Novosadski odbor SPO saopštio je da su neimenovani učesnici u aktuelnoj vlasti ponudili iznos od 20.000 evra svakome ko ubedi ili na bilo koji drugi način privoli nekoga od 42 odbornika nove većine da se ne pojavi na vanrednoj sednici Skupštine grada u sredu, 12. septembra.

Za odbornika koji prihvati ovakvu ponudu obezbeđeno je dodatnih 50.000 evra, tvrdi SPO, pozivajući istražne organe da utvrde „da li iza ovih skandaloznih radnji stoji odlazeći gradonačelnik Igor Pavličić“.

„Poražavajuća je činjenica da kao posledicu toga danas čitav ešalon drugorazrednih novosadskih ‘biznismena’ u svojim mobilnim telefonima poseduje imena, prezimena i fotografije odbornika Skupštine grada. Sasvim je sigurno da odlazeći gradonačelnik svojim odbijanjem da podnese ostavku i izjavama o tome kako je ‘tajno glasanje uvek neizvesno’ doprinosi stvaranju atmosfere koja pogoduje organizatorima“, navodi se u saopštenju.

Uz saopštenje, novinarima je dostavljena i pisana izjava odbornika iz te partije Vojina Maleševa, kojem je navodno već ponuđen novac da ne dođe na sednicu Skupštine grada u sredu.

„Zgrožen sam dubinom moralnog pada pojedinaca iz aktuelnog establišmenta i time na šta su sve spremni zarad očuvanja privilegija vlasti. Spreman sam da o svim dešavanjima i saznanjima koje imam informišem nadležne istražne organe“, naveo je Malešev.

Predsednik GO SNS i kandidat novoformirane koalicije za gradonačelnika Miloš Vučević rekao gostujući je u „Utisku nedelje“ TV B92 je da je Maleševu ponuđeno 50.000 evra da se u sredu ne pojavi na sednici Skupštine Novog Sada kada se bude glasalo o smeni aktuelne gradske vlasti.

Gradski odbor Narodne partije pozvao je juče odbornike da u sredu, 12. septembra, u interesu svih građana Novog Sada, izaberu vlast i da se konačno opredele ko će biti gradonačelnik, predsednik Skupštine grada i članovi Gradskog veća.

„Novi Sad je od 6. maja, kada su održani izbori, u agoniji. Ništa konkretno se ne radi, sednice Skupštine grada se ne održavaju, a javno komunalni sektor je u velikoj krizi. Ko god bude izabran 12. septembra mora da se odmah baci na posao kako bi se zaustavilo dalje beznađe u koje je grad zapao“, ocenila je Narodna partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari