejanović je kazala da se u SPS, pri oceni odnosa u vladajućoj koaliciji, rukovode bitnim ocenama rada Vlade, koja ima dobre rezultate na unutrašnjem i međunarodnom planu. SPS se, kao partija, prema njenim rečima, ne bavi ničijim sumnjama niti stavovima pojedinaca ni iz SPS ni iz SNS. U vezi sa promenama u kragujevačkom SPS rekla je da su jedno lična poznanstva i prijateljstva, a drugo stranačka politika

– Stav SPS je da ovi izbori nisu potrebni, ali ih se nikako ne plašimo. Od sutra počinje unutarpartijske aktivnosti, a predsednik partije Ivica Dačić će u narednih desetak dana razgovarati sa rukovodstvima PUPS-a i Jedinstvene Srbije sa kojima imamo najdugovečniju koaliciju na domaćoj političkoj sceni, i nema razloga da se saradnja sa tim strankama ne nastavi, kaže Đukić Dejanović.

Na osnovu prekjučerašnje odluke Izvršnog odbora SPS izabrani su privremeni odbori ove partije u Smederevu, Nišu, Malom Zvorniku, beogradskom Starom gradu, kao i u Kragujevcu. Tokom vikenda je Gradski odbor SPS u Kragujevcu raspušten, na izbore će se ići sa privremenim organom, a novo rukovodstvo SPS biraće se na izbornoj konferenciji posle izbora.

Zanimljivo je da je na čelo privremenog organa imenovan nekada istaknuti lokalni funkcioner SPS-a u Kragujevcu Miodrag Nikolić, a član je pored ostalih i Obren Ćetković. Godinama unazad Ćetković je, bez obzira na funkciju, faktički prvi čovek socijalista u centru Šumadija, koji je svojevremeno bio i predsednik GO SPS u Kragujevcu, ali je, pre nekoliko godina, voljom partijske centrale, a uprkos protivljenju članstva, bio u potpunosti skrajnut iz partijskog života.

Kako je Obren Ćetković godinama bio i blizak saradnik bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, koji ga je ostavio na mestu direktora JKP Vodovod i nakon što su socijalisti, krajem 2013, napustili koaliciju sa Stevanovićem i prešli u naprednjački tabor, to se po šumadijskim političkim kuloarima već uveliko špekuliše da je „kambek“ Ćetkovića u rukovodstvo kragujevačkih socijalista moguća najava promene politike (i koalicionih partnera) SPS-a, najpre na lokalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari