Vučević: Velika zainteresovanost za učešće u vlasti 1

Republička i pokrajinska vlada bi trebalo da budu formirane do sredine juna, a Igor Mirović bi bio dobar kandidat za pokrajinskog premijera. Za sada će u pokrajinskoj vladi učestvovati SNS i SVM, ali postoji velika zainteresovanost drugih stranaka, izjavio je večeras Miloš Vučević, popredsednik SNS -a i gradonačelnik Novog Sada.

                       

On je izjavio da smene u RTV-u nemaju veze sapolitikom.

„Snažan politički pritisak je ono što se dešava na ulicama Novog Sada. Građanski protest gde su Pajtić i Šutanovac. Mislite da neko veruje da se oni tamo pojavljuju kao građani?“, rekao je Vučević.

Potpredsednik SNS je dodao da je i protest zbog rušenja u Savamali politički, iako pokušava da se definiše kao građanski, pošto ima „političke ciljeve“.

Govoreći o promenama koje su se desile na sednici SNS, Vučević kaže da je ideja bila da ova stranka „pokaže da su promene i promenljivost nešto što je neophodno Srbiji“.

„O svakom potpredsedniku se glasalo pojedinačno. Nismo išli đuture. To pokazuje našu demokratičnost, i meni daje za pravo da je to odraz jedne demokratske stranke u smislu pluralizma mišljenja i ideja. Reakcija ranijih potpredsednika je bila korektna“, zaključio je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari