Direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije Mirjana Čizmarov jedna je od putnica aviona koji je kasno sinoć iz Diseldorfa dovezao u Beograd ljude koji se našli u utorak u Briselu tokom terorističkih napada, među kojima je bio i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Pošto aerodrom u Briselu zbog nekoliko eksplozija nije bio funkciji, putnicima koji su imali povratne karte za Beograd nije bilo moguće organizovati alternativni prevoz, zbog čega su morali sami da se snalaze.

PRE { text-indent: 2.5cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }PRE.western { }PRE.cjk { font-family: „Droid Sans Fallback“,monospace; }PRE.ctl { font-family: „FreeSerif“,monospace; }P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Kako Čizmarov kaže za Danas, čula je da postoji redovan let za Beograd isto veče iz Diseldorfa, ali pošto taksi i železnički prevoz nije radio, morali su sami da se snalaze. Pomogli su joj za prevoz, kaže, ljudi iz hotela. Avio-kompanija Er Srbija je zbog toga za Diseldorf poslala svoj veći avion i putnici su bezbedno kasno sinoć stigli za Beograd.

Čizmarov je u Briselu bila povodom sastanka u Europolu, čija je i potpredsednica, a čija se zgrada nalazi odmah pored aerodroma. Kako objašnjava za Danas, sastanak je trebalo da bude održan u utorak ujutru u devet sati, ali je na recepciji svog hotela neposredno pre zakazanog sastanka saznala za terorističke napade.

„Sastanak je bio odložen. Kontaktirala sam odmah našu ambasadu u kojoj su mi poručili da ostanem u hotelu, ne idem nigde i čekam dalje informacije. Hotel je zaključao svoja vrata, a potom su mi pomogli da se snađem za prevoz do Diseldorfa“, objašnjava Čizmarov za naš list.

Ona kaže da se tog dana u centru Brisela osećala velika napetost u vazduhu, a da se sat vremena posle eksplozija na ulicama više nisu mogli videti civili već samo policija, vojska i kola hitne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari