Do finala poen po poen 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je iz polufinalnog serijala Superlige izvukla maksimum, možda i više od toga, izbegavši majstoricu protiv Mega Leksa. Iako su „ljubičasti“ pred početak domaće lige najavljivali pohod na titulu igra pod pritiskom moranja i povrede nosilaca igre „slomili su krila“ tinejdžera koje je i ove sezone odlično predvodio Dejan Milojević. Crveno-beli su do finala došli pobedama u oba polufinalna duela, tako da će od 3. juna (navedeno na sajtu KLS) započeti misiju odbrane titule šampiona Srbije.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Stefan Jović odigrao je u reprezentativnom stilu obe utakmice protiv Mege i sigurno je najzaslužniji što je Zvezda ove sezone ostvarila perfektan skor 7-0 u međusobnim duelima sa Megom. Zbog lakše povrede kolena Kvinsi Miler je imao manju minutažu u Sremskoj Mitrovici, a u nameri da ga što više poštedi napora Dejan Radonjić imao je veliku pomoć od kapitena Luke Mitrovića. Potencijalni reprezentativac Srbije odigrao je najbolji meč u crveno-belom dresu od oporavka od povrede upravo u drugoj utakmici polufinala Superlige na gostovanju u Sremskoj Mitrovici (74:64). Mitrović je uz Štimca (13 skokova) bio najdominantnija figura pod oba obruča; centarska linija Zvezda potpuno je nadskočila protivnika ostvarivši 10 od ukupno 19 ofanzivnih skokova.

– Utakmice između Zvezde i Mege su postale pravi derbi mečevi, puni motivacije, ali i velike energije pa čak i varnica. Ovo je polufinale, utakmica na gostujućem terenu, očekivali smo sve samo ne lagan posao. Imamo par dana do početka finalne serije da se spremimo što bolje – poručio je kapiten Mitrović.

Umeren u impresijama posle drugog duela trener Radonjić može biti zadovoljan činjenicom da će njegovi puleni imati dan više za odmor i oporavak u odnosu na protivnika u finalu (Partizan i FMP sinoć igrali drugi meč).

– U kratkom periodu odigrali smo dosta utakmica protiv Mege. Dugo smo se tražili, ali uspeli smo u poslednjoj četvrtini da odigramo na rezultat gradeći poen po poen da bismo ostvarili ono zbog čega smo došli i što smo želeli. Hvala navijačima koji su nas bodrili, jako nam je značila njihova podrška – istakao je prvi čovek struke crveno-belih.

Janković: Uništio nas njihov skok u napadu

Meč sezone odigrao je Nikola Janković u Sremskoj Mitrovici (23p); krilni centar koji je ponikao u FMP apostrofirao je ofanzivni skok Zvezde kao osnovni razlog eliminacije „ljubičastih“ u polufinalu: „Ušli smo dobro u utakmicu, imali odličnu energiju, ali skok u napadu Zvezde nas je uništio. Imali su mnogo drugih i trećih napada, i to je donelo prevagu u ovom meču“.

FMP „zaključao“ dvoranu

Pred sinoćnji drugi meč polufinala Superlige uprava FMP odlučila je da ulaz u halu u Železniku dozvoli samo igračima, članovima stručnog štaba Partizana i najužoj upravi (pet članova bez obezbeđenja). To je zapravo bio odgovor „pantera“ na – „atmosferu linča, mržnje i najprizemnijih uvreda sa tribina, primitivaca, samozvanih „navijača“ Partizana – kako je zapisano u saopštenju kluba povodom uvredljivog skandiranja na račun Filipa Čovića i njegove porodice u prvom meču odigranom u hali „Aleksandar Nikolić“. FMP je istakao i da KLS u subotu nije primenio član 30 propozicija o takmičenju – iz straha. U njemu jasno piše da “ prvi sudija, u slučaju uvredljivog skandiranja i nesportskog navijanja, po svojoj proceni, opominje gledalište, kasnije posle druge opomene, prazni deo tribina ili kao najteže mere, nakon više prekida, prazni celu halu ili prekida utakmicu“.

Za uvrede 360.000 dinara

Prvi polufinalni duel između košarkaša Partizana i FMP Železnika bio je na kratko prekinut zbog uvredljivog skandiranja navijača crno-belih, a po očekivanjima usledila je i kazna. Na dan odigravanja druge utakmice, rukovodstvo Superlige saopštilo je da Partizan mora da plati 360.000 dinara zbog „ekstremno nepristojnog ponašanja, a posebno zbog ogromnog broja gledalaca koji su u takvom ponašanju učestvovali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari