– Skupština Srbije nije prihvatila predlog Demokratske stranke da se osnuje anketni odbor za razjašnjenje afere o prisluškivanju predsednika DS Bojana Pajtića. Za je glasalo 12 poslanika, ali 134 poslanika nisu glasala, tako da predlog DS nije prihvaćen. Funkcioner DS Dragan Šutanovac, potom je na konferenciji za štampu u DS, pitao je kako je ministar policije Nebojša Stefanović imao priliku da čita „više kofera“ transkripta prisluškivanja Aleksandra Vučića.

Šutanovac se osvrnuo na izjave Stefanovića, koji je, pošto je Pajtić objavio da je transkript prisluškivanog razgovora njega i Lidije Udovički autentičan, naveo da je lider SNS Vučić, dok je bio u opoziciji, prisluškivan od strane vlasti tada DS. Šutanovac je juče postavio pitanje na koji način i pod kojim ovlašćenjem je ministar Stefanović mogao da dođe do takvih podataka i da čita transkripte.



„On nije ovlašćen ni kao ministar unutrašnjih poslova to da radi i postavljaju se pitanja zašto je, ko je, da li je i pod kojim nalogom to radio. Ako direktor BIA Đorđević kaže da BIA od 2003. nije vršila nezakonito tajno slušanje, postavlja se pitanje da li je Vučić slušan zakonito i iz kojih razloga i to je pitanje koje postavljamo i na koje čekamo odgovor“, rekao je Šutanovac. Dodao je da on, dok je bio ministar odbrane, za pet i po godina nije čitao nijedan transkript, niti izdao bilo kakav nalog da se bilo ko sluša, niti je gledao ničiji dosije. „Izuzetno je važno poštovati propise i zakone i ne znam po čije ovlašćenju ministar unutrašnjih poslova može da čita takva dokumenta“, rekao je Šutanovac i dodao da je ubeđen da DS nikada nije posedovao nikakve uređaje za prisluškivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari